8 - Balo

823 72 54
                                    

~09.06.1978~

"Hadi Severus, lütfen!" "İstemiyorum tamam mı?" "Neden ama?" "Başka birini bul Mare!" "Ama başka biri yok ki!" "Peki ya Black!" "Onu sevmiyorum!" "Ben de seni sevmiyorum!" Mare kırılmıştı. "Peki." Gitti.

Bir gün sonra mezuniyet balosu vardı. Mare günlerdir Severus'la gitmek için çabalıyordu ama Severus istemiyordu. Pes etmişti. Mecburen başkasıyla gidecekti.

Mare kara gölün kenarına oturmuş, baloya kiminle gidebileceğini düşünüyordu. Sirius ona sürekli teklif ediyordu ama Sirius'u sevdiği söylenemezdi. Gitmek istemiyordu ama mezun olacakların baloya gitmesi zorunluydu. "Pekâlâ." Mare arkasını döndü. Konuşan kişi Severus'tu. "Seninle baloya giderim ama bundan sonra benden hiçbir şey isteme." Mare sevinçle ayağa kalktı. "Gerçekten mi?" diye sordu inanamaz gibi. "Evet." dedi tok bir sesle. "Harika! Balo akşamı görüşürüz!" dedi ve koşar adım Ravenclaw ortak salonuna gitti.

~10.06.1978~

Severus merdivenlerin yanında durmuş, Mare'yi bekliyordu. Siyah bir resmî cübbe giymişti. "Severus!" Mare hızla merdivenlerden indi. Lacivert, incili bir elbise giymişti ve saçlarını topuz yapmıştı. Beyaz çiçekli, mavi bir kolye ve inci küpeler takmıştı. Yüzünde deniz mavisi gözlerini ortaya çıkaran hafif bir makyaj vardı. Uzun, beyaz eldiven giymişti. Severus'un yanına geldi. "Gidelim mi?" Severus şaşkındı. "Peki." Gece boyunca dans ettiler. Severus halinden memnun sayılmazdı çünkü Lily'yle gitmek istiyordu. Yine de sesini çıkarmadı.

-31.12.1994-

Balo günü gelip çatmıştı ve herkes bunu konuşuyordu. Albus ve Scorpus hâlâ bir partner bulamamıştı. "O zaman beraber gideceksiniz. Başka çareniz yok." dedi Lina. Üçü beraber ortak salona gidiyordu. "Cübbemiz bile yok! Neyle gideceğiz?" dedi Scorpus itiraz edercesine. "O iş çoktan hâlloldu." "Nasıl?" Lina sinsice gülümsedi. Zamanda geleceğe gidip Albus ve Scorpus'un dolaplarından resmî cübbelerini ve kendi dolabından elbisesini alıp tekrar zamanda geçmişe gitmişti. "Gelin hadi!"

Koşar adım ortak salona gittiler. "Aklından ne geçiyor?" dedi Albus şüpheyle. "Burada bekleyin. İki dakikaya gelirim." Yatakhaneye gitti ve elinde iki tane kutuyla geri döndü. Yeşil olanı Albus'a, açık mavi olanı da Scorpus'a verdi. Albus "Bu da ne?" dediği sırada Scorpus kutuyo çoktan açmıştı. "Vay canına! Bu benim cübbem!" Scorpus'un elinde açık mavi bir resmî cübbe vardı. Albus hemen elindeki kutuyu açtı. İçinde yeşil bir resmî cübbe vardı. "Bu da benim cübbem! Bunu naıl yaptın?" "İyi olduğum tek şey büyü ve iksir yapmak değil." Scorpus aklındakini söyledi:

"Ama hâlâ bir partnerimiz yok!"

"Haklı. Ama..."

"Ama ne?"

"Belki Lina birimizle gidebilir?" İkisi de umutla Lina'ya baktı.

"Çoktan birini kabul ettim bile!"

"Kim?"

"Zabini."

"Cidden mi?" Lina ciddi bir ifadeyle Scorpus'a baktı.

"Peki sen ne giyeceksin?" dedi Albus.

"Beni boşverin. Size partner bulmamız gerekiyor."

"Yok işte!"

"O zaman beraber gidin."

"Ama o zaman herkes bizim şey olduğumuzu düşünür..."

"Aslında uzaktan bakınca biraz öyle görünüyor."

"Biz arkadaşız!"

"Arkadaş olduğunuzu biliyorum! Ama baloya gitmek zorundasınız ve birbirinizden başka kimse kalmadı!"

Harry Potter ve Kutup TilkisiHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin