ᴡʜᴇɴ ᴄʜʀɪꜱᴛᴍᴀꜱ ᴄᴏᴍᴇꜱ ᴛᴏ ᴛᴏᴡɴ

1.5K 232 32
                                    

The best time of the year
When everyone comes home
With all this Christmas cheer
It's hard to be alone
Putting up the Christmas tree
With friends that come around
It's so much fun when Christmas comes to town


Cody (5 dní do Vánoc)

◼▪◼

Cody ještě nikdy na žádné vánoční party nebyl. Ten rok, co spolu s Jaysonem začali chodit, měla být jeho první, ale nakonec onemocněl a Jay s ním zůstal doma.

   Teď byla jeho premiéra. A náramně si to užíval.

   On sám moc kamarádů neměl - pár lidí ze školy nebo z práce. Ale Jayson, ten jich měl požehnaně. Codyho to nikdy nepřestávalo překvapovat, přece jen se stávalo hodně výjimečně, že by mu Jayson řekl, že jde třeba na kafe s nějakými kamarády. Neustále byl jen s ním.

   Ale pak? Jayovi přišly dokonce dvě pozvánky na různé vánoční party. Od jedné spolužačky z vysoké a od kamaráda z fitka.

   A tak se rozhodli jít. Vzali Jade a Lucase, oblékli se do vánočně inspirovaných outfitů (Jay a Cody měli párové vánoční svetry a Jade s Lucasem se oblékli do červené a zlaté) a vyrazili na party Jayova kamaráda Davise.

   Už tomu byly dvě hodiny, co přišli. A Cody se za celou dobu jedinkrát nenudil.

   Dali si panáka na přivítanou s Davisem a pár dalšími lidmi, za chvíli se zamotali do hry beer pongu. Jay s Codym pili o sto šest, jelikož měli mizernou mušku, ale Lucas naopak výbornou. To nejspíš díky policejnímu výcviku.

   Po dalším panáku šli na parket (v podobě velkého obýváku, kdy sedačky byly odsunuty stranou) a tančili na ty nejlepší vánoční vypalovačky.

   Cody byl tak moc šťastný. Tak, jak dlouho nebyl.

   Jakmile skončila nějaká rozjetá písnička, kterou Cody neznal, zazněly první tóny skladby z Polárního Expresu. Cody začal nadšeně skákat. "Tu miluju! Tu zbožňuju!" křičel, aby ho Jayson slyšel.

   Jayson se jen smál a snažil se Codyho udržet u země. "Okay, tak klid. Pojď sem," pobídl ho. Skladba byla pomalejšího rázu, a tak Cody nakonec spojil své ruce za Jayovým krkem a Jay ho chytil za pas.

   Chvíli se pohupovali do rytmu, opravdu jo. To samé Jade s Lucasem. Jenže jejich hladinka alkoholu v krvi je nenechala jen tak. Za chvíli se nesmyslně kymáceli ze stany na stranu, dělali spolu navzájem otočky (všichni čtyři), dokonce se pokoušeli o holubičky a vráželi do lidí kolem. Chvíli Cody tančil s Jade, zatímco Jay s Lucasem, čemuž se všichni strašně řehtali.

   "Myslela jsem, že už podobné Vánoce s Jayem nezažiju," řekla mu najednou Jade. "Často jsme chodili na takové party. Minulý rok jsem to skoro obrečela, když jsem si uvědomila, že už to nejspíš nikdy nezažiju. A hele - jsme tady a všichni."

   Cody pohlédl na Jaye, který se s Lucasem začal točit do kolečka takovou rychlostí, že bylo téměř jisté, že každou chvíli spadnou. "Jsou to moje první Vánoce s ním," prohodil. "Ale zatím to vypadá, že to budou ty nejlepší."

Million Reasons to Love |Vánoční speciál|Where stories live. Discover now