12

20 3 5
                                    

  Prišiel náš čas. Z chodby boli počuť strážnikové kroky. Pomaly, ale isto sa prechádzal po chodbách.
  Baby sa napojila na sprievodcu. ,,Vítam ťa späť! Dlho sme sa nepočuli. Aká to škoda. Mali sme toľko povinností a tak málo času. Teraz zo ale môžeme dohnať! Neboj sa! Zmizli sme, ale stále sme tu. Ostatní sú deaktivovaný. Ja som sa ale stihla napojiť na zdroj tvojho sprievodcu, takže tu teraz môžem byť s tebou. Nie je to ale šťastie?! Hahaha! Dnes si mal za úlohu nás všetkých opraviť v Scooping room. No... Nie je opraviť ako opraviť. Mal si nás deaktivovať a poslať na iné miesto. Chápem ich, prečo to robia. Boja sa nás. Preto sme sa rozhodli, že ich to necháme urobiť. Choď teraz do Scooping room!" navigovala ho. Nemohla som vidieť nič, keďže sme nemohli upustiť miestnosť. Chvíľu sme potichu čakali, až sa konečne ozvali kroky a otvorenie dverí. Pozorovali sme z diaľky, aby nás nezbadal cez sklo. Hneď, ako zbadal rameno, úplne zbledol a stuhol. Po chvíli sa ale odhodlal a podišiel k figurínam.  Vtom sa ozvala Baby: ,,Začneme s Funtime Freddym! Choď k nemu a stlač gombík na motýlikovi." Urobil tak. Brucho sa otvorilo a z neho vyskočili Minirini, ktoré strážnika omráčili. Hneď sme sa tam nahrnuli ako veľká voda. Zpútali sme ho a vrátili sa späť. Ennard zostal pri okne v Scooping room.
  Po chvíli sa strážnik začal prebúdzať. Hneď, ako si uvedomil, čo sa s ním deje, sa začal zmietať a pokúšal sa vyslobodiť. Bolo mu to ale márne. Vydesene pozrel na Ennarda. Ten sa len usmial a stlačil gombík. Rameno vydalo podivný zvuk a jedným pohybom prebodol strážnika. Nastalo ticho. S napätím sme čakali, čo sa stane. Po chvíli sa otvorili dvere a dnu vošiel strážnik. Bol ale iný. Hneď nám docvaklo, že to je Ennard. ,,No konečne!" zvolala Ellis. ,,Už môžeme ísť von!" povedala Maya. Ennard odvetil: ,,Najprv musím ísť preprogramovať výťah a senzory, aby vás vôbec pustili a nespustili protiopatrenia."  ,,Aké protiopatrenia?" opýtala som sa. ,,Celá táto podzemná budova sa uzavrie a zapečatí. Zvýši sa úroveň elektrošokov a tie  sa budú môcť aktivovať hocikedy a na hocijakom mieste. Dokonca aj tam, kde nie sú zabudované panely. Celá podlaha sa stane jedným veľkým panelom na elektrošoky," vysvetlila Bonnet. Prikývla som. Vybrali sme sa pomaly k výťahu. Ennard do neho vošiel. ,,Čoskoro som späť, " povedal a s výťahom zmizol smerom dole. ,,Dole je ešte jedno poschodie. My sa tam môžeme dostať len cez schody v Freddyho sektore. Ale aj tak potrebujeme, aby sa potom vrátil a vyviedol nás hore," vysvetlila Ballora. Čakali sme celkom peknú chvíľu, kým sa znovu vráti. Po chvíli sa ale vrátil s úsmevom na tvári. ,,Nastupovať!" Všetci sme sa hneď nejako nasáčkovali dovnútra. Neviem, ako sa nám to podarilo.
  Výťah sa spustil  a my sme už sa už nemohli dočkať, až sa odtiaľto dostaneme. Výťah sa zastavil. Dvere sa otvorili. Stála som úplne vpredu. Už som chcela vystúpiť, keď som chytila chlapca, ktorý zakopol.

Goldieho príbeh 6Where stories live. Discover now