Nečakali sme dlho. Ešte ani polnoc neodbila, a už dorazil. Hneď sa predieral chodbami a kontroloval nás. Bolo na ňom vidieť, že je nervózny.
  Silver dnes zostal vo svojej miestnosti. Keď strážnik prechádzal, znovu mu zakýval a aj sa usmial. Hneď dostal elektrošok. Chudák... No koledoval si. Hneď na to sa strážnik pozrel na mňa. Stála som nehybne a pozerala na Silvra. Strážnik si ale asi inak vyložil. Nasledoval totiž elektrošok. Celým telom mi prešla ostrá bolesť. Akoby vás blesk trafil. Bolelo to, ale aj tak som zostala stáť.
  Baby ho navigovala k Ballore. Mohli sme len počúvať. Načo tam išiel? Tak to netuším. Jedno je ale jasné. Keď vychádzal, nebol príliš nadšený. Šiel taktiež k Baby. Tá mu hovorila príbeh z čias, keď bola ešte človek a čo sa s ňou stalo. Aj my ostatní sme počúvali. To, že bola dcérou Aftona, ma celkom prekvapilo. Neriešila som ale. Nechcela nikomu ublížiť. Chcela byť len slobodná od prekliatia jej otca. Ďalej bolo počuť aj ako Ben s Beou pobehujú kade-tade a strašia ho.
  Okolo mňa sa mihol tieň. Obzrela som sa, no nikoho som nevidela. Zrazu z tieňa vyskočila zadychčaná Faith. ,,Čo sa deje Faith?" kľakla som si k nej. ,,Niekto... Niekto vzal Mayu, Mimu a Miu!" povedala, ,,A Balloru tiež neviem nájsť!" Bolo na nej vidieť, že má strach. ,,To bude dobré... Nájdeme ich," povedala som a postavila sa. Pomohla som Faith na nohy a pozrela sa na hodiny. Baby bude zabávať strážnika do 5: 59. Máme dostatok času. Vydali sme sa ich teda hľadať. Prešli sme celú pizzeriu, ale ich nikde... Začala som mať obavy. Faith na tom nebola o nič lepšie. Rozplakala sa. Objala som ju. ,,Určite tu niekde budú, Faith. Niečo sme museli prehliadnuť." Znovu som skontrolovala čas. Už bolo skoro 5: 55. Museli sme sa rýchlo vrátiť.
  ,,Musíme ísť naspäť... Zavoláme na pomoc ostatných. Dobre?" Faith prikývla. Vzala som ju k sebe.

Goldieho príbeh 6Where stories live. Discover now