Prológus

142 10 0
                                    

Laura szemszöge

2013. 12. 04 ( Részecskegyorsító robbanás előtt egy héttel)

A legtöbben Laura Matthews- nek ismernek. A kis, ártatlan, stréber Laurának, aki egy légynek se lenne képes ártani. Akinek nincs sötét oldala. Akinek még egy parkolási bírsága sincsen.
Pedig ez nem én vagyok.... Vagyis nem teljesen. Ez Laura Matthews, akivé válni akartam és végül sikerült is válnom több évnyi küszködés után. Vagy legalábbis nagyon jó irányba haladok a felé hogy ő legyek....
Most gondolhatnátok, hogy mégis mi a fenéről beszélek... Arról, hogy az igazi nevem Laura Snart, csak megváltoztattam hogy ne a családom alapján ítéljenek meg és ne gondolják hogy bűnöző vagyok.
Igaz, az is benne volt a pakliban hogy a gyerekkori bűntényeimet magam mögött hagyhassam és tiszta lappal folytassam az életem.

Aki nem tudná hogy miről beszélek annak elmagyarázom. Az egész családom tolvajokból áll. Kezdve az apámmal aki amúgy alig csak nevezhető apának, maximum annyiért hogy a vére folyik az ereiben. Na de hogy ne térjek el a témától... Az apám erőszakolta rá a gyerekeire a bűnözést. Kezdve a bátyámmal, akit már 10 éves kora óta bevont a "bizniszbe". Utána jött a nővérem, majd én. Mikor még kisebbek voltunk jól jött a segítségünk, főleg ha kis helyekre kellett bejutni.

De ezt az életet már magam mögött hagytam. 4 éve hogy nem kellett a rendőrség miatt aggódnom. Igaz, egyszer-ketszer ki kellett húznom a tesóimat néhány bajból ( mert persze ők folytatták a rablást), de az annyira nem számít. Mármint lehet hogy pár helyre illegálisan behackeltem, de az a munka ártalma.
Ja igen, ha nem említettem volna programozó mérnöknek készülök. Így elég jól értek a gépekhez és a programokhoz. Az álmom az hogy egyszer a STAR Labs-ben vagy a Mercury Labs-ben fogok dolgozni, ami Central City 2 legjobb kutató/ fejlesztő "központja".

Ami azt illeti kereken egy hét múlva lesz, hogy a STAR Labs be fogja indítani a részecske gyorsítójukat, ami miatt nagyon izgatott vagyok! Ha sikeres lesz az indítás akkor ez a szerkezet a technika további fejlődésére hatalmas kihatással lesz... Teljesen megváltoztatná a nézetünket a fizikáról, a quantum technológiáról, a különféle energiákról, egyszerűen
mindenről. Talán még az időutazás kulcsa is lehet.

Megpróbálok minden képpen elmenni az indításra, de az egyetem mellett nem tudom hogy fogom megoldani. Bár a tanárok csak meg fogják érteni hogy e miatt teljesen megéri kihagyni egy napot. Hisz ilyen csak nincs minden héten... (Ellentétben a matek órával)

Most éppen a koliba sietek, mert Aiden és Frankie már vár. Előbbi a barátom, utóbbi a legjobb barátnőm.
Mára azt terveztük hogy elmegyünk kávézni valahová.

***
Fel is értem a szobámba és már mindkettő ott várt miközben Carlos-t simogatták.

-Hát szia drágaságom!- gügyögtem a border collinak miközben leguggoltam és odafutott hozzám.

-Nekünk már nem is köszönsz?- kérdezte cinikusan barátném.

-Ja, nektek is hali!- mondtam miközben levakartam az arcomat nyalogató ebet.

-szia!- öletlem meg ezek után társaimat.

-Akkor irány a Jitters?- kérdezte Aiden miután megcsókolt.

-Aha.

***
Sajnos nem hozhattuk be Carlos-t, de a kávézó előtti póznához kötöttük ki ahonnan mi is és ő is egymásra látunk.

-Ti már várjátok a gyorsító indítását?- kérdezte Frankie.

-Még kérded? Laura le se tud szakadni a témáról.- nevetett pasim.

Fantom ( Flash FF)Where stories live. Discover now