Prolog

9.4K 264 24
                                    

Preselila sam svoje stvari u kofer te iz aparata za kafu sebi usula jednu ogromni kafu.

-"Ariana Gorvec,Ariana Gorcev"

Ponavljala sam svoj novi identitet ispijajuci vrelu kafu.  Trudeci se da svoju psihu spremim na tajni zadatak. Ovo je moj sedmi tajni zadatak HGB-a. Strpala sam 4 najjaca kriminalca iza resetala i ostao je onaj jedan... 39-ogodisnji Viktor Volkov. Nakon ovog zadatka prelazim na kancelarijski posao jer  uloviti petoricu opasnih momaka je ipak opasno za dalji rad  na tajnim zadacima.  Za sada to su bili stariji ljudi i  moj posao je bio da im se priblizim, a stare napaljene buzdovane najlakse je drzati na povodcu medjuzim Volkov bio je krupna riba,najveca u moru i svjesna sam da sa njim necu moci  kao sa drugima...
Sluzbeni telefon koji jos uvijek nijsam sakrila  zazvoni te se javim i pogled vratim nazad na setaliste koje jasno vidim sa prozora mog stana.

-" Dasa, Volkov se nalazi u hotelu Belver. Zapamti tvoje novo ime je Ariana Gorcev, zivela si u Kazakstanu i preselila se pre 2. godine  u Rusiju"

Blago klimam glavom i upijam vec zapamcen tekst.

-" Nemas roditelje,zavrsila si visoku muzicku skolu i ovde si u potrazi za poslom, stan je od pokojnog oca Dimitra Gorceva, majku nikad nisi upoznala"

Prisla sam klaviru u svom stanu i njezno dotakla par tipki.

-" Pazi se Dasa"

Prekidam vezu i privlacim stolicu kako bih se popela na ogromni sifonjer gde sakrijem telefon gaseci zvono na njemu. 

-"Ariana Gorceva"

Udahnula sam i izdahnula dok iz kofera izvlacim dugu crvenu svilenu haljinu i visoke stikle.... Ukljucila sam toplu vodu u tus kabini koja sa svih strana krene pljustati po meni,nasapunjam se kupkom sa mirisom breskve kojom zelim ostaviti trag u ovoj misiji koliko god ona trajala.

Obukla sam se i nasminkala,te rukom zamahnem i crno taksi vozilo se parkira ispred moje zgrade. Crvena haljina je leprsala na vjetru, a ja ulaskom u ovaj taksi postajem  Ariana Gorceva koja je krenula zavesti Volkova, ukrasti dovoljno podataka o njemu i otici iz Moskve  kako bih sacuvala zivu glavu kada zavrsi opaki Volkov iza resetaka koji posjeduje pola Rusije. Kuckala sam prstima o svoju malu torbicu u kojoj je stajao telefon i ruz, a pogled lutao mi je po velikim zgradama moskve dok se trudim da umirim svoju nervozu.

Do sad sam imala previse akcija da bih osjecala ovu nervozu, ne umijem da objasnim jezu koja tece mojim tijelom od trena kad sam usla u ovaj taksi. Nervoza je razbijala moj stomak, ubrzavala otkucaje srca i terala moju nogu da cupka u mjestu da je i sam vozac pogledom u retrovizor pokusao da me umiri.

Pruzim novac te u obliznjoj prodavnici kupim mali cokanjcic rakije ispijajuci gutljaj da bih kada mu pridjem imala alibi zasto sam u hotelu ako zivim u Moskvi samo 30 minuta od hotela.

Hodala sam samouvjereno dok odzvanjanje mojih stikli odlijeze duz hotela.  Blago zastanem na sredini hodnika te bacim pogled na sank gde  ga ugleda...

Ugledam Viktora Volkovog koji ispija burbon  pored svog pomocnika Vasilija. Desna ruka, najbolji prijatelj i jedini priajtelj Volkovog.

-"Gospodjice?"

Prisao mi je jedan od zaposlenih te ja pridjem recepsijskom stolu zavodljivo se smjeskajuci.

-" Jednosobna soba na ime Ariana Gorceva"

Kuckao je po kompijuteru te blago pogleda u mene.

-" Pasos ili licna karta?"

Pruzim laznu licnu karti te se blago osmijhnem dok je on odlaze na policu sa koje je uzeo kljuc.

-" Hvala"

Ne krenem prema sobi 202. Vec se uputim ka hotelskom baru pravo do Volkova.

Igra pocinje.

♡♡♡♡♡♡

Polako pocinjemo  nadam se da ce vam se dopasti nova prica!"

Nastavci ce biti redovni, a ako vam se zaista dopadne bice po vise njih dnevno ❤

Ljubac od mene 🙊

 Viktor VolkovWhere stories live. Discover now