11| hâyyam.

70 16 10
                                    

saat bire gelirken, elinde iki karanfille eve girdi hâyyam. yorgunluk sindiği omuzlarını silkeledi usulca. siyah uzun paltosunu çıkarıp, askıya astı. parmak buğumları, soğuktan kızarmıştı. önemsemedi, içinde canlanan heyecanın üstünü kendi elleri ile örttü.

ardından ışıkları yaktı, perdeleri açtı, gömleğinin kollarını yukarı çekip, pencere kenarına dizdiği çiçeklerini suladı. usulca her birinin varlığını okşayıp, gözlerinin üstüne çöken ağırlığın dağılmasını diledi. derin bir âh'ı sığdırıp gövdesine, şimâl'ın penceresine baktı. perdeleri kapalıydı, hâlâ. başına vuran ağrını derinleştirmemek adına, ceketinin düğmelerini açıp koltuğa yığıldı.

düşüne sinen kabusların, onu saat başı uyandıracağını bildiği için, koltuğun arkasına başını yaslayıp usulca uykuya daldı. tanrı'nın onun için seçtiği uykuların amansız girinti çıkıntıları, epey rahatsız etse de bedenini, uyku haplarını içerek onu bastırıyordu. bu gece, şimâl'ın yanına yorgun gitmemek ve bir kaç saat sonra uyanmak adına, haplarını içmeden uyumuştu. tıpkı şimâl'ın yapacağı gibi.

karnı açtı. midesine sokulan ağrı, yutkunmasına neden olsa da, umursamadan uykusuna devam etti.

saat üçü çeyrek geçiyordu, irkilerek uyandığında. elleri titriyordu. gözlerini sıkıca yumup, derin nefesler aldı.

ayağa kalktığında, üstünü düzeltip, ceketinin düğmelerini ilmekleyip, siyah paltosunu giyindi. saçlarına geçirdiği elleri ile, saçlarını dağıtsa da,  önemsemedi. eline geçen bir parça ekmeği ağzına tıkıp, mide ağrısının geçmesini diledi.

penceresine yaklaştığında, gözleri şimâl'ın penceresine ilişti ve ilk defa açık perdelerinden şimâl'ın kusursuz yüzüne değdi gözleri. nefesi kesildi âdeta. şimâl, gözlerini hâyyam'ın gözlerine iliştirdiğinde araya giren uzun ve sessiz bakışma, tanrı'nın onlar için hazırladığı hususî gecenin başlangıcıydı.

çünkü, hâyyam'ın göğsü şimâl için yanmaya, şimâl'ın elleri ise hâyyam için titremeye başlamıştı.

on dört kasım,
iki bin yirmi,
11:00.

on üç noyabrdan sağ və yarı xoşbəxt çıxdıq ya on üç, sənin kədərlərindən öpmək istəyirəm gecə yarı. dinlə, bütün güllər sənə.

şimâl ile hâyyam.Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin