5 - Peter's explanation

527 25 2
                                    

S C O T T:

,,Jsem Scott" Natáhl jsem k ní ruku a snažil se vyznít přátelsky. Možná bych měl být ostražitý, protože jsem byl jedním z těch, co zabili jejího společníka,  jenže jsem si připadal, jakoby na mě působila nějakou látkou a nutila mě cítit se v klidu. Usmála se na mě a můj vlk zpozorněl. Viděl na ní něco neuvěřitelně zvláštního a zároveň tak krásného.

,,Ahoj Scoote" Zasmála se, když naschvál zkomolila mé jméno, a pak si se mnou podala ruku. Když se naše ruce setkaly, můj vlk zavyl. Bylo to jako zásah elektřiny ale taky neuvěřitelný pocit bezpečí, síly, a štěstí. S ní to ovšem ani nehnulo a než jsem se jí stačil zeptat co to bylo, zmizela v tmavém lese.

Povzdechl jsem si a zabouchl dveře. Klidným krokem jsem se vrátil do obývacího pokoje,  kde byli všichni až na Petera a Jacksona, kteří se nahoře starali o Dereka podle pokynů té dívky. Jakmile jsem vešel dovnitř, všechny hlasy utichly a jejich pohledy se zabodly do mě.

,,Kdo ta holka byla?" Zavrčela Malia. Nelíbila se jí ani pouhá myšlenka na tu holku. Nadechoval jsem se k odpovědi, když mě přerušil Peterův hlas.

,,Aletta" Vešel do obýváku po boku s Jacksonem, který se ihned usadil vedle Ethana. Všichni se udiveně koukali na Petera. 

,,Ty ji znáš?" Oklepala se Malia. Byla na ní vidět ta nenávist kterou k ní chovala. Nechápal jsem proč, copak na ni nepůsobila tak, jako působila na mě?

,,Uklidni se Malio" Řekl hrubě Peter a usadil se do křesla. Napodobil jsem ho a sedl si na zem ke krbu vedle Stilese. I když jsem již znal její jméno, protože mi ho předtím Peter řekl, chtěl jsem se o ní dozvědět víc. Mnohem víc. Upřímně jsem byl překvapený, když se mě ani nezeptala, odkud znám její jméno. 

,,Alettu znám od malička, znal jsem celý jejich rod předtím, než byl vyvražděn" Kývl zamyšleně hlavou. Celá smečka včetně mě pochopila, že se Peter chystá vyprávět Alettinu minulost.

,,Její rod je nejstarší v celé Itálii, možná i v Evropě. Její otec byl alfou obrovské smečky, která neobsahovala jenom vlkodlaky nebo kojotodlaky. Patřili tam třeba kanimy, banshee a mnoho dalších, ale jediné s čím sem se doposud nesetkal bylo měsíční dítě"

,,Co je to měsíční dítě?" Přerušil ho Stiles. Peter po něm švihl pohledem ale dal se do vysvětlování.

,,Před mnoha tisíci lety to bylo zcela běžné. Bez měsíčního dítěte smečka nemohla stoprocentně fungovat. Měsíční dítě smečku chránilo a vždy se o ně staralo. Mělo vyvinutější smysly a delší drápy, často jedovaté, ty které má mimochodem i Aletta" Odmlčel se. Čekal jestli se někdo na něco zeptá, tak jsem vyhrkl to, co mi leželo v hlavě od chvíle, kdy začal vysvětlovat.

,,Aletta je měsíční dítě? To proto na ní můj vlk tak reaguje?" Zeptal jsem se.

,,Ano" Peter kývl na znamení souhlasu. ,,Letty se silou může rovnat s mohutnými alfami, váš instinkt je, cítit se s ní v bezpečí a zároveň silný, ale jen tehdy, když k vám také chová pozitivní pocity" Sjel pohledem na Maliu, která se teď tvářila neutrálně. Podle všeho se začala uklidňovat a přehodnocovat svoje názory vůči Alettě. 

,,Takže ty Malio, se začni chovat normálně, zachránila život našemu alfovi" Zavrčel na ní Peter hrubě. Musel jsem uznat, že se k ní mohla chovat lépe ale neměl jsem ji to za zlé. Věděl jsem, že je jen opatrná, protože se snažila smečku chránit.

,,Ještě ne" Připomněla Lydia. Peter otráveně protočil očima.

,,Zachrání ho. Vím to. Znám ji, cítím její pocity, a její vlk jí nedovolí ho nechat umřít. Je to její reflex ho zachránit." Tajemně se ušklíbl, jakoby za tím bylo něco víc, ale nikdo tomu nevěnoval velkou pozornost.

,,Odkud ji vlastně znáš?" Promluvil Jackson poprvé za celou dobu, co tady sedíme. Všechny pohledy se otočily na Petera, protože všichni chtěli znát odpověď.

,,Její matka zachránila život mě, a když měla Talia problémy při porodu Dereka, zachránila život jim obou." Odpověděl a když zmínil Taliu, v jeho očích proběhl smutek. Chvilku bylo ticho než Peter opět promluvil: ,,Její matka měla vidiny budoucnosti. Věděla, že jejich rod bude vyvražděn ale jediné, co se na tom dalo změnit byla volba, kdo přežije. Původně měla žít ona a dál v zajetí studovat Měsíční děti, ovšem ona si vybrala smrt a dala šanci na přežití Alettě" Vypadal jakoby se mu ten obraz promítal před očima.

,,Byla to surová vražda, jediná Aletta přežila a to jen díky tomu že ji její matka předala dar Měsíčního dítěte" Projel pohledem nás všechny, kteří jsme na něj zvědavě hleděli. ,,Pravděpodobně viděla i tuhle situaci, i vás, i svoji dceru jak zachraňuje Dereka" Pokýval zamyšleně hlavou. 

Pár minut v místnosti panovalo naprosté ticho. Všichni vstřebávali informace, které dostali.

,,No, mně se ta holka líbí. Vypadá fajn, zachránila Derekovi život a navíc říká Scottovi Scoot a Malie štěně" Ušklíbl se Stiles. Malia po něm švihla pohledem a já se taky pousmál. 

,,Před čím utíkala s tím klukem?" Zeptala se najednou Lydia. Všichni se podívali na Petere s očekáváním, že nám dá další vysvětlení. On ovšem jen pokrčil rameny. ,,To nevím" 

Moon Child    //Teen Wolf// -POZASTAVENO-Where stories live. Discover now