80. Bölüm

27.7K 1.6K 1.1K
                                    

Keyifli okumalar🌸

+1000 Oy
+1000 Yorum

(Lütfen yorum sınırı dolsun diye noktalama işareti, random ve emoji koymayın)
___

Masanın altından parmaklarımla uğraşan Ata'ya gülümsedim. Bacağının üzerindeki elimle uğraşmaktan hiç bıkmıyordu. Karşımızda oturup gülüşerek konuşan Kardelen ve Eren'e baktım. İyice olmuşlardı.

Eren, Kardelen'in saçlarıyla oynayıp bir şeyler söylerken Ata kafasını kaldırıp onlara baktı. Tepkilerini tek tek izlerken kaşlarını çattı. "Şunlara bak. İyice hanımcı oldu bu"

Ağzım açık ona döndüm. Gerçekten söylemiş miydi bunu? Hayır yani deminden beri elimle uğraşan, çoğu zaman saçım başımla uğraşan da oydu. "Kıskanma kardeşim kıskanma. Siz kırk yıllık karı koca gibi oldunuz diye laf atma burada"

"Biz mi? Oğlum utan utan."

Gelen hocayı fark etmemle eşimi çekerken Kardelen'e de işaret etmeye çalıştım. Alttan bacağına vurana vurduğumda hoca başımıza gelmişti. "Ne yapıyorsunuz siz? Ayrıl çocuğum ayrıl bakayım"

Elimle yüzümü hafiften kapatırken Ata da gülmemek için kendini zor tutuyordu. "Okul okul değil ya. Bu ne hal?"

İkisi de sesini çıkarmazken Ata kulağıma fısıldadı. "Bak görüyorsun dimi? Biz kaç defa sarıldık ettik hiç yakalanmadık."

Ata'nın aniden inlemesiyle ondan tarafa döndüm. Hoca saçını çekmişti. "Birine söylüyorum öteki yapıyor. Rahat bırak bakayım kızı"

"Hocam ne rahat bırakması? Sapık mıyım sanki ben?"

"Sus bir de cevap veriyor."

Zilin çalması bizi kurtarırken derin bir nefes verdik. Hoca bize son biz bakış atıp giderken sınıfa gitmek için kalktık. Kardelen koluma girerken Ata ve Eren arkada konuşarak geliyordu. Normalde olduğundan daha sessiz konuştukları için merak etmiştim.

Çaktırmamaya çalışarak dinlemeye başladım. "Gidelim diyorum ben ya. Ayarlayacaktı zaten bizimkiler"

Kardelen'i dürtüp arkayı işaret ettim. O da dinlemeye başladığında nereye gideceklerini anlamaya uğraşıyordum. "Kızlar laf etmesin?"

Eren neye laf edeceğimizi düşünüyordu ki? "Ne laf edecekler oğlum saçmalama."

Sınıfın önüne gelmemizle durduk. "Bedende görüşürüz o zaman"

Görüşürüz deyip sınıflarına gittiklerinde yerimize oturup birbirimize döndük. "Nereye gidecek bunlar?"

"Eren niye haber vermiyor bana?"

"Ata da bir şey söylemedi"

"Sorsak mı? Söylemelerini beklemek saçma olacak."

"Sorarsak da dinlediğimizi anlayacaklar"

"Söyleyecek gibi de durmuyorlar."

"O zaman... Bak şimdi şöyle yapalım. Bekleyelim yalnız kalınca ya da beraberken söyleyecekler mi? Eğer söylemezlerse çeker konuşuruz."

"Olur."

Anlaştıktan sonra derse giren hocayla edebiyat dersine başladık.

~

"Güzelim..."

Ata'nın sesini duymamla içtiğim suyu bırakıp ona döndüm. Son iki dersimiz bedendi ve program değişmiştiyse de aynı düşmüştü. Bu duruma seviniyordum. Arada bir beraber basketbol ya da voleybol oynuyorduk. Eskiden bizler de girer futbol oynardık ama artık önceden anlaşıp kendi aralarında yapıyorlardı.

Basketçi |                                              Yarı Texting/ TamamlandıDonde viven las historias. Descúbrelo ahora