6. Bölüm

128K 6.3K 1K
                                    

Keyifli okumalar 💫

___

"Bilmiyorum Kardelen. Daha düne kadar konuşmayan çocuk ikidir yanımda bitiyor. Kendimi düşünmekten alamıyorum. Zaten nedenini de anlamıyordum ki."

Elimdeki karton bardağı çevirirken bankta oturmuş konuşuyorduk. Bugün şansımıza boş bank bulabilmiştik. Hava güzel olduğundan herkes erken çıkıp birini kapıyordu. "Bence sen fazla düşünüyorsun,sorunun bu. Biraz rahat bırak kendini. "

"Elimde değil. Merak edip duruyorum."

"E git sor o zaman Arya. Bunu sormakta ne var?"

 "Nasıl ne var? Anlayabilir, tersleyebilir."

"He mesajda tersliyor vazgeçmem, gerçekte tersliyor ağlayayım ben biraz. Kızım kafayı mı yedin? Arkadaştınız siz, konuşmayı bir anda kesen taraf o. Tabii ki merak edip soracaksın sen bunu. Sormaman hata."

"Sormaya korkuyorum." dedim itiraf ederek. Uzakta arkadaşları ile gülerek konuşan Ata, ben böyle devam edersem bu durumdan hiç haberdar olmayacaktı. 

"Anlıyorum ama yapabileceğini de biliyorum. Kaç yıllık arkadaşız biz Arya, seni tanıyorum. Gidip çağır ve direkt sor. Ne kaybedersin ki?"

"Sanırım,haklısın. Yapacağım ya. En fazla üzecek bir şey söyler ki o da ne olabilir sanki?"

"Yürü be,işte görmek istediğimiz hareketler."

Cesaretimi toplayıp ayaklanmışken yanına gelen kızı gördüm. Öylece olduğum yerde kalırken ne yapacağını izlemeye başladım. Eğer genelde olduğu gibi uzaklaşırlarsa konuşmak için demekti ki bu da Ata gibi biriyle normal bir konuşma olmazdı. Kesin hoşlandığını söylemek ya da flörttendi. Şimdi ben de gitsem hatırlamayanlar öyle anlayacaktı zaten. En sevmediğimde buydu işte. Ne olduğunu bilip bilmeden konuşmaları. Şuan sen de öyle bekliyorsun ama , diyen iç sesimle kendime kızdım. 

Kızla birlikte kalkan Ata'yı görünce içimdeki heves sönüp gitti. Kardelen de bakışlarımın nerede olduğunu bildiğinden kolumu tuttu. Bir şey demesine izin vermeden konuştum. "Merak etme, bilip bilmeden ağlayıp üzülecek değilim. Yine de gidip konuşacağım."

Okula girip onların sınıfına doğru ilerlemeye başladım. Eğer burada değilse gördüğüm kadarıyla kız alt sınıftandı .Bu yüzden oraya bakacaktım. Sınıfın önüne geldiğimde kapıdaki camdan içeri baktım. Ata kızın yanına oturmuş önündeki kitaba bakarak konuşuyordu. Kalınlığından anladığım test kitabıydı. Yüzümde ufak bir gülümseme oluşurken yavaşça kapıyı açtım. Başımı içeri uzattığımda ikisinin de bakışları bana dönmüştü. Ufak bir tebessüm ederek konuştum. "Selam. Ata seninle biraz konuşalım mı?"

Dediğime şaşırsa da çabuk toparladı. "Bir soru kaldı anlatmadığım. Gel,beraber çıkarız. "

Onaylayarak yanlarına ilerledim. Boş herhangi bir masaya oturup izlemeye başladım. Büyük bir dikkatle sorusunu anlatıyordu. Biçimli ellerinde kalemi ustaca döndürüyordu. Bunu farkında olmadan yaptığına emindim. İşlem bittikten sonra doğru şıkkı işaretleyip başını kaldırdı. Göz göze geldiğimizde utanıp yandaki kıza döndü. Tebessüm ederek ikimize bakıyordu. Sanırım yanlış anlamıştı. 

Anlayıp anlamadığı soran Ata'ya cevap verişini izledim. Kıvırcık saçlı güzel bir kızdı. Daha önce zaten görüyordum okulda ama sık sık konuştuklarını bilmiyordum. Ata'nın bu yaptığı hoşuma gitmişti. Ben geçen sene üst sınıflara soru falan soramazdım. Ayaklanan Ata ile ben de kalktım. "Kolay gelsin sana." dedim önündeki matematik kitabına bakıp kafamı sallarken. Gülerek teşekkür ettiğinde beni bekleyen Ata'nın yanına ilerledim. Sınıftan çıktığımızda nereye gideceğini bilemez gibi bir kaç saniye durdu. "Bahçede konuşalım mı?"

"Olur." Verdiğim cevapla birlikte bahçeye çıktık. Alt tarafa indiğimizde daha sakin olan taşların son kısmına doğru ilerledik. Yan yana oturduğumuz da başını benden tarafa çevirdi. "Konuşmak istemene şaşırdım."

Anlamayarak ona baktım. "Neden?"

Gözleri bahçeye dönerken cevap verdi. "Bilmem,daha konuşmak istemezsin sanmıştım."

"Asıl ben öyle sanmıştım Ata."

Bu kez anlamayarak bakan oydu. "Neden istemeyeyim?"

Alayla güldüğümde bakışları dudaklarıma düştü. "Bir de soruyor musun? Unuttun mu bilmem ama araya bu mesafeyi koyup konuşmamazlık eden sendin."

"Neden uzaklaştım acaba? "

İnanamayarak ona baktım. "Bana değil, sana sormak lazım onu. Gerçekten çok merak ediyorum Ata. Onca zaman arkadaş olmamızın bir değeri vardır herhalde gözünde. Bunu söylersin diye düşünüyorum."

Bölüm nasıldı?

Gelecek bölümde görüşmek üzere 🌸

Basketçi |                                              Yarı Texting/ TamamlandıHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin