Kapitel 14 - Nyårsfest med Malfoys

498 11 0
                                    


Dagarna innan nyår har jag umgåtts mycket med pappa men jag har försökt undvikit mamma en hel del, jag förstår verkligen inte hur hon kunde va så kall emot mig.. Men idag skulle vi iallafall till Malfoys, pappas bästavän. Och jag ska träffa Draco.. Suck.. Tänk om... Pansy också är där. Eftersom det är en nyårsfest vi är bjudna till.. Jag reser mig upp från sängen och går fram till min garderob och börjar leta men hittar inget anpassbart.

- Får jag komma in?, ropar pappa utanför min dörr.

- Ja, ropar jag.

- Så hittar du något du ska ha på dig ikväll?, fråga han.

- Nä jag har bara och då menar jag BARA fula kläder, säger jag dystert.

- Oh.. Men vet du va vi gör, vi åker och handla en fin klänning till dig som du kan ha ikväll, säger han och ler.

- OMG JAAAAA, utbrister jag och hoppar upp i pappas famn och kramar om honom.

Pappa och jag beger oss till stan och det dröjer inte länge förrän jag hittar min perfekta drömklänning! En lång grön sammetsklänning som har öppen i ryggen! Sedan går vi och köper skor och en fin ring.

- Du kommer bli jättefin, säger pappa påväg hem.

- Tror du verkligen det?, säger jag till pappa och ler lite.

- Ja det är klart!, säger han och lägger armen om mig medans vandrar hemåt.


När vi kommer hem går jag upp till mitt rum och byter om och går in i badrummet och tar en lång dusch, sedan går jag in till mitt rum och gör en fin håruppsättning och sminkar mig. Jag tittar på klockan och ser att den närmar sig 17.00 och vi ska vara där 17.30! Jag tar på mig klänningen, skorna och ringen. Jag tittar mig mig i spegeln och känner att något fattas, vart är halsbandet? Jag börjar leta och tillslut hittar jag det under min sminklåda, jag tar på halsbandet och tittar mig en sista gång i spelen.

- Perfek!!

Jag går ner för trappan och i hallen står mamma och pappa och väntar.

- Va fin du blev!, säger pappa.

- Jag den var väll fin...,men jag gillar inte färgen säger mamma tyst

- Vad säger du älskling du brukar ju älska färgen grön utbrister pappa

Mamma kollar ner i marken och pappa går mot dörren. Rodnar hon tänker jag?

Vi beger oss till Malfoys och kommer dit vid ca 17.40, åh vi e sena! Va pinsamt! Pappa plingar på deras dörr, fan varför e vi sena för..

- Välkomna!!, säger Lucius!

- Fint folk är alltid sent!, säger pappa.

- Pappa..., säger jag och slår till honom.

Vi kliver in i deras hall och tar av ytterkläderna. Jag tittar upp mot det höga taket och ser en stor kristallkrona. Wow va fint! Varför har inte vi det såhär..

Inte långt efter kommer Narcissa Malfoy ut i den stora hallen.

- Men vad trevligt att ni är här och att ni kunde komma

- Men man tackar nickar pappa

Mamma säger inget. Det var värst vad tyst hon är? Har hon gått och blivit stum.

- Men gud vad fin du är säger Narcissa och omfamnar mig

- Tack säger jag lite blygt.

- Draco! Kom ner nu!,ropar hon.

Det tar inte långt tid innan han står där, Mitt i trappuppgången står han, Draco. Men en en svart uppvikt skjorta med kostymbyxor, och en svart kavaj upptill. Han hade kammat bak håret." Wow....," var det enda jag kunde tänka. Han går sakta ner för trappan.

- Draco, det är är familjen Wilson, jag misstänker att du redan träffat d/n i skolan?

Darco säger inget utan kollar på mig med fast blick, den blicken. Han scannar mig upp och ner, och jag känner hur jag börjar bli varm, rummet blev varmare och varmare. Det kändes som jag skulle svimma, Precis när jag trodde att mina ben skulle ge upp ropar Narcissa till oss från rummet bredvid. Jag borstar bort nervositeten och går emot rummet.

Vi går in i deras finrum för att sätta oss till bords, Jag går emot en stol för att precis dra ut stolen men Draco hinner före mig. Draco drar ut stolen åt mig, jag kollar på honom och sätter mig ner, sedan puttar han försiktigt in stolen en bit åt mig. Därefter sätter han sig mittemot mig. Det dröjer inte länge förrän de bärs in mat som ställs på bordet. Allt såg såå gott ut! Vi började med förrätten, sedan huvudrätt sen var det dags för desserten. Jag började äta smått innan jag plötsligt kände hut något rörde min fot. "Äh" det var nog av misstag tänkte jag och började äta vidare. Men allt eftersom märker jag hur något fortsätter och rör mig vid mina fötter. "Vad händer"" Jag slutar äta och kollar runt men det tar inte lång tid innan jag märker att Draco stirrar på mig med intensiv blick. Jag kollar på honom med frågande blick. Han nickar mot mig och kollar neråt. "Va!" Vad är det han försöker säga?"

han viskar något och jag försöker tyda hans läppar.

- Under bordet

Jag kollar ner sen uppåt. Jag kollar mig omkring och fattar inte vad han vill. "Vad är det som finns under bordet? Jag drar försiktigt ut stolen och tar min servett

- ops utbrast jag

Foket kollar på mig

- Oj gumman vill du att jag ska fixa en ny servett åt dig säger Narcissa med frågande blick

- Nej det är lugnt, tack ändå

Jag drar ut stolen och böjer mig snabbt under bordet. Jag hittar min servett. Vänta vad är dethär? Jag ser vad liknar en papperslapp liggandes under bordet nära min stol. Jag undrar vad det kan vara. Jag tar lappen snabbt och sätter mig på stolen igen. Det är dags för dessert, det presenteras allt efter varandra. Jag öppnar handen och ser lappen jag tog under bordet. Jag ser mig omkring lite snabbt och öppnar sedan försiktigt lappen.

Will you be my dessert?

- Vad vill du du ha för dessert d/n, undrar Narcissa?

Jag funderar ett tag, Jag ska allt få han att svettas lite.Jag sneglar mot Draco.

- Creme Broulen ser extremt aptitlig ut, jag tror det får bli en sån säger jag med ett flörtsamt ton. Där fick han tänkte jag, "Two can play this game, Bring it on Malfoy"

Här är kapitel 14, förlåt att det inte kom ut igår!

Fel elevhem på HogwartsDär berättelser lever. Upptäck nu