Kapitel 1 - Brev från Hogawarts

1.7K 21 8
                                    

- Hogwarts brev till mig?!, säger jag förvånat när mamma kommer med ett brev till mitt rum.

Mitt namn är D/N (Ditt namn) jag har nyligen fyllt 11, och ska äntligen få börja på Hogwarts. Min dröm är att få hamna i Griffindor precis som mamma, min pappa hamnade i Haffelpuff

- Jag tyckter vi åker till Diagon ally och fixar de du ska ha för att börja på Hogwarts gumman, säger mamma.

Min mamma heter Emmie och min pappa heter Finnick Wilson. Vi tar på oss ytterkläderna och tar oss till Diagon ally. När vi kommer till Diagon ally möter vi Lucius, Narcissa Malfoy med deras son Draco. Pappa är rätt bra vän med Lucius Malfoy medan mamma har lite svårt för dem. Men hon accepterar att pappa är bra vän med dem. Jag står lite bakom mamma och tittar fram lite blygt på här och fru Malfoy. Deras son va ganska söt. Efter en stund så säger vi hejdå och fortsätter handla, trollstav, en katt och annat som jag behöver ha med mig till Hogwarts.

Imorgon åker jag till Hogwarts, jag är såååå nervös över att åka dit men det ska bli väldigt roligt ändå. Dagen där på vaknar jag tidigt och går upp och klär på mig, sedan går jag ner och äter frukost. Efter att jag har ätit frukost så går jag upp och hämtar min koffert som jag har packat i. Nu bär det av till tågstationen till perrong 9 ¾. När vi kommer fram så går vi på perrongen och sedan springer vi igenom en vägg för att komma till perrong 9 ¾ , WOOOW där står tåget! Hogwarts express! Jag säger hejdå till mamma och pappa och går på tåget med min koffert och min svarta katt. Jag vandrar i korridoren i tåget för att hitta en vang jag kan sitta i, men alla e upptagna. Tillslut öppnar jag en dörr och frågar om jag kan sitta där, i vagnen sitter 2 killar som tittar upp osäkert och nickar. Jag sätter mig i ett hörn av vagnen och tar upp en påse med Jelly beans och börja äta.

- Va heter du?, fråga den ena killen.

- Jag heter D/n, säger jag.(d/n=ditt namn)

- Ah, jag heter Crabbe och han är Goyle, säger han och pekar på den andra killen.

- Ahh heeej, säger jag.

- Vilken e din favorit smak?, frågar Goyle.

- Min favorit smak är blåbär, säger jag.

- Okej, min är Banan, säger Goyle.

- Min är Tutti-frutti, säger Crabbe samtidigt som dörren till vagnen öppnas.

- Och vem är du?!, säger den blonda killen som kommer in i vagnen.

Jag tittar förstärkt på killen som stänger dörren till vagnen och tittar på mig medan han går och sätter säg. Han ser bekant ut, men jag kan inte komma på vem han är.

- Jag är d/n, säger jag och tittar på honom.

Okej?Jag är Draco. Draco Malfoy, säger han och flinar lite


Hoppas ni tyckte om första kapitlet!

Fel elevhem på HogwartsDär berättelser lever. Upptäck nu