Kap 9 - En människas bästa vän

579 11 0
                                    


Vi inväntar klassens start och ser hur folk börjar samlas runt Hagrid som snart ska presentera dagens lektion.

- Idag ska ni för första gången få möte en Hippogriff utbrister Hagrid med ett stort leende på   läpparna.

Jag kollar mig omkring och ser de olika reaktion som uppkommer. Vissa är fundersamma, vissa glada, men jag kunde nästan inte hålla in skrattet när jag sår Pansy, hon såg vettskrämd ut.

- Inte så tuff nu längre säger Izzie och kollar på mig med ett stort flin på läpparna

- Nej du säger jag till henne skrattande

Hagrid rör sig förbi folkmassan och ställer sig jämte Hippogriffen.

Vem känner sig manad att börja säger Hagrid

Jag såg mig omkring, ingen rörde sig så jag tog tillfället i akt och rörde mig sakta mot Hagrid

- Jaså d/n du lära känna Gruff bättre säger Hagrid med ett stort leende.

Jag lyssnar på vad Hagrid säger och utför det så bäst jag kan. Jag har alltid haft en stor kärlek för djur så jag förstod inte varför folk var så rädda. Jag rörde mig sakta emot Gruff, inga förhastade rörelser. Gruff tog två stora kliv bakåt och ställde sig på två ben, Jag kunde se i ögonvrån hur Izzie stod mitt i folkmassan och höll för munnen. Och Draco..,"Det ser ut som om han precis skulle ta ett steg emellan mig och Gruff. Men jag skall allt visa att jag klara mig utan att han går emellan, jag klarar mig på EGEN hand. Jag stannar till och Gruff som nu ställt sig på alla fyra igen, öga mot öga me mig, Jag slöt ögonen och väntade på att han skulle acceptera mig. Jag drog armarna längst kroppen sakta uppåt Gruff. Inte en enda rörelse, han stod helt still. Mina händer kom allt närmare hans ansikte och rätt som det var så tog han ett steg emot mig och mina händer låg emot hans nosrygg. Jag kollade in i hans ögon samtidigt som jag sakta rörde min hand bakom hans öra och kliade honom lite. Det gillade han nog då han började lägga huvudet på sne. När jag sedan förde bort handen så var det nästan som han sa åt mig att fortsätta. Jag höll båda händerna synliga och rörde mig sakta längst hans sida. Rätt ut ur ingenstans så la Gruff sig ner.

- Han verkar gilla dig säger Hagrid och kollar på mig. Sätt dig på hans rygg, han litar på dig nu.

Jag var tveksam början men kom att tänka på historier mamma har berättat för mig som ung. "det viktigaste innan du handlar med en hippigriff är att först få deras tillit och respekt"

Jag kollade på Hagrid och nickade. Jag lyfte sakta ena benet över hans rygg och satt mig mjukt på Gruffs rygg. Som att han visste att jag satt där kollade han bak på mig för att se att jag var redo sen reste han sig upp.

- Nu har du hans tillit, resten är upp till dig hur du väljer att handla. Håll tag i tilliten eller släpp den. Fast jag skulle nog rådgiva dig att hålla fast den. Du vill inte stå öga mot öga med en ursint Hippogriff sa Hagrid med en allvarlig min

Jag nickade mot honom jag vände mig sedan framåt. Jag var för koncentrerad, det enda jag tänkte på var mig och Gruff. Jag sträckte mig lite lätt fram och strök han bakom örat. Jag trycker till lite vid hans sida och han rörde på sig. Mammas berättelser hade förberett mig för detta i flera år. Jag skänklade till och det började röra sig sakta men säkert men farten ökade, tills sist kände jag vinden i håret och det var dags. Jag reste mig sakta och vi far iväg.

Hoppas ni gillar kapitel 9!

Fel elevhem på HogwartsDär berättelser lever. Upptäck nu