Kap 11 - Julmiddag

506 10 4
                                    

Idag är det julafton och den årliga julmiddagen, mamma hade berättat om all god mat, dryck och efterrätt! Jag såg fram emot denna julmiddagen innan jag skulle åka hem till mamma och pappa. Jag stiger upp ur sängen och tar på min uniform och möter upp Izzie. och vi tillsammans ner till matsalen och jag får syn på Draco. Han hade bandage runt armen och hade den instoppad i en mitt emellan så han kunde vila armen. Vi går närmare Slytherin bordet och hämtar frukosten sedan slår vi oss ner. Han titta på mig lite granna innan Pansy ger mig blicken att sluta glo på Draco.

- Hur mår du?, frågar jag och ler lite.

- Bättre, svarar han och ler tillbaka.

- Ah sa jag inte åt dig att sluta prata med Draco?, fräser Pansy till mig.

- Håll käften Pansy!, säger jag tillslut och tittar på Izzie.

Izzie tittar på mig och börja gapskratta. Vad hände precis? Sa jag åt Pansy?!

- VAD sa du till mig?, fräser Pansy till mig.

- MY FUCKING GOOOOD PANSY!! HÅLL TRUTEN NÅGON GÅNG!! TROR DU NÅGON VERKLIGEN VILL UMGÅS MED EN SÅN MOBBARE SOM DU. ATT TRO ATT DU E STÖRST BÄST OCH VACKRAST KOMMER INTE HÅLLA I LÄNGDEN GUMMAN! SÅ SLUTA SÄGA ÅT MIG VAD JAG FÅR FÅR OCH INTE FÅR GÖRA! JAG PRATAR MED VEM JAG VILL!

- OCH SEN KAN DU JU KOLLA PÅ DIG SJÄLV INNAN DU GÅR RUNT OCH KALLAR FOLK MUDBLOOD, ställer jag mig upp och skriker så hela matsalen blir tyst.

Jag tittar mig omkring och alla stirrar på mig och börja viska. Ojdå.. Jag tittar på Izzie som ställer sig upp och börjar applådera, några från samma elevhem börjar också applådera, och snart applåderar hela matsalen. Jag tittar på Pansy som ser ut som en tomat i hela ansiktet. Hon sitter helt tyst och tillslut reser hon sig upp och lämnar snabbt matsalen. Jag sätter mig ner och börja äta min frukost, Draco tittar efter Pansy.. "VARFÖR!?" Sedan tittar han på mig och ler lite. Vi äter vidare och plötsligt känner jag en vindpust, jag reagerar snabbt och lyfter handen och fångar brevet som nu var mellan mina fingrar. Han blåser över en lapp till mig, jag öppnar och läser " Möt mig vid trädet. PS: Jag tar med din fjäder /Draco"

Jag skrynklar ihop brevet och lägger ner de i kappan och fortsätter äta min frukost. Sedan går jag och Izzie upp till våra rum och ska börja packa det vi ska ha med oss hem, eftersom vi ska va hemma över julen och nyår. Jag kommer sakna Izzie jättemycket. Vi kommer in i Slytherins uppehållsrum.

- D/n, börja Izzie.

- Ah?, svara jag.

- Här e min julklapp till dig, säger hon och tar fram en låda bakom hennes rygg.

- Meeh va?!, utbrister jag. Jag öppnar lådan och i den ligger en snöglob med två flickor inuti som åker skridskor.

- Det är du och jag, säger hon och ler.

- Wooow va fin!! TACK!!,säger jag och kramar om henne., vänta här Izzie jag ska hämta din julklapp!

Jag springer upp till mitt rum och öppnar dörren och får syn på ett paket placerad på min säng. Jag tittar snabbt på det och sedan springer jag ner och ger Izzie hennes julklapp.

- Här, säger jag och ger henne paketet.

I Izzies paket ligger ett armband som jag trollat ihop själv.

- Va fin! Tack!, säger hon och tar på sig armbandet. På hennes armband är det Izzies favorit trollformel.

Jag går upp till mitt rum och stänger dörren snabbt efter mig  och tittar återigen på paketet som är placerad på sängen. Långsamt går jag fram och sätter mig på sängen och öppnar paketet. I paketet ligger en röd  sammetsask, jag öppnar nervöst  locket och i asken ligger ett guldhalsband med en berlock föreställande en solsymbol. Jag tar på halsbandet och sedan tar jag och slänger ner mina kläder i min koffert därefter tar jag min väska och lägger ner min dagbok. Sedan går jag ner till uppehållsrummet och hämtar Izzie.

Hoppas ni tycker om kapitel 11!

Fel elevhem på HogwartsDär berättelser lever. Upptäck nu