Kap 8 - Kärlekstriangel/Svartsjuka

599 11 5
                                    


Var medveten att kapitel 8 kommer att ha ett tidshopp 4 år fram. Huvudpersonen går nu i tredje året på Hogwarts och är 14 år gammal.

Vi kommer in i matsalen under vår första dag på tredje året. Tiden går fort när man har roligt, jag är redan 14 snart 15 år och jag har lärt mig så mycker. Jag och Izzie är bästisar och med åren så kommer jag och Draco allt närmare varann. Vi tar frukost vanlig ordning sedan sätter vi oss vid Goyle och Crabbe. Efter en stund kommer Draco och Pansy in, "Dem håller hand?" Jag ser att han böjer sig fram och pussar henne på pannan. "Va gör han?! Så vår kontakt vi har haft dem senaste 3 åren betydde ingenting för honom?!" Izzie kollar på mig med en undrande blick. Jag känner hur mina ögon vattnas och jag tittar på Izzie och sedan lämnar jag matsalen. Jag springer från matsalen och mot mitt rum, allt jag ville va att slänga mig i sängen och dra täcket över huvudet. " Hur fan kunde han!!!?"

- D/n??, ropar Izzie utanför min dörr, kan jag komma in?

Jag överväger att inte svarar henne, men efter en stund går jag motvilligt upp och öppnar dörren för henne med tårfyllda ögon. Hon står med en bricka med mackor, juice och chokladmjölk.

Jag visste inte vad du gillar för pålägg.. så jag tog bara..-, börjar hon innan jag tar brickan ifrån henne och ställer ner den på bänken bredvid dörren och kramar om henne länge.

Vi sitter på mitt rum och pratar en stund innan vi bestämmer oss för att gå mot vår lektion

- Tack ska du ha säger jag och ler mot Izzie

- Tack själv ska du ha för att du välkomnade mig med öppna armar säger hon och kollar leende mot mig.


Vi gick ner i källaren där vi skulle ha våran klass i Darkroom Arts. Izzie ser absolut fram emot detta, det ser jag på henne. Vi går in i klassrummet och slår oss ner jämte varandra. Snape kommer in sist och ska precis stänga dörren när Draco och Pansy plötsligt kommer springa i dörruppgången

- Förlåt att vi är sena, säger Pansy

- Om detta ska bli en vana så får vi nog ha ett samtal om din eventuella vistelse i min klass, säger Snape med en dömande blick på Pansy.

Izzie kollar med en road blick på mig. "Där fick hon, tänkte jag"

Pansy går in i klassrummet, som en hund med svansen mellan benen och Draco går efter. Dem sätter sig jämte varandra och jag kan inte kolla åt deras håll, jag mår bara illa. "Varför , tänker jag bara. Varför ska han vara med henne? Vad ser han hos henne som han inte ser hos mig?"

Som om Izzie läser mina tankar knuffar hon till mig och jag vänder mig om och kollar på henne.

- Svartsjuk? Säger hon med ett flin på läpparna?

- Va! Nej, Jag förstår inte var du pratar om, varför ska jag vara svartsjuk. Dem förtjänar varandra.

- Mhm säger Izzie, som fortfarande kollar på mig med ett stort flin på läpparna.

- Vi har en klass nu, vi kan inte prata om det här säger jag

- Okej, whatever you say säger Izzie.

Har hon rätt? Är jag verkligen svartsjuk? Nej det kan inte stämma, jag blir inte svartsjuk, inte jag, d/n blir aldrig svartsjuk.

Izzie går ut stolt ut klassrummet, jag känner mig bara sur. Varför säger hon att jag är avundsjuk. Vad får henne att tro det. Men jag inser snabbt att Izzie har rätt, fast jag önskar att hon inte hade det. Jag vill inte vara svartsjuk, det tar upp onödig energi. "Ja det stämmer tänker jag. Att tänka på Draco och Pansy tar bara upp onödig energi, jag ska inte göra det längre. Jag går fram till Izzie.

- Du har rätt. Jag är kanske lite avundsjuk...,men jag vill inte vara det, det tar bara upp onödigt med energi.

Hon kollar på mig och säger

- Jag kunde inte hålla med dig mer. Men du? Nästa lektion är ju Care of Magical Creatures, Kom så går vi till Hagrid.

Hoppas ni gillar kapitel 8!!!

Fel elevhem på HogwartsDär berättelser lever. Upptäck nu