Soğuk Ruh|22.Bölüm

636 37 1
                                    

O bana çok benziyordu.Ama aurası o kadar yıkıcı ve asildi ki bir portre olmasına rağmen hissedebiliyordum.Çok tanıdıktı bu aura ve ben, hatırlayamıyorum.

"Bir efsane vardır." dedi kraliçe."Efsane, bir tanrıça ve bir tanrı hakkında." Tereddütteydi ve kelimelerini özenle seçiyordu.

"Çok eski zamanlarda bir tanrıça vardı.Bu tanrıça o kadar güçlüydü ki herkesi yenebilirdi. Tanrılar ona çok güçlü bir krallığın kraliçesi olan bir tanrıçayı öldürmelerini istemişti. O da öldürdü. Tanrıça o gün değişti. İyi bir tanrı,ona yapmamasını söylemişti.Ona aşık bir tanrı. Ama güçlü tanrıça o kadar saf ve iyi kalpliydi ki tanrıların art niyetini anlamadı.Sonra tanrılar, yer altının tanrıçasını öldürmesini istedi.İyi Tanrı ona dur demesine rağmen güçlü tanrıça,yer altının tanrıçasını öldürdü ve o gün çok zalimleşti. Tanrılara olan güveni yok olmuştu. Geriye sadece aşık olduğu tanrı ve  ona durmasını söyleyen tanrı kaldı.

Aşık olduğu tanrı ona ihanet eden tanrılardan biriydi. Yine de güçlü tanrıça asla onu unutmadı. İyi kalpli tanrıysa hep güçlü tanrıçayı sevdi.

Bir gün Güçlü tanrıça öldürdüğü tanrıçanın krallığının kraliçesi oldu ve krallığı genişletti. Krallık tüm kuzey kıtasına hakim bir imparatorluğa dönüştü. Güçlü tanrıçaysa bir imparatoriçeye.

Fakat katlettikleri güçlü tanrıçaya yetmedi.Daha fazla istedi,daha fazla. Sonundaysa,pes etti ve gitti.Geriye onu hatırlayan sadece iyi kalpli tanrı ve imparatorluk kaldı.

İyi kalpli tanrı diğer tanrılara savaş açtı.Ama kaybettiler. Mana dünyası iki ayrı evren olarak ayrıldı.Kazanan taraf yani tanrılar,altın rengi kanlarıyla olimposta kaldı. Fakat kanları gümüşe dönüşen titanlar Endymion dağına yerleşti.Mana dünyası kazananlar,yani aydınlık taraf ve kaybedenler yani karanlık taraf olarak adlandırıldı.

Halkı ve iyi tanrı onun döneceğini hissettiler. Onu beklediler.Ve döndüğünde iki taraf tekrar savaşacaktı.

İyi tanrı titanların başına geçti ve karanlık tarafın tanrısı oldu. Kimsenin güçlü tanrıçayı unutmaması için portrelerini her bir saraya asmalarını emretti. 

Ve halkı,Solorance imparatorluğu güçlü tanrıçanın efsaneleriyle yaşadı."

"Güçlü tanrıça,adı neydi?"

"Kimse bilmez."

"İyi tanrının adı?"

"Onun adı her bir duada geçer.Onun yüzü ise her bir yere kazınır."

Karanlık tarafın Titanı,titanların titanı;Helios

"Bildiğinizi sanıyordum Leydim.Sizi karanlık tarafa çağıran oydu."

"Karanlık taraf hakkında pek bir bilgim yok."

"Neredeyse unutuyordum Leydim. Bu gün titanların elçileri gelecek."

"Öyleyse biraz dinlenmek istiyorum."

"Tabii."

***

Kraliçe ile geçen iğrenç nazik bir konuşmadan sonra odama gelebilmiştim. Tabloda ki kadın.. Düşününce bile beni sinirlendiren bir konuydu. Biraz dinlenmek istiyordum.

Yumuşacık yatağıma yattım ve gözlerimi kapattım. Düşler, benim gibi hiçbir şeyi olmayanların tek hazinesidir. Ve ben sonuna kadar fakir biriydim.

'İyi uykular.'

***

"Sayem.Uyan. Sayem uyanmalısın."

SOĞUK RUH|OuroborosHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin