10

8 4 1
                                    

Všetko sa zmlelo tak rýchlo. Aj keď Jeremymu trvalo, kým si zvykol na trvalú osobu pri svojej blízkosti, nebolo mu to zas až také cudzie. Zase sa dlho rozprávali, smiali sa svojim rodičom, že ich takto dali dokopy. Ešte to nebola láska, aj keď si ju už prisahali, ale stále ju mal rád. Odsťahovala sa k nemu a on vedel, že aspoň jej musí všetko povedať. Jednú noc podišla k nemu s nesmelým úsmevom a oznámila mu, že je tehotná. Jeho výraz stuhol. S týmto nepočítal. To sa nemalo stať. Už len to, že sa zaviazal k žene bolo naňho priveľa. Ale jeho city sa obnovili a vedel, že ju nechce stratiť. Mal v nej istotu, ktorá mu bola  vskutku príjemná. 

V tú istú noc jej všetko povedal. Kým je, čím sa živí a aký je jeho život každým dňom viac a viac  ohrozený. Povedal jej to neskoro a tak dodal, že od neho môže odísť a byť s lepším človekom. Že tento vzťah bol nečakaný, možno trochu natlačený, neúprimný. Mohla cúvnuť, ale necúvla. Síce jej to trvalo dlhšie, ale rozhodla sa ostať. Keď sa blížilo narodenie ich dieťatka, začala naňho tlačiť. Chcela, aby skončil s jeho prácou. Chcela, aby sa spoločne venovali ich dieťatku. Aby ho spoločne vychovali. Na chvíľu mu poplietla hlavu. Na chvíľu sa mu vrátili city, správne zmýšľanie. Ale keď mu ponúkli väčšie peniaze, opäť si vybral zlú cestu. Nepovedal jej to. Na schôdze chodil ešte tajnejšie, než doteraz, ale trávil tam menej času. Občas sa musel z domu vytratiť o polnoci, aby si mohol vybaviť hovory bez toho, aby ho počula.
V deň pôrodu sa to celé skomplikovalo. Očakávali dievčatko, ale o pár minút sa po dievčatku narodil aj  chlapček . Boli v šoku, ale boli šťastní. Keď si uvedomil, že má svoje deti, ktoré ho potrebujú, zasa ho to zlomilo. Ale len na malú chvíľu. Nič preňho nedokázalo znamenať viac, než život v svete peňazí.

Štíty anjelov ✓Tahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon