22. Bölüm

2.5K 156 17
                                    

İlk defa Muğlaya geliyordum ve şu anda ilk izlenimim çok güzel olduğu . Daha sonra ağaçlık orman yoluna girdik biraz sonra önümüze dev gibi bir villa çıktı . Barın a baktığımda o da bana bakıp arabayı park etti .

 Barın a baktığımda o da bana bakıp arabayı park etti

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

- burası dedemin mi ?

Barın : evet burası dedenin , kuzenlerinin , halalarinin ve benim kaldığım ev .

- buraya ev demek diğer evlere hakaret olur .

Barın güldü ve arabadan indi bende peşinden indim . Dedemler bizden yarım saat önce gelmişlerdi . Bagajdan valizleri alıp içeri doğru gitmeye başladık .

Görgüsüz gibi her tarafa bakamazdim yoksa iyi bir izlenim olmazdı.  İçeri girdiğimizde valizleri hizmetçiler elimizden aldılar bizde salona gittik tam içeri girecekken içerden sesler yükselmeye başladı .

?: Baba sen ne dediğinin farkında mısın ? Nasıl onu buraya getirirsin ?

?: Ana daha yeter kuzenimiz herkes gibi burada yaşayacak .

Dedem : sen ne dersin Fadime kes sesini . Dış kapının dış mandalı gelmiş bana kimin nerde kalacağını söylüyor .

?: Baba karıma böyle demesen mi ?

Dedem : karın da edebini adabini bilsin . Ne demek duru buradan gitsin . Bana bak Mehmet karının önünü al eğer ki duruya bir şey söylesin o zaman ne seni ne de torunlarımı saymam o kadını kapının önüne koyarım . Biraz saygın olsun be . Biraz saygın olsun ölene onun evladına şu kadar saygın yok mu senin ?

Fadime : baba .

Dedem : ne baba Fadime . Eğer ki duruya bir şey yap o zaman doğru baba evine kaç yaşına gelirsen gel umrumda olmaz . Durumun ve diğer torunlarımın kılına zarar gelirse bende sizlere zarar veririm . Zamanında olanı iyi bilirsin sen . Şimdi susun birazdan burda olurlar barın ile .

?: Barın ne alaka dede .

Dedem : sende mi mira ? Şu takıntın daha bizi yıldırdı ve kızım . Barın seni sevmiyor .

Fadime : bunun yeri ve zamanı bura değil baba .

Mehmet : karışma sen Fadime sana ne oluyor o babam ile senin yetiştirmeyi beceremediğin kızın ile arasında .

Mira : dede.

Dedem: barın seni sevse gelir babandan da abinden de onay alırdı . Ama ne yaptı barın biliyor musun . Duruyu ilk buldugumda geldi karşıma adam gibi dedi . Ben torunun Duruyu seviyorum diye . Benden onayını aldı . Duru da onu severse evlenecekler sende susup oturacaksın .

Ⓨ︎Ⓔ︎Ⓝ︎Ⓘ︎ Ⓗ︎Ⓐ︎Ⓨ︎Ⓐ︎Ⓣ︎Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin