1. Bölüm

31.8K 834 500
                                    

Sabah uyandığımda camdan dışarı baktım . Hava güneşliydi ve çok güzeldi . Size kendimi tanıtayım . Ben Duru Işık . Yetimhanede yaşıyorum . Küçükken babam vermiş beni . Abilerim varmış biliyor musunuz ? Hep bir abimin olmasını çok istiyordum . Beni korusun kollasın diye . Daha fazla oyalanmadan lavaboya gittim . Okul müdürü de o kadar zorluyordu ki yurttan çıkmam için . Biriktirdiğim para bir artı bir ev için yetiyor . Eşyalı aradığım için her gün ev arıyorum yani . Elimi yüzümü yıkayıp üniversite deki ilk günüm .

 Elimi yüzümü yıkayıp üniversite deki ilk günüm

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Üzerimi de giyip saçlarımı düzleştirdim . Yeşil gözlerim ve kısa saçlarım var :) göz rengimi çok seviyorum çünkü yemyeşil . Aynadan bakınca gözlerime yine mutlu oldum . Çantamı alıp çıktım yurttan . Dolmuşa binip okuduğum Koleje geldim . Burası Soylu Koleji . Üniversite için girdiğim sınavdan baya iyi bir puan alınca burayı yazdım . Birde burs için sınava girdim . Sınavdan % 95 burs aldım . Bu da hem gelirim için hem de okul masrafları için yeter de artardı . Ama ek işte çalışmaya başlayacaktım . 

Kolejin içine girdim . Önceden geldiğim için sınıfımı biliyordum . Sınıfıma çıktım . İçeri girdim . İçerde bir sürü kişi vardı demeyeceğim . 15 kişi anca vardı . Cam kenarındaki sıraya oturdum . Bir kız koşarak yanıma geldi ve gülümsedi .

Kız : merhaba .

- merhaba .

Kız : ben Nida . Hoş geldin aramıza . ( eli ile bir sırayı gösterdi ) o da Akça . 

- hoş bulduk . 

Nida : bizimle takılsana .

- şey ....

Nida : hadi gel .

Kız beni çekti . Ayağa kalkıp çantamı aldım . Kızlar ile bahçeye çıktık . 

Akça : selam Duru.

- selam da adımı nerden biliyorsun ?

Akça : tüm okul biliyor adını . Hani geçen sene girdiğimiz sınav da çok iyi bir net yapınca Yamaç hoca okulun son günü senin adını verdi . Duru Işık bu sene yapılan üni sınavında çok iyi bir net yapıp okulumuza geldi . Bursluluk sınavına  da girip %95 burs aldı dedi . 

- hım.

Akça : bu arada bu akşam ne yapsak .

Nida : bilmem ki . Ne yapalım Duru ?

- şey ben iş bakmak için gideceğim de .

Akça : beraber ararız o zaman . Hatta benim babam diyor ki " seni bir yere koyalım da çalış . Para kazanmanın zorluğunu öğren " beraber ararız Duru . Bende senle çalışırım .

Nida : bende . Beraber bir yerde çalışırız .

- olur .

Bir tane çocuk yanımıza geldi .

Emre : selam . Duru seni Yamaç hoca toplantı odasına çağırdı .

Tam bir şey diyecekken üç  tane arka arkaya araba okulun içine girdi . Pahalı arabalardı . 

- neden ?

Emre : bilmiyorum.

Nida : ama bu gelenler okulun hisse sahibi kişiler . Aras bey kendisi Yamaç hocadan büyük ve holdingi var  , Miraç hoca zaten o okulda müdür yardımcısı , Burak bey de dedektif . 

- tamam sağ ol . Gideyim ben .

Kızların yanından ayrılıp toplantı odasına sora sora gittim . Derin bir nefes alıp kapıyı çaldım . " gel" sesini duyunca içeri girdim .

- hocam beni çağırmışsınız .

Yamaç : evet Duru . Seni buraya çağırdım çünkü geçen sene yapılan sınavlarda çok iyi bir puan elde edince birde bizim okulumuzda eğitiminin devamı geleceği için okulumuzun ortakları ile tanışmanı istedim . Birkaç okul müdürü de gelip senin ile konuşmak isteyecek . Belki kararın değişir diye . 

Burak : selam Duru ben Burak .

- merhaba efendim .

Miraç : beni tanıyorsun zaten tanıtmama gerek yok . 

Aras : merhaba Duru bende Aras . 

- merhaba efendim .

Yamaç : otur Duru . 

Yamaç hocayı dinleyip bir sandalye çektim ve oturdum.

Aras : tebrik ederim Duru . Yapılan sınavda iyi iş çıkarmışsın . 

- Teşekkür ederim .

Aras : neden bizim okulumuzu tercih ettin ?

- aslında devlet üniversitelerine bakarken rastlamıştım .İstediğim bölüm devlet üniversitelerinde yoktu . Olanlarda ise okulun şartları kötüydü . Sınavdan yüksek puan alınca sizin okuluna tekrardan baktım . İstediğim bölümün taban puanının fazlasını almıştım . O yüzden ilk tercihime Soylu Kolejini yazdım .

Burak : hırslı birimisin ?

- evet baya hırslı biriyim . Hem hırslı olmasam şu anda burada olmazdım .

Burak : ( gülüp devam etti ) annen baban nerde ?

- ( tüm modum kaçtı ) yok .

Burak : sakin şampiyon bir şey demedim . 

- annem ölmüş . Babam da 5 yaşındayken yetimhaneye bırakmış . Nerdeler bilmiyorum ama annem gibi sevdiğim Hayat anne var . Birde Damla abla  .

Aras : senin adına üzüldüm .

- kusura bakmayın ama bunu siz üzülün diye demedim çünkü kimsenin bana üzülmesini istemiyorum . Ayrıca artık babamın beni bulmasını abilerimin de prensesi olacak yaşı geçtim . Üzülmüyorum artık .

Miraç : nasıl büyüdün Duru ?

- yurtta kendini koruyamazsan seni ezerler . Oranın kanunu bu . Şiddetle büyüdüm ben . Her gece dayak yiyerek uykuya daldım  . Ama hala ayaktayım .

Yamaç : şu anda 18 yaşında olduğuna göre yurttan çıkman gerek  . Nerde kalacaksın ?

- ev tutacağım .

Aras : günümüzde ev bulmak zor .

- doğru Aras bey . Ama yapacak bir şeyim de yok . Ben babamın prensesi olarak büyümedim . Annemin kızı olarak ta büyümedim . Savaşçı olarak büyüdüm . İllaki bir yol bulurum . Şimdilik bir artı bir ev arıyorum . İllaki bulurum .

Yamaç : hiç gülümsemez misin ?

- güldürebilen varsa denesin . Çok zor gülerim  . Yalancı tebessümlerimi saymayın .

Burak : okul yurdunda kalabilirsin . Bursun da var .

- hayır teşekkür ederim . Bir ev bulmam lazım . Ömrümün sonuna kadar o yurtlarda kalamam . 

Miraç : yani kendi ayaklarının üzerinde durmak istiyorsun .

- bir nevi ama ben babamı pencerenin önünde ağlayarak beklerken kendi ayaklarımın üzerinde durdum . Durmak zorundaydım . Ben sizler gibi değilim . Siz başınız sıkışınca "anne bana yardım et "diyorsunuz veya babanıza . Ama ben kimseye diyemedim . Anne , baba varlığının ne olduğu bilmiyorum . Babamın dizlerinde uzanıp hayal kuramadım ben ama yılmadan usanmadan çalıştım . Emek verdim ve karşılığını alıyorum . İzniniz ile derse girmem gerek .

Odandan koşarak çıktım . Lavabo olduğunu düşündüğüm yere girip kapıyı kapattım . Hemen bir kabine girip ağlamaya başladım .

Ben buydum işte . Bu kadar ezik , acizdim.

Ⓨ︎Ⓔ︎Ⓝ︎Ⓘ︎ Ⓗ︎Ⓐ︎Ⓨ︎Ⓐ︎Ⓣ︎Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin