14. Hlboké premýšľanie

680 57 1
                                    

Asi po dvoch hodinách som odišla z Manoru. Rozprávali sme sa o všeličom a celkom ma tešilo že som nerozprávala len ja a nevyzeralo to že mu tam len leziem na nervy. Keď som prišla domov nikto tam nebol. Rodičia boli v práci a to bolo dobré lebo neviem ako som chcela vysvetliť že som v noci neprišla domov. Všetky záležitosti ohľadom práce som mala v pláne riešiť až zajtra takže som mala skoro celý deň len pre seba. Rozhodla som sa zavolať Rose a skočiť s ňou na obed. Veď sme sa dlho nevideli a ja som jej mala toho toľko povedať. Dohodli sme sa že sa stretneme v reštaurácii kde sme kedysi chodili dosť často. To bolo ale predtým než sa Rose narodila Mia.

„Ahoj Rosie!" Pozdravila som ju nadšene pričom som ju objala. „No tak hovor ako to ide na manore?" Vyzvedala hneď ako sme si objednali. „Výborne. Zistila som že pán Malfoy je skvelý chlap. Dnes som sa s ním rozprávala asi tri hodiny a bolo to úplne uvoľnené a nenútene." Pochválila som sa a Rose sa neveriacky zamračila. „O čom si sa s ním prosím ťa dokázala rozprávať tri hodiny?" Chvíľu som musela rozmýšľať pretože sa to len ťažko dalo zhrnúť. „O všetkom. O práci, o mojej aj jeho, o metlobale, poohovárali sme denného prokoka a o autách a ako si čarodejníci obľúbili muklovské vynálezy a tak no, jednoducho o všeličom."

Rose za každým mojim slovom vyzerala že mi zavolá psychiatria či som naozaj v poriadku. „Ani Scorpius a to je to jeho syn sa s ním nedokázal rozprávať tak dlho. Neverím že sa to tebe podarilo." Myslela som že je taký protivný len preto že som bola cudzia keď som tam na začiatku prišla. Nechápala som ako by to mohla byť pravda pretože keď som ho trochu viac spoznala zdal sa mi ako veľmi milý a priateľský človek. „Podľa mňa len preháňaš." Odvetila som nakoniec. „Ver mi Lily poznám ho lepšie ako ty, ak si spomínaš trávila som so Scorpom v ich dome veľa času ale jeho otec bol vždy.... veľmi uzavretý a stále smutný. Tomu sa samozrejme nečudujem ale jemu to neodišlo ani po rokoch takže sa mi jednoduchosti nechce veriť že keď si prišla ty zrazu by bol ako vymenený."

No v skutočnosti to bolo tak že najprv som ho naštvala tým čo som povedala o tom že sa bojí že sklame svoju manželku a že preto som tam ale o tom som radšej nehovorila. Bolo to dosť blbé aj bez toho aby o tom musela vedieť aj Rose, a radšej som vynechala aj tú časť ako som tam nechtiac zaspala navyše v komnate v ktorej som nemala čo hľadať. „Kašlime už na to radšej sa ty pochvál ako to ide doma? Co Dieter a Mia?" Bolo príjemnejšie zmeniť tému a myslieť aj na niečo iné ako na prácu. Už som začínala byť ako ocko keď sa zakaždým rozčuľoval pri telke keď v nejakom z tých ich seriálov bolo len čosi podobné tomu čo riešil v práci. A aj keď to podobné nebolo on si tam spojitosť našiel.

Z pohľadu tretej osoby

Draco sedel vo svojej pracovni ešte veľmi dlho po tom ako Lily odišla. V skutočnosti premýšľal nad ňou. Bolo pre neho nepochopiteľné akú má to dievča trpezlivosť sa s ním stále rozprávať. A to čo mu predtým v jedálni povedala... Ako sa na to odvážila? Nikto sa nikdy neodvážil mu niečo také povedať. Aj Scorpius sa vždy veľmi krotil keď hovoril s otcom o mame pretože vedel že je to pre neho veľmi ťažká téma. Ale ona nie, ona bola iná. Taká úprimná aj keď si vôbec neuvedomovala hĺbku tých slov. Draco pozeral na spoločnú fotku ktorú mal na stole už celé roky.

Chýbala mu. Veľmi mu chýbala a naozaj si vyčítal či jej neubližuje tým že pozval Lily na pohárik a že s ňou zajtra strávi nejaký čas v Liverpoole. Merlin Draco veď je to len dieťa, hovoril si v hlave. Stále však nevedel čo by mu na to povedala Astoria. Je to vôbec vhodné aby s ňou niekam šiel? Možno práve preto že je to ešte dieťa aj keď je dospelá. Je príliš mladá a navyše je to Potterova dcéra. Čo všetko si môžu ľudia myslieť? Možno ani nešlo o tých ľudí ale o to čo si o tom myslel on sám. Bola milá a otvorená. Na nič sa nehrala a rozhovory s ňou boli príjemné. Neľutovala ho tak ako všetci ostatní. Vždy keď sa nich pozeral videl len ľútosť.

Pri nej to bolo iné. Lilyne oči žiarili elánom. Stále sa usmievala a bola plná energie. Občas mu síce liezla na nervy ale na druhej strane nedokázal pochopiť ako môže mať v sebe také odhodlanie a vrátiť sa aj keď ju pár minút predtým vlastne vyhodil. Keď tam nebola všade bolo ticho a samá prázdnota. Bol sa to už zvyknutý veď to tsk bolo niekoľko rokov ale teraz to bolo trochu iné. Spomínal na časy keď sa po dome ozýval smiech. Keď bol Scorpius malý stále niečo vyvádzal a Draco mu s tým rád pomáhal. Astoria ich vždy so smiechom pozorovala a či chcela alebo nie zatiahli do toho aj ju. Ako veľmi mu syn vyrástol kým on smútil za jeho matkou?

Keď Astoria zomrela bola veľmi mladá. Aj on bol mladý veď mal len 36 rokov. A teraz má 42 a ani nevie kedy tak zostarol. Pamätal si na ňu ako sa vždy usmiatu a krásnymi modrými očami a jemným hlasom. Ako by vyzerala teraz? Pozeral na tú fotku a rozmýšľal nad synom. Ako dlho sa mu už neozval? Pred dvomi týždňami mu Scorpius volal ale on ho rýchlo zrušil s tým že má veľa práce. Nemal. Sedel vo svojej pracovni a pil whisky presne tak ako teraz. Uvedomil si že ani nemá Scorpiusovu súčasnú fotku. Stále pozerá len na tú keď mal ledva rok. Nevidel ho už skoro trištvrte roka odkedy odišiel s Albusom do Rumunska. Ako sa ku vlastne darí a má už nejakú priateľku? Bol to jeho jediný syn, okrem jeho matky ktorá sa na staré kolená rozhodla precestovať svet nemal nikoho iného a napriek tomu o ňom nevedel absolútne nič.

Predtým ako som ťa spoznalWhere stories live. Discover now