15. Prekvapený Scorpius

705 54 0
                                    

Draco už ani nedúfal že zdvihne telefón ale bol veľmi rád keď sa odrazu ozval jeho hlas. „Ahoj Scorpius to som ja, otec." Povedala trochu neisto. Scorpius sa na chvíľu zasekol pretože bol veľmi šokovaný že mu otec zavolal. Vlastne to bolo po prvý krát čo mu volal odkedy odišiel. „Ahoj oci čo sa stalo?" Ako prvé sa zľakol že sa niečo stalo jeho milovanej babke Narcisse. Ani jemu sa tá jej cesta okolo sveta nezdala rozumná ale ona ich oboch zrušila prehlásením:

„Celý život som sedela v tomto prekliatom dome pretože som nedokázala odísť od svojho syna kvôli môjmu debilnému manželovi a neskôr od vnučika pretože keby som tvoje dospievanie nechala len na tvojho otca skončil by si mŕtvy niekde v kanály! Teraz ste obaja dospelý a ja som konečne slobodná a mám posledné roky na to aby som videla Ameriku a mohla skočiť z lietadla! Pošlem pohľadnice, zajtra odlietam!"

Draco ho však rýchlo upokojil: „Nič sa nestalo neboj sa...len som ťa chcel počuť a opýtať sa ako sa máš." Scorpius si vydýchol ale prekvapil ho otcov telefonát. Odkedy pred šiestimi rokmi odišiel zo školy a odcestoval do Rumunska mu otec nikdy nevolal. On vždy volal jemu a ich rozhovory neboli zrovna veľmi dlhé. Ani keď som Scorpius doma nemal si otcom moc čo povedať. Odkedy zomrela jeho mama bolo to s otcom čoraz ťažšie. Snažil sa zmierniť jeho trápenie ale nič nepomáhalo a už ani nedúfal že sa to zmení. Napriek prekvapeniu bol veľmi rád že mu zavolal aj keď mal pocit že to nie je len tak. Prečo by aj bolo? Tak odrazu...

„Mám sa dobre dnes máme voľno tak trochu oddychujem a čo ty? Ako ide práca?" Draco sa čudoval že bol Scorpius taký výrečný. Čakal že mu zloží telefón s nejakou výhovorkou ako to bohužiaľ stále robil on sám. Vlastne vedel že presne to by si zaslúžil. „Ide to. Práce je veľa ako vždy...ale mám novinky, prerábam dom, myslím že to chce konečne poriadnu zmenu." Scorpius nebol schopný slova. Čo sa to deje s jeho otcom? Odkedy on podporuje takéto zmeny? „Páni oci to je skvelé. Čo ťa k tomu viedlo? Nikdy si o niečom takom nehovoril." Draco rozmýšľal či Scorpiusovi povie o Lily. Zamyslel sa nad tým že nemá dôvod mu to zatajiť veď je to je len jej práca. No napriek tomu mal taký zvláštny pocit keď mal o nej hovoriť.

„Stretol som sa s jedným mojim starým známym ktorý má realitnú firmu a tak sme hovorili o tom že má jednu veľmi šikovnú dievčinu no a tak som o tom nejak premýšľal a napadlo mi že tento dom začne za chvíľu chátrať keď sa s ním celé roky nič nerobí a navyše je nová doba tak treba ísť s ňou no nie? Navyše neuveríš koho mi sem poslal kto to má všetko na starosti...Albusova sestra Lily. Je celkom milá a musím povedať že je naozaj šikovná a robí si dobrú prácu. Kedy vlastne prídeš domov?" Scorpius nechápavo počúval otca ktorý sa milo rozhovoril. Ani ho neprekvapilo to čo hovoril o dome a Alovej sestre ako to že je jeho otec taký.... iný.

„To je skvelé ocko teším sa keď to uvidím, pozdrav odo mňa Lily nevidel som ju šesť rokov...a prídem niekedy v decembri, ešte neviem kedy presne. Dám ti vedieť keď sa dozviem niečo viac." Draco sa potešil keď si uvedomil že Scorpius príde už o dva mesiace. Ani si neuvedomil ako veľmi mu syn chýba. „Už budem končiť ocko idem na obed zavolám ti neskôr dobre?" Albus sa objavil vo dverách jeho izby. Draco bol mierne sklamaný rád sa s ním rozprával aj keď to za posledné roky veľmi zanedbal. „To bol tvoj otec?" Opýtal sa prekvapene Albus keď Scorpius zavesil telefón. „Hej..." Odpovedal tiež zaskočený Scorp a porozprával kamarátovi čo sa dozvedel.

Z pohľadu Lily
Vrátila som sa domov celá natešená od Rose asi po troch hodinách. Idem do Liverpoolu aby som sa stretla s nejakým bohatým mužom ktorý mi možno dovolí predať jeho dom! „Ahoj Lilynka." Pozdravil ma ocko z obývačky. Splašene som sa vyzula a rýchlo išla za ním. Okamžite som mu porozprávala čo ma tak potešilo. „To je skvelé zlatko ale...to tam musíš ísť aj s hentým...." „Ocko!" Ohriakla som ho skôr než stihol začať nadávať. „Ja si myslím že pán Malfoy je veľmi milý. Ku mne sa chová veľmi slušne a ani raz na mňa nebol protivný." Ocko nechápavo zvráštil obočie. „Milý? A si si istá že hovoríme o rovnakom chlapovi?" Porazene som sa zasmiala. S ním nemá zmysel toto riešiť.

„Kde je mama?" Vyzvedala som. „V práci, príde až večer. Dnes volal Albus, v decembri príde domov." Albus sa vráti! Nadšene som vyskočila. Hoci sme sa vždy radi naťahovali s Alom som mala oveľa lepší vzťah ako s Jamesom. Al bol mladší a vždy sa o mňa veľa staral. Ako deti sme všetko robili spolu. Keď sa skamarátil so Scorpiusom bola som nahnevaná že ma vymenil. V puberte sa tí dvaja správali ako totálny idioti ale ku mne bol Albus vždy pozorný a starostlivý. Bol preč už tak dlho ani som si neuvedomila ako mi chýba. Dúfala som že na Vianoce príde aj James s tou jeho novou priateľkou ktorú spomínala Rose ako prekvapenie.

Zvyšok dňa prebehol veľmi pokojne. S ockom sme si pozreli film a urobili sme spolu večeru aj pre mamu ktorá prišla až okolo desiatej. Ešte v ten večer som si pobalila zopár veci na cestu a išla som spať plná očakávania.

„Lily!" Zobudila som sa na ockov krik. Zaspato som sa vyhrabala z postele a zbehla po schodoch do chody odkiaľ sa ozýval jeho hlas. Ostala som prekvapene stať keď som zbadala ocka a vo dverách pána Malfoya. „Eh.... dobré ráno pán Malfoy." Pozdravila som slušne. „Dobré ráno slečna. Môžeme vyraziť?" Opýtal sa neutrálnym hlasom. Zase mi vykal. Pochopila som že je to kvôli otcovi aj keď som nechápala prečo veď na tom nie je nič zlé keď mi týka som predsa o polovicu mladšia divnejšie by bolo keby som tykala ja jemu no nie? „Iste len... hneď som tu." Rýchlo som bežala do izby aby som sa prezliekla. Nečakala som ho tu tak skoro a vôbec som vlastne nečakala že po mňa príde osobne.

Predtým ako som ťa spoznalOnde histórias criam vida. Descubra agora