3. Môžeme začať

781 51 0
                                    

Mama aj ocko sedeli pred telkou a pozerali nejaký nový seriál ktorý objavili pred pár týždňami. Zbláznili sa do muklovských seriálov. Šialené. „Ahojte." Pozdravila som unavene. „Ahoj srdiečko poď sem k nám a povedz nám o tvojom veľkom projekte!" Mama nadšene vyskočila na nohy a bežala po čaj ktorý mala nachystaný v čajníku v kuchyni. Zvalila som sa k ockovi na gauč a položila si hlavu na jeho nohy. „Keď ti to poviem ocko ani mi neuveríš." Zamrnčala som so zavretými očami pred ktorými som neustále mala celý ten dom.

„No tak hovor srdiečko čo sa stalo?" Mama ihneď zbadala že všetko nešlo podľa plánu. „Nedostala si ten projekt?" Skúsila opatrne. „Ale áno dostala ale... Môj veľký projekt je zrekonštruovať. Malfoy manor." Vykoktala som zo seba. „ČO?!" Obaja vykríkli až som nadskočila. „Dnes som sa stretla s Dracom Malfoyom a prezrela si manor. Ja neviem je to iné ako obyčajne...je to, ON je..." „Hajzel." „HARRY!" Vykríkla naštvane mama na ockovu okamžitú reakciu. „No čo je?!" Zatváril sa nevinne. „Bol k tebe odporný?!" Ocka sa automaticky zmocnil ochranársky otcovský reflex.

„Nie oci bol len odmeraný. Je taký vážny a zatrpknutý...ja vlastne ani neviem čo odomňa chce nič konkrétne nepovedal. Povedal len že to je v mojich rukách a za tri dni mám priniesť prvé návrhy. Ja mám istú predstavu ale vždy to odvíjam od toho o koho ide a o ňom neviem vlastne nič  neviem ho s tým stotožniť." Bola som z toho zúfalá. Až teraz som si to začala uvedomovať. Nechcela som to pokašľať bola to veľká vec a tým stresujúcejšie to pre mňa bolo. „Ja ti o ňom kľudne niečo poviem aj to čo ho vystihuje!" „HARRY!" mama sa zase začala rozčuľovať nad ockovími poznámkami.

Vždy keď za celé roky prišla reč na pána Malfoya nepadali pekné slová. Scorpiusa naši mali radi pretože ho k nám Albus neraz doviedol a trávil u nás aj víkendy ale o jeho otcovi sa to povedať nedalo. Myslím že ho k nám ani raz nepriviezol ani po neho neprišiel. Vždy chodila len jeho mama a neskôr len babka. A teraz toto! „Vieme presne čo chceš povedať drahý...ja si však myslím že toto je naozaj veľký projekt a jedná sa o veľké a vzácne sídlo váženého muža..." Otec si odvrkol načo mama radšej nereágovala.

„..Ak vedel a to určite vedel že prídeš práve ty a nechcel by aby si bola v jeho dome odmietol by to. Myslím že Draco chápe že si vo svojej práci dobrá a preto súhlasil s tvojou spoluprácou a aj keď bude odmeraný a nie veľmi spoločenský bude ťa počúvať a pracovať na tom aby ste to dotiahli do konca. Pracuj tak ako obyčajne." Mamine slová mi veľmi pomohli. Posadila som sa na gauč a pozrela som si s nimi ten ich seriál. Potom som mamke pomohla s večerou a všetci sme sa spolu najedli.

„Lily nechceš si dať prestávku?" Bola streda večer a ja som celé dva dni strávila zavretá vo svojej izbe. Mamka a ocko mi nosili jedlo až hore a ja som stále pracovala. Priznávam že mi to už trochu liezlo na mozog ale čo už, tak to občas býva. „Prepáč oči ešte musím niečo dokončiť. Rozhodla som sa začať pekne od začiatku. Hlavná brána je stará a hrdzavá, príjazdová cesta by zničila každý podvozok auta, čarodejníci idú predsa s dobou s muklami tak treba rátať s autami a potom prejdem na fasádu a treba vymeniť okná. Niečo s takou kráľovskou eleganciou ale nové niečo čo tam nie je už od jeho postavenia." Rozhovorila som sa nadšene a ocko ma so záujmom počúval. „Som na teba hrdý zlatko len tak ďalej." Dal mi pusu na líce a zase odišiel aby som sa mohla vrátiť k svojej práci.

Okolo pol noci keď som už na tie plány ledva videla som sa rozhodla že treba ísť spať. Povedala by som že budík zvonil až príliš skoro akoby som vôbec nespala. Ledva som sa stihla dať dokopy a už som musela utekať na monor. Vo Wiltshire bol pekný slnečný deň a ja som bola dobre pripravená na svoju prácu takže v konečnom dôsledku som bola veľmi spokojná. Pred bránu som prišla presne načas a pán Malfoy ma tam už netrpezlivo čakal. „Dobrý deň." Pozdravila som no on len kývol hlavou. „Tak kam prejdeme?" Opýtal sa bez náznaku skutočného záujmu. „Vlastne môžeme ostať tu. Rozhodla som sa začať pekne poporiadku od brány." Povedala som hrdo a čakala či to s ním aspoň trochu pohne. Jasné že nie.

„Môžete začať slečna." Zhlboka som sa nadýchla a vytiahla moje nákresy z kabelky. Ani neviem kedy sa za mnou objavil drevený stôl na ktorý som si mohla všetko položiť. „Chcem vymeniť bránu, je hrdzavá a stará takže žiadne opravy jednoducho niečo nové. Navrhujem mrežovú ako je tá pôvodná ale z 20 centimetrovej ocele, strieborná, nech nie je čierna ako pri vstupe na cintorín. Okrem toho že urgentne potrbujete zvonček napojila by som aj kamerový systém prepojený na mobilný telefón..." Ihneď som zbadala jeho zamračenie keď som prešla na muklovský vynález.

„.. Viem že ste nechceli muklovské vychytávky ale toto sa zíde. Mobil je také malé zariadenie cez ktoré môžete robiť veľa vecí ale v tomto prípade ak niekto zazvoní budete to počuť pretože zazvoní aj mobil a na jeho obrazovke uvidíte cez kameru kto stojí pred bránou. Samozrejme ju pomocou neho môžete ihneď otvoriť. Je to prepojené na dobrý bezpečnostný systém ak sa bráni niekto dotkne ako ja včera vás mobil zazvoní čiže sa vám sem nikto nevkradne. Ďalej si myslím že ak máte dobrú bránu ktorá je navyše veľmi vkusná trebalo by niečo urobiť s múrom okolo celého pozemku. Pokiaľ viem už nikto vám nepostaví taký široký a naozaj odolný múr ako máte preto bude lepšie ak sa upraví len jeho zovňajšok a to obkladom. Išla by som do mramorovej farby ktorá by ladila k sivej bráne. Sivá nieje čierna a to urobí veľa na prvom dojme."

Pán Malfoy odrazu zodvihol ruku a mne v momente došlo že mám byť ticho. Ruky sa mi začali okamžite triasť. Toto nie je dobré. Len pokoj Lily. Nič zlé si predsa neurobila. Alebo? Príliš veľa muklovských vynálezov? „Tu Vás zastavím slečna Potterová. Som... ohromený vašimi nápadmi a musím povedať že som to nečakal. Vlastne som nepredpokladal že sa k tomuto vôbec dostaneme. Teraz som presvedčený že viete čo robíte a ja o vašej práci nechcem rozhodovať len chcem byť informovaný. Takže ak dovolíte musím si ísť robiť svoju prácu a vy môžete začať s vašimi prvými predstavami. Objednajte čo treba alebo mi povedzte sumu koľko potrebujete a choďte to kúpiť."

Predtým ako som ťa spoznalWhere stories live. Discover now