*-7-*

20 0 0
                                    

Ik kijk nog even om me heen om te kijken of niemand ons volgt. Die stem... Dat gezicht... Denk ik even in mezelf en ik denk aan Magnus. Nee Alec, Stop Denk ik gelijk. Ik trek het niet meer. Dit alles. We moeten Clary niet vertrouwen

POV Alec

We lopen met Clary, Izzy, Jace en ik door de achterdeur van het Pandemonium, waar het feest is. We lopen door totdat Izzy "Jace" roept. Jace en ik draaien ons om en we zien Clary die half in shock is. "Clary we moeten hier weg" Zegt Jace tegen haar. "Ik kom nog op adem" Zegt ze als antwoord tegen hem.

"Ja dit is geweldig" zeg ik boos tegen Jace. "Magnus heeft niet alleen het geheugen van die meid, hij heeft ook die ketting" Zeg ik terwijl ik boos naar het gebouw wijs. "Dit is gewel-" Maar Jace onderbreekt me.

"Alec, die meid heet Clary en ik zo het fijn vinden als je niet zo hard praat" Zegt hij boos tegen me. Ik zet boos een stap naar hem toe en begin nu juist nog harder te praten. "Waarom niet?! Bang dat ik haar kwets!" schreeuw ik boos naar hem.

"Wij hebben ons leven geriskeerd voor dat wijf en wat heeft het ons opgeleverd!" zeg ik boos en Jace kijkt van me weg. "Juist, helemaal niks! We zijn geen stap dichter bij het vinden van de beker en we zijn ook nog eens die ketting kwijt!!" Vervolg ik. "Ik sta erbij, hoor" Hoor ik Clary boos tegen me zeggen en ik zucht.

"Ik geef niet om dat stomme sieraad. Het spijt me dat je in de knoei raakt met je bazen" Zegt ze en ze loopt naar me toe. Ik kijk weg. "Maar mijn moeder is spoorloos en mijn enigste hoop is zojuist in rook opgegaan!" Zegt ze.

"Clary het komt wel goed" Zegt Jace tegen haar. "Niet dus! Mensen gaan dood vanwege mij. En Magnus? Die laat zich niet meer zien totdat Valentine weg is. We vinden hem nooit meer en ik krijg mijn geheugen niet terug" Vervolgt ze boos en ze gooit iets weg. Jace vangt het net op tijd op en kijkt ernaar. "Je geeft het te snel op" Zegt Jace.

Jace draait zich om en loopt een eindje weg. "Wat doet hij?" Vraagt Clary. "Hij spoort Magnus op. Wees stil en blijf bij hem uit de buurt" Zeg ik bot tegen haar. "Wat jij net weggooide was een knoop van Magnus. Daarmee kan Jace zijn locatie opsporen" Legt Izzy zacht aan haar uit.

Het is even stil, totdat Jace met zijn hoofd schud. "Het signaal is te zwak. Magnus blokkeert me vast. Alec?" Zegt hij en bij het laatste kijkt hij me aan. Ik loop rustig naar hem toe en ik hoor Clary vragen: "Wat doen ze" Parabatai opsporing" Zegt Izzy terwijl Jace een rune op onze handen tekent.

Langzaam pak ik zijn hand vast en voel ik tintelingen door mijn hele lichaam verspreiden. Ik doe mijn hoofd omhoog zodat ik hem aan kijk en ik probeer me te concentreren op de schuilplaats van Magnus. "Als parabatais samen opsporen, worden ze sterker. Jace en Alec gaan samen Magnus opsporen" Zegt Izzy zacht tegen Clary.

Ik vergeet alles om me heen en ik kijk diep in Jace zijn ogen. Zijn ogen.... Ze hebben 2 verschillende kleuren. Zijn lippen..... Ze... ze lijken zo zacht. zijn mijn gedachtes en ik kan ze niet stoppen. Heel langzaam buig ik naar voren totdat Jace me loslaat.

"Hebbes" Zegt hij en hij loopt weg. Langzaam begin ik door te krijgen wat ik aan het doen was en kom ik weer in de realiteit. Ik volg hem terwijl ik kort met mijn hoofd schud. Wat was ik aan het doen?! Jace mag mijn gevoelens niet merken en als ik hem kus, word het er niet echt beter op Denk ik terwijl ik hem volg.

(ZIE MEDIA VOOR FOTO HOE ZE HUN OPSPORING DOEN)

Na ongeveer 10 minuten gelopen te hebben komen we aan bij een verlaten gebouw. We pakken allemaal onze wapens stevig vast, omdat we niet weten wat er vanbinnen is. "Hij zit achter dat hek" zegt Jace. "Wacht, Woont Magnus in een magazijn?" Vraagt Clary verbaast."betovering" Legt Jace dan uit en ik kijk goed om me heen.

The story of my life [Alec Lightwood]Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu