*-4-*

25 0 0
                                    

"Heb ik niet nodig, ik heb wel een plan nodig" Zegt Clary en ze begint naar de binnen plaats te lopen. Ik zucht, maar begin haar toch te volgen.

POV Alec

"Kijk nou naar al die schermen!" zegt Clary en ze wijst naar verschillende High-tech computers. "Zou iets daarvan kunnen helpen om Simon te vinden?" vervolgd ze. We gaan met zijn allen om een tafel staan.

"Waar is hij eigenlijk. In een crypte in Transsylvanië?" zegt Clary als grapje, maar niemand moet er om lachen. Ook Izzy komt erbij en ze gaat op de tafel zitten. "Was het Camilles team? Ze zijn van hier" Zegt Jace tegen Izzy en mij. Schijnbaar weet Izzy hier meer over dus ze zegt: "Ze zitten in hotel DuMort" "Wat doen we dan nog hier, kom we gaan!" Zegt Clary gehaast en ze maakt zich klaar om weg te lopen.

Ze denkt dat ze slim is. Eerst moeten we het tegen de kloof zeggen, anders word de kloof boos en is het dag dag tegen mijn toekomstige leiderschap denk ik in mezelf.

"De kloof beslist daarover" Zeg ik tegen haar. "We kunnen de vampiers niet zomaar de oorlog verklaren" Zegt Izzy om mijn argument te verstevigen. "Ook moeten we onze opties overleggen. De benedenwerelders handelen. Wij niet" zeg ik.

"Alec, je kan niet alle benedenwerelders hierbij betrekken" Zegt Isabelle tegen me. "Klopt, Seelies hebben zo hun charme" Zeg ik tegen Izzy en ik kijk haar met een kleine uitdagende blik aan en ik maak een speelse grijns. Ook maakt Jace een glimlach.

"Seelies?" vraagt Clary. Dat mens weet ook echt helemaal niks he! denk ik. "Natuurwezens, het elfenvolk" Legt Jace snel uit. "Ook pixies, nixies, kabouters. Alles wat half demoon, half engel is. Het is een begrip" Legt hij verder uit. "Izzy weet er van alles over, ze heeft er een DING mee" Zeg ik en ik kijk haar speels en uitdagend aan. "We hebben allemaal ons DING" antwoord ze terug met dezelfde grijns als ik.

"Oke, ik kan dit niet horen meer. Simon is ontvoerd door vampieren. Ik los het wel alleen op" Zegt ze. Ze draait zich om en loopt weg. Jace, die nog gebogen over de tafel stond, gaat rechtop staan.

"Clary doe niet, dat word je dood" Zegt hij tegen haar, maar Clary loopt door. "Dan gaat Simon ook dood" Zegt Jace dan ,nadat hij heeft gezucht, en nu stopt Clary wel met lopen en draait zich weer om naar ons. Ze loopt met een snelle pas terug naar ons.

"Help me dan, mijn vriend is ontvoerd en wij zitten hier maar wat opties te overleggen" Zegt ze dan gespannen. "Begrijpen alleen shadow hunters dat of ben ik maar een Normalo?" Zegt ze dan nog verder en ze kijkt Jace aan. Jace slikt heel even en kijkt dan naar mij. Ik kijk hem weer terug aan. "Clary heeft gelijk" Zegt hij dan uiteindelijk. Wat?!

Izzy en ik kijken heel even verbaast naar hem, maar buigen dan over de tafel. "De vampieren hebben de eerste stap gedaan. We lossen dit zelf wel op" Zegt hij. "Dit is een slecht idee" Zeg ik en ik sla met mijn hand op de tafel. "Heb je een beter idee?" Zegt hij tegen mij. Dit houd mijn mond dicht.

"Luister, de vampieren broken de akkoorden en ontvoerde een Normalo. Grote fout. De kloof geeft ons even een preek maar zijn er uiteindelijk toch nog blij mee. Kom op" Zegt Jace. "Daar heb je gelijk in" Zegt Izzy en zij en Jace kijken mij hoopvol aan. "Stel als we het doen, Hoe komen we hier dan weg zonder te zeggen waar we heen gaan. Ook hebben we wapens nodig die niemand mag zien" Zeg ik dan na een korte tijd denken. Ik zie Jace heel even denken, maar hij heeft dan een idee.

"Ik weet hoe we de wapens krijgen"

******* BIJ DE BEGRAAFPLAATS *******

We stappen met zijn allen uit het normalo busje. Jace had gehoord van het graf Ik had er ook wel van gehoord, maar ik heb het nog nooit gezien.

The story of my life [Alec Lightwood]Where stories live. Discover now