*-2-*

37 0 0
                                    

Ik kijk naar het plafond en denk aan allerlei dingen, maar vooral aan die ene Clary en wat ze hier wel niet moet doen

POV Alec

Na ongeveer 2 minuten gegil van Clary is het opgehouden. Ik zucht zacht, maar opgelucht. Tijdens haar hoge gegil heb ik even na kunnen denken. Ik blijf bij het punt dat ik Clary niet vertrouw. Ik stap uit mijn bed en doe mijn haar even goed. Daarna ga ik naar de binnenplaats en maak ik mijn hoofd leeg door even op de High-tech computer dingen op te zoeken.

Ik zit helemaal in mijn element tot Jace, Clary en een normalo hier komen binnen lopen. Ik laat hun even kletsen, maar loop dan naar ze toe. "Wat is er aan de hand, waarom is er een normalo in het instituut?" vraag ik aan Jace.

Jace zucht heel even, maar zegt dan: "een cirkellid is hem gevolgd om Clary te pakken" "Met zo een cirkelrune in zijn nek. Net als de personen die mijn moeder hebben ontvoert" bemoeit Clary zich er weer mee. Om het nog weer erger te maken begint de Normalo ook te praten. "Wat is een cirkellid en waarom willen ze ons dood?" zegt hij met een wantrouwende blik.

In mijn hoofd zit ik hard te zuchten, maar ik hou mijn emoties uit en dus merken ze niks. "de cirkel leidde lang geleden een opstand, daar kwamen veel shadow hunters bij om. Ook mijn vader" zegt Jace en kijkt een beetje naar beneden. Heel even laat ik mijn emotie zien op mijn gezicht, wat op dat moment medelijden is. Maar al snel bouw ik een muur om me heen die mijn emoties tegenhoud.

"Sinds de opstand is het verboden om iets te horen over de cirkel" voeg ik erbij toe. "Maar hoezo dan? Het is jullie geschiedenis!" zegt roodharige Clary. Jace maakt een klein, schattig lachje en zegt: "Dat zegt degene die niet eens wist dat ze een shadow hunter was" Hij begint na die zin weg te lopen.

"Ja inderdaad, en de enigste die de waarheid wist over mij is verdwenen" Zegt Clary dan. Ik begin naast Jace te lopen. "Dus ik geef niks om jullie stomme regeltjes of om wat er verboden is" vervolgt ze. Izzy vind haar, net als ik, irritant worden en daarom gaat Izzy zich focussen op haar computerscherm. Ik kijk met haar mee. "Er is vast iemand die weet waarom mijn moeder is ontvoert" maakt Clary haar verhaal af

"Klopt" zegt Jace. Ik doe mijn hoofd omhoog om te luisteren wat hij gaat zeggen. Hij loopt langs Clary en zegt: "Kom je" Clary knikt ja en de Normalo begint ook mee te lopen. Ik ga hun richting in staan en kruis mijn armen.

"Nee nee nee, niet jij" zegt Jace. "Samen, of helemaal niet" zegt Clary. Jace zucht en wijst naar de trainingsruimte. "De rune in de trainingsruimte zouden je 'normalo-vriendje' zo doden." Clary en de Normalo kijken elkaar aan en zeggen tegelijk: "We zijn geen stel" Ik zie een vlaag van opluchting in Jace zijn gezicht, maar hij kijkt al snel normaal.

"We zijn vrienden" zegt de Normalo. "Nee, beste vrienden" verbetert Clary hem. "En ik ben een taaie, dus kom maar op met die runes" Zegt de Normalo en hij slaat met zijn hand op Jace zijn schouder. Hij schud daarna snel met zijn hand en Jace kijkt me aan en doet zijn best zijn lach in te houden.

Izzy komt van de computer af en loopt op een rustig tempo naar ons toe. "Wat zijn runes eigenlijk" zegt de Normalo-nerd dan weer. "Ze geven shadow hunters superkrachten" Zegt Izzy en ze gaat met haar Steely over haar Engelrune. De Normalo draait zich om en kijkt haar met een verbaasde en verliefde blik aan.

"Wat heet" zegt hij terwijl hij haar aanstaart. Jace kucht even en snel zegt de Normalo er iets achteraan. "De rune is heet bedoel ik" en hij kijkt Jace nerveus aan. Ik maak een klein glimlachje op mijn gezicht. Hij is bang voor Jace denk ik in mijn hoofd.

"Geen zorgen Clary. Ik let wel op je beste vriend. Ik ging net ontbijten" Zegt Izzy en ze loopt naar de Normalo toe. Jace maakt een slis geluidje met zijn tanden en zegt: "Misschien zijn de runen minder dodelijk dan haar" en hij kijkt Clary aan. "Ik zal net doen alsof ik het niet hoorde" Zegt Izzy en ze kijkt Jace met een speelse, dodelijke manier aan. "Excuseer me voor mijn onbeleefde broer. Degene achter me is Alec" Zegt ze en ze wijst naar mij. De Normalo kijkt alleen maar naar mijn zus. "En ik ben Isabelle" vervolgt Izzy en ze steekt haar hand naar hem toe.

The story of my life [Alec Lightwood]Where stories live. Discover now