[6ఌ︎

4.8K 249 42
                                    

Arabada yaşanan gerginlikten sonra eve geldik. tae duygusuz tavırlarıyla beni bir odaya götürüp bırakarak bir şey demeden gitmişti. Bu soğuk davranışlarına karşı her ne kadar kırılsamda umursamamaya çalıştım.

. .

6:34

"Sen de kimsin?!"

Odada ki bağırma sesi kulaklarıma iliştiği an yatağımdan hızla fırladım. Korku dolu bakışlarımı önüme doğrulturken bana sertçe bakan yaşlı bir kadınla göz göze gelmemiz bir olmuştu.

Ben yeni uykudan apar topar kalktığım için ne olduğunu kavrayamazken, seslerden dolayı olsa gerek odaya endişeli bir edayla tae girmişti.

"O benim sevgilim Anne."

gelir gelmez kurduğu cümleyle birlikte ben ve kadın şok içerisinde ona baktık. ben dediği şeyi idrak etmeye çalıştığım sıra cırtlak sesle birlikte yüzümü buruşturarak gözlerimi yummak zorunda kaldım.

"Ne! Sen bir erkek ile sevgili misin?"

kadının bu dediğine karşı tae gözlerini devirerek umursamazca baş salladı.

"İnanamıyorum. şaka mı bu?"

"Şaka yapar gibi bir halim mi var? Bu durumu babama söyleme bir de onun boş çenesini çekemem."

Soğuk tavrını koruyarak daha fazla muhattap olmayıp odadan çıkıp gitmişti.

Kadın ise sinirli bakışlarını bana doğrultarak bir süre iğrenerek yüzümde gözlerini gezdirip, oda taenin ardından çıkıp gitmişti.

"O-o bana sevgilim mi dedi?"

Kafamda ki yaşamış olduğum yoğunluk eşliğinde donuk bakışlarımı karşımdaki duvara dikip bir süre dediği şeyi düşünerek aptalca gülümsedim. ağzından sevgilim kelimesi beni derinden etkilemişti. ne kadar katı ve sert olursa olsun bir kelimesiyle gönlüme hızla yerleşiyordu. emindim, bu soğukluğunun ardında bir sebep olduğuna. kalbinde ki bariyerleri  aşıp girmek içinse iddialı.

odanın kapısı tekrardan açılırken irkilerek odağımı kapıya doğrulttum. Bu tae'ydi. acelesi olmayan adımlarıyla önüme geçerek dikildi.

"Az önce görmuş olduğun kadın Annemdi. biraz kaba birisidir."

Önemi yok dercesine kafa salladım.

"Senden haberi olmamasını sağlayacaktım fakat odana girip seni gördüğünde işler değişti. Sevgilim demek zorunda kaldım."

bunun altında yatan sebep buydu demek, ben de biraz olsun ümit etmiştim... moralim bozulmadan edemedi. Dudaklarıma sahte bir gülümseme ekleyerek zorlukla bir kaç kelime söyledim.

"Sorun değil tae."

Anlayışlı tavrıma karşı kalın dudaklarında kısa bir gülümseme yakaladım. Bir dakika, o bana kendi isteği ile gülümsemişmiydi? ilk defa gülümseyen haline şahit oluyordum. bu... bu çok güzel bir görüntüydü.

"Kahvaltı hazır, aşağıya inersin."

eski mesafeli haline bürünerek son kez bakışlarını üzerimde tutup gitmişti.









-


Bugün bir bölüm daha atacağım kısa kısa yapıyorumda bölümleri.

𝐿𝐸𝐾𝐸 ఌ︎ 𝑇𝐴𝐸𝐺𝐼̇ حيث تعيش القصص. اكتشف الآن