BÖLÜM (3)

7.2K 559 161
                                    

İYİ OKUMALAR.

SATIR ARASI YORUM YAPMAYI VE BÖLÜMÜ BEĞENMEYİ UNUTMAYIN...
LÜTFEN!.

*************

Ben seninle çay içmek istiyorum

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Ben seninle çay içmek istiyorum.
Seni duymak,
seni görmek,
seni bilmek,
seni yanımda hissetmek istiyorum.
Sana şiir okumak istiyorum,
yazmaktan bıktım, usandım.

Ben artık yazıları sana söylemek istiyorum.

Küçük bir evde, büyük hayaller kurmak istiyorum.
Sobanın yanında, seninle birlikte, üşüyen ellerimi çayın sıcaklığına
bırakmak istiyorum.
Ben aslında sevmek değil,
seninle yaşlanmak istiyorum.

Özdemir Asaf

Zıplayarak ilk karenin içerisinden ikinci kareye atladı Çilem. Seksek oynamak istiyordu. Lakin henüz 4 yaşında, 8-9 yaşında olan kızların onu küçük olduğu için aralarına almaması yüzünden oynayamıyordu. Bu yüzden onların oynadığı seksek çizgilerine bakarak kendisine daha uygun küçük bir seksek çizmişti yere. Fakat tek başına oynamak çok sıkıcıydı.

Yeniden şansını denemek için kızların yanına gitti. "Bende sizinlen oynasam olmaz mı? Mızıkçılık yapmam." Diyerek elleri arkasında usul usul salındı. Gerçekten de ikiz kız kardeşlerinin aksine küçük yaşında bile mızıkçılık yapmazdı. Ne denirse onu yapardı.

"Boyun kısa senin, şişkosunda atlayamazsın ileriye. Oyunumuzu bozup durursun. Git kendi çizdiğinde oyna." Dediklerinde yeniden kendi çizdiği sekseke kaldı Çilem.

Bir süre daha kendi çizdiğinde tek başına oynayarak zaman geçirdi lakin tek başına oynamakta bir yere kadar eğlenceliydi. Ayaklarını yere sürüyerek yanaklarını şişirmiş bir şekilde eve doğru ilerledi. Kendi yaşıtı kimse yoktu mahallede ya çok büyükleri ya da çok küçüklerdi. Bu yüzden hep yalnız kalıyordu.

"Çilem? Çilem?" Diye ardından adını duyduğunda durup arkasına döndü. "Nereye gidiyorsun?" Diyen Alparslan'a baktı. O da kendi yaşıtları ile oyun oynuyordu. Bu yüzden Çilem tamamen tekti.

"Eve."

"Neden, oyun oynuyordun?"

"Kimse benimle oynamıyor, bende sıkıldım. Eve gidiyorum." Dediğinde Alparslan sokak arasında kendi kendilerine oynayan kız çocuklarına ve kendi oynadığı arkadaşlarına baktı. Çilem'den büyüklerdi. Çilem küçüktü, hassastı ve yaşından dolayı yavaştı. Bu yüzden aralarına almadıklarını biliyordu. Bir gözü oyun oynarken hep üzerindeydi ne olur ne olmaz diye.

Şekersiz Çilek ReçeliWhere stories live. Discover now