36-SMİLE DOG ORJİNAL HİKAYE

89 30 2
                                    

Bu resmin orijinali yok. Smile.dog dosyasının orijinaline ulaşmak neredeyse imkansız. Paylaşıldığı an silinmekte ve paylaşan kişi tespit edilemiyor.

90'lı yılların ortalarında disket ve internet ortamında yayılmaya başlayan görselde köpeğe benzer bir yaratık, kamera flaşı ile aydınlatılmış karanlık bir odada oturuyor. Tek arka plan detayı ise insan eli izi şeklinde kan lekesi. Büyük bir sırıtışla, iki ön diş çok beyaz, çok düz, çok keskin ve insan dişine benziyor. Bu resmin orijinalini görenler, aynı sahneyi olur olmadık anlarda görmeye başlıyor.

Daha sonra kabusların da eşlik ettiği ruh hali insanları intihara sürüklüyor. "Gülümse, Tanrı seni seviyor" başlığı ile yayılan bir e-mail'in smile.jpg ekiyle birlikte internet dünyasını çalkalayan resim 400'e yakın kişinin intihar etmesine sebep olmuş.

Mary E. 'Smile.dog'un orijinal dosyasını görüp, hayatı kabusa dönen ve konuşan en önemli kurban. 2007 yılında konuşan Mary tam 15 yıldır her gece kabuslarında "sözlerimi yay" diyen smile.dog'un laneti yüzünden işkence çekmiş.

"15 yıldır o görüntü tarafından lanetlendim. Smile.dog artık her gece kabuslarımda. Aptalca gelebilir, ama gerçek. Kabuslarımda ne hareket edebiliyor ne de konuşabiliyorum. Sadece o korkunç resme bakabiliyorum. O eli görüyorum, ve sonra Smile.dog'u.

15 yıl hiçbir şey yapmadım ve disketi bir rafa kaldırdım. 15 yıldır her gece Smile.dog rüyalarıma giriyor ve "sözlerimi yay!" diyor. 15 yıldır sağlam duruyorum. Ama zor zamanlarım elbette oluyor. Diğer arkadaşlarımın çoğu intihar ettiler. Bazıları tamamen sessiz."..."artık umurumda değil. Buna bir son vermek istiyorum. Sonuçta siz bir yabancısınız, yani benimle hiçbir bağınız yok.Ve siz disketi alıp araştırmaya başladığınızda üzülmeyeceğim veya kötü hissetmeyeceğim."

Bu maliden kısa süre sonra Mary intihar ediyor. Yazara yollanan maili bulan eşi Terence ağlayarak yazara bu işin peşini bırakmasını istiyor. Yazar disketi bulduğunda geriye kalanın sadece yanarak erimiş, siyah ve kokuşmuş plastik olduğunu görüyor. Disket yanmış hayvan eti gibi kokuyormuş.:-)
Fotoğraftakiler orijinal dosyadan yola çıkarak yaratılmış kopyalar. Kim bilir belki içlerinden birisi orijinalidir de...

Kitabımı oylamayı ve yorum yazmayı unutmayın, seviliyorsunuz.

KORKU HİKÂYELERİHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin