34-CREEPYPASTA NEDİR?

85 32 0
                                    

Creepypasta, çoğunlukla amatör yazarlar tarafından yazılan ve internet üzerinden paylaşılan online korku hikayelerine verilen genel isimdir. Hikayelerin dili genellikle İngilizce'dir, bu nedenle dünya çapında hayranları vardır. İnternette creepypastaları orijinal diliyle paylaşan birçok kaynak site mevcuttur. Bu hikayeleri Türkçe'ye çeviren birkaç blog ve web sitesi bulmak da mümkündür. Cem'den Dinle YouTube kanalı ve web sitesi bunu yapan kaynaklardan biridir.

Creepypastaların büyük bir çoğunluğu kurgulanmış hikayelerdir, gerçek olay ve kişiler barındırmaz. Kendi başından geçen olayları yazdığını iddia eden yazarlar da mevcuttur.

Creepypastaların ilk ne zaman ve nasıl ortaya çıktığı tam olarak bilinmemektedir. 90'lı yıllarda örnekleri artarken 2000'li yılların sonlarında creepypasta.com ve Reddit gibi online platformların kurulmasıyla dünya çapında popüler olmaya başlamıştır.

Creepypastalar genel olarak ayinleri (ritüel), seri katilleri, sapkın kişilikleri, şehir efsanelerini, doğaüstü olayları ve varlıkları konu edinir. Bazıları çok sert ve şiddet dolu içerikler barındırdığından kimileri için rahatsız edici olabilir.

İnternet üzerinde şu an itibariyle on binlerce creepypasta mevcuttur ve her geçen gün bu sayıya yenileri eklenmektedir.

Çok bilinen creepypastalardan birkaçı:

Slenderman
Jeff the Killer
BEN Drowned
The Russian Sleep Experiment
Smile Dog
Squidward's Suicide
Eyeless Jack
Laughing Jack
Psychosis
The Rake
Ticci Toby
1999
Lavender Town Syndrome
Candle Cove
Normal Porn for Normal People

Kitabımı oylamayı ve yorum yazmayı unutmayın, seviliyorsunuz.

KORKU HİKÂYELERİHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin