Sedmnáct

488 41 0
                                    

Den probíhal v klidu a na další hodiny docházely včas. Na hodině drakologie jim Pennesis rozdal kartičky, kde byly informace o ohnivým drakovi. Podle Pennesise tam stálo:

OHNIVÝ DRAK
-Barva: žlutá, červená, černá, oranžová, mix
-Možná kamufláž: šupiny vypadající jako rozteklá láva
-Detaily: zakroucené rohy, konec ocasu ve tvaru šipky, dorůstají velikosti až 4 metry s váhou přes 160 kg
-Stáří: 30-50 let
-S JEZDCEM SE DOŽÍVAJÍ VÍCE NEŽ 256 LET
-Zbraň: oheň
-Přednosti: oheň
-Slabiny: pomalost
-Vejce: 1-3 vejce; oválnéčervené a vypadající jako rozteklá láva
-Výskyt: poblíž ohně, nebo lávy
-Období páření: na konci jara, nejpozději začátkem léta
-Mláďata: potřebují teplo, rostou rychle a do zimy mají velikost koně, létat a lovit začínají 3. měsícem života
-Další info: občas se jim říká lávový draci
-Vzácnost: častí

Četl jim to postupně a Estear pouze zírala na pergamen a na ty znaky, až se jí začalo zdát, že jí plavou před očima. Konec hodiny přišel brzo. Celé vyučování probírali druhy draků. Další kartičky prý budou dostávat postupně.

Zvedla se ze židle a odešla za Nyrou, aby si popovídala. Den skončil brzo, přesto si je pan Merter předvolal před Akademii, a když tam všichni dorazili, měl na tváři vážný výraz.

,,Drazí jezdci a studenti. Mám špatné zprávy. Všichni jste již určitě slyšeli o drakyrech, drakům podobným tvorů, kteří na nás poslední dobou hojně útočí. Ta špatná zpráva zpočívá v tom, že mistr Catelus při boji s těmito tvory zemřel. Také mám od Nejstaršího vládce Demenantha zprávy o tom, že Derew ani Akademie už není tak bezpečná a její ochrana se bortí každou vteřinou, kterou marníme zde slovy. Chtěl bych uctít jeho památku, takže dnes v dobu, kdy den střídá den, pošleme do světa hořící listy, který budou unášet dračí dech. Očekávám, že přijdete. Bojovníkům to snad nemusím říkat. Rozchod!" zavelel a otočil se k nim, načež odešel.

Yuro za ním civěl, v očích zvláštní lesk, nevnímaje slova Abyn a Perona, kteří mu něco tichým hlasem říkali.

,,To snad nemyslí vážně!" vyjekl zničehonic, až se k němu všichni otočili. Vypadal rozrušeně a zprudka dýchal. Estear větřila problémy.

,,,Také mám od Nejstaršího vládce Demenantha zprávy o tom, že Derew ani Akademie už není tak bezpečná a její ochrana se bortí každou vteřinou, kterou marníme zde slovy'- no to snad nemyslí vážně! Marníme svůj čas akorát tak tím, že nic neděláme! Měli bychom na drakyry zaútočit a to co nejdřív! Když jsme žili mezi lidmi, neustále jsme slýchávali o zázračném Derewu, který je hrozně silný a on je na pokraji rozkladu. Já říkám, abychom zaútočili!" vykřikl Yuro se zlostným pohledem, jímž si prohlížel všechny tady.

,,A jak to chceš udělat?" zeptal se někdo. Estear nevěděla, kdo a zřejmě to nevěděl ani Yuro, jak hádala podle toho, jak se rozhlížel po sroceném davu.

,,Sebereme všechny naše draky a jezdce a zaútočíme na ně-"

,,A oni nás obletí a zničí celý Ostrov draků," vykřikla Estear. Jestli takhle přemýšlí bojovníci, je s nimi konec.

,,Samozřejmě bychom tady nějaké jezdce nechali..."

,,A bude to stačit, jestli na ně zaútočí drakyrové?" přerušila ho opět Estear. Yuro se na ní zamračil.

,,A co tedy navrhuješ udělat?" odsekl. Estear intenzivně pociťovala, že všichni kolem mlčí a zvědavě se na ně dívají.

,,Vy nám nevěříte?" ozvalo se za nimi.

Stál za celou skupinou ve stínu opřený o svého černého draka Egrona, jehož fialové oči si je příkře měřili. Drak Egron byl obrovský. Byl stejně velký jako celá Akademie a Estear nechápala, jak si ho mohli nevšimnout. Okamžitě ovšem pochopila, kdo je navštívil. Sám Demenanth, Nejstarší vládce Derewu. Vládl společně s Calfuciusem, Wallroyem, Xaveriusem a Valceniusem, který byl ze všech vládců nejmladší.

DivokýKde žijí příběhy. Začni objevovat