3. kapitola

17 3 0
                                    

čas - 20:03

"Skvelý zásah, Jessica."

Michelle podišla dopredu a zastala si vedľa nej. Nachádzali sa na vrchole Severnej veži, ktorá patrila k McNamarovkému sídlu. Bol z nej široký výhľad, avšak ani ten nepokryl celý pozemok.

Jessica neodvetila nič na Michelleine slová, len sa natiahla po ďalší šíp. Zasunula ho do kuše, namierila a zaostrila zrak.

Dole pod vežou stála skupinka šokovaných a vystrašených brigádnikov. Pred nimi ležalo mŕtve telo. Jordan. Jessica ho zabila jediným výstrelom.

Niekto z ich skupinky pristúpil bližšie k Jordanovi. Možno sa chceli uistiť, či je naozaj mŕtvy. Osobu nebolo kvôli tme možné rozoznať, avšak keď pristúpila bližšie, Jessice to len hralo do karát. Položila prst na spúšť, namierila a...

Tresk!

Jessica vystrelila, ale úplne mimo. Šíp preletel vzduchom a zapichol sa do zeme vedľa osoby, ktorá asi chcela pomôcť Jordanovi - aj keď preňho už bolo neskoro. Brigádnici vykríkli. Rýchlo sa rozbehli a stratili sa v tme záhrady.

"Doriti, Gizel!" osopila sa Jessica.

Aj Gizel bola na vrchole Severnej veže spolu s Michelle a Jessicou. Stála na druhej strane. Na zábradlí veže mala položenú fľašu vína. Pod jej nohami boli sklené črepiny. Pochádzali z pohára, ktorý jej vykĺzol z ruky, keď sa Jessica snažila zamerať cieľ. Roztrieštil sa a to rozptýlilo Jessicu, ktorá minula cieľ.

"Nejač!" odvrkla jej Gizel a zanadávala po francúzsky. "Bolí ma z teba hlava." Prstami sa dotkla pravého spánku a povzdychla.

"Kriste, zas je naliata," zamrlala Michelle. V mesačnom svite sa jej zaligotali prstene, keď sa natiahla po svoju zbraň - dlhú kosu s nabrúsenou čepeľou. "Musíme ísť dole - ktovie, v ktorej časti záhrady sa ukryli."

"Len pokoj," povedela Jessica. "Nemajú kam ujsť. Sú doslova ako zvery lapené v klietke." Kušu nabila ďalším šípom. "Stačí len správna chvíľa, nabiť zbraň..." zhlboka sa zasmiala, "... a vystreliť."

                   .                .                .

"Pre boha, pre boha, pre boha! Ľudia, to čo malo znamenať?" 

Brigádnici bežali ako o život po záhrade McNamarovského panstva.

"Cristi, mohla by si aspoň v takejto situácii, prosím ťa, držať hubu a krok?" oplatila jej Lola otázkou. Ani sa na ňu nepozrela a bežala ďalej, ako všetci ostatní.

"Ten šíp musel byť vystrelený z kuše," prehovoril Kyle, keď všetci začali spomaľovať. "Aby niekto strelil tak presne, musí mať skúsenosti a..." (retardér najväčších rozmerov a jeho titul je: všetko vie a všade bol - zhodli sme sa na tom obe😊😊)

"Kurva, drž hubu!" vyletel naňho James, až Kylea strhlo pri jeho sile hlasu, avšak aj tak si naďalej udržiaval sebavedomý výraz. "Sklapni, inak prisahám, že ťa zabijem skôr, ako tí boháči." Preklial  ho výhražným pohľadom. 

"Len kľud, brácho," prehodil David. "Veď on sa raz uvedomí." 

"Len aby už v potom nebolo pozde..."

.                .                .

"Kde si, sakra, zasa bol?" zavrčal Callum na svojho mladšieho brata. Rukou si pridržal remeň pušky, ktorú mal prehodenú cez plece.

Dominic prevrátil oči, obišiel Calluma a vydal sa po chodbe sídla. "Nemusíš za mnou behať ako pes."

"To mi hovor, keď ťa budú chcieť znova vyliať zo školy," pripomenul mu nedávne problémy. Popod nos si zamrmlal: "Trikrát prepadnúť na jednej skúške, to je fakt talent."

LOVWhere stories live. Discover now