2. kapitola

21 3 0
                                    

čas - 8:00

"Cristi!" zavolala Lilly. "Poď nám pomôcť!"

"Nemôžem!" zakričala blondýnka z kúpeľne. "Robím si make-up!"

Dievčatá v izbe si iba vymenili otrávené pohľady a pokračovali v práci, lebo už onedlho mali prísť majitelia panstva. Museli utrieť prach, umyť okná a prezliecť posteľné obliečky, aby bolo všetko pre rodinu pripravené. Takto podľa Lolinho názoru "otročili už od rána".

"Hotovo!" Do izby vplávala Rose s povzdychom. V rukách držala staré obliečky a uteráky, ktoré bola vymeniť. Doposiaľ upratovala izbu, ktorá bola hneď vedľa.

"Ach, super, tak pomôž Lole," kývla Lilly hlavou na čierno-vlasé dievča, ktoré utieralo prach na drevenom nábytku.

Čľup! Mokrá handra skončila vo vedre s vodou. Lola so zamračením zahundrala: "Kebyže tak dobre neplatia, tak tu ani nie som."

"A nie je vám divný taký plat na letnú brigádu?" zamyslene skonštatovala Lilly.

"Ani nie," odvetila Rose rozhodne. "Veď McNamarovci majú najväčšiu právnickú firmu na východnom pobreží. V New Yorku niet vplyvnejšej rodiny."

Lilly aj Lola na ňu vyvalili oči.

"Odkiaľ to vieš?"

Rose zaváhala. "No... Sledujem prácu ich firmy už dlhšie. Chcela by som ísť na právo a možno sa... jedného dňa u nich zamestnať."

"Aha," zamrmlala Lola a opäť sa vrátila k utieraniu prachu.

Hneď nato z kúpeľne vyšla vysmiata Cristi. Zasa mala bezchybný look - modré letné šaty, sandáliky a natočené vlasy. Na mieste spravila otočku, až sa jej zavírili šaty. "Taaak...? Ako vyzerám?"

Baby iba prevrátili očami.

"Ach, úžasné však?" Zaštebotala Cristi.                                                                                                                                      .                           .                            .

"Tú pokosenú trávu zhrabte na jednu kopu a odneste ju za dom!" rozkázal pán Jones chalanom. "Keď budete hotoví, vytrhajte ešte burinu a vyčistite fontánu," dodal. Otočil sa na odchod, keď ho zastavil Kyleov hlas: "A kde je tu, sakra, fontána?"

"V strede bludiska," odpovedal pán Jones a hlavou kývol na vysoké, okrasné ploty, ktoré vyzerali, že siahajú až do neba.

"A ako to máme nájsť?" opýtal sa opäť Kyle.

"Ste múdry chalan - určite na niečo prídete," odvetil pán Jones.

David, James (Nikkino zlatíčko) a konečne aj Jordan, ktorý prvýkrát v ušiach nemal sluchátka a počúval, čo sa deje, sa schuti zasmiali.

Keď sa pán Jones otočil na odchod, na tvári sa mu mihol pobavený úškrn.

Kyle mlčal a nemo sa díval pred seba, tak sa ho James opýtal: "Stratil si reč?"

"To je tuším prvýkrát," zachechtal sa Jordan.

"Sklapnite!" zavrčal na nich Kyle, no chalani si ho nevšímali a ďalej sa smiali. 

       .                     .                      .

Bolo niekoľko minút pred desiatou ráno, keď brigádnici započuli zdiaľky prichádzajúce autá. Všetci stáli vedľa seba pred sídlom na čele s pánom Jonesom a čakali na príchod majiteľov.

LOVWhere stories live. Discover now