twenty-six.

453 34 3
                                    

,,Pôjdeme do Rumunska. Býva tam môj starý známy. Vlad Dracula ôsmy. Potrebujem s ním niečo prebrať a nechcem riskovať, že znova utečieš."

Rozšírila som oči po tom, čo povedal. Nerozumela som, ako si len tak mohol zmyslieť ísť do Rumunska za krvilačným grófom Draculom? Mama mi o ňom rozprávala, keď som bola malá a neposlúchala som. Vždy ma nastrašila, že si pomňa príde Dracula so špicatými tesákmi, ak nebudem pomáhať a poslúchať. Odvtedy som sa zmenila na oveľa pracovitejšiu a rozumnejšiu. Pretože vtedy, keď som si čo len snažila predstaviť také stvorenie s tesákmi, strach oblial celé moje telo. Viem, že to nebola dobrá metóda od mamy, no aspoň tým ma dokázala zastrašiť a prinútiť k tomu, aby som jej pomáhala.

V mojich predstavách sa javil ako starý muž s bledou, takmer mŕtvolne bledou pokožkou a strašidelnými očami. Mama hovorievala, že Dracula má svoje pomenovanie- upír. Knižky, ktoré som často čítala predtým, než ma uniesli, obsahovali tak presvedčivé opisy. Opisovali upírov, ako bledých ľudí s ostrými tesákmi a s očami tmavšími, než noc. 

Zvedavosť sa vo mne zväčšovala, pretože som chcela vidieť pravú upírsku podobu. Možno sa knihy mýlili. Možno vyzerá ich druh úplne inak. 

,,Pane, je nezdvorilé rozhodovať o udalostiach bez súhlasu dámy." Zastavila som sa a prekrížila si ruky na prsiach, pričom som nadvihla obočie. Zapichla som svoj pohľad do toho jeho, civeli sme na seba niekoľko minút bez akýchkoľvek slov.

,,Slečna, nevolajte ma pane. Mám meno, ktorým ma môžete oslovovať," riekol po chvíli, ,,a predovšetkým, ja rozhodujem o všetkom. Nemusím čakať na niekoho súhlas." Dodal. Vykročil smerom ku mne a popritom sa pasoval s Niallovým telom. 

Zrazu prudko zažmurkal a otočil sa mi chrbtom. Kývol hlavou, nech idem za ním a potom už nič nehovoril. Iba si niečo stále nečujne šepkal, akoby sa snažil upokojiť sa.

Jeho kroky boli pomalé, no ladné, aj keď mal na rukách záťaž. Páčil sa mi jeho spôsob chodenia. Áno, bolo to zvláštne, ale páčilo sa mi to. Akoby ani nikoho neniesol. Akoby sa vznášal na povrchu bieleho mäkkého snehu, ktorý ma štípal na chodidlách svojou chladnou stránkou. Istým spôsobom bol Zayn podobný snehu- bol chladný, no pekný.

,,Pane, čo ak s vami odmietnem ísť?" Spýtala som sa so záujmom v očiach.

,,Tak ťa neminie trest. Rose, veľmi dobre vieš, že ťa nenechám len tak. A nesnaž sa vyjednávať, lebo sa znovu neovládnem a skončíš so mnou v posteli." Odvrkol s miernym zavrčaním. Po tom, čo dokončil svoj krátky monológ, si opäť začal šepkať popod nos nejaké slová. Vedela som, že si ich opakuje dookola, no nedokázala som počuť, aké sú to slová. Dúfala som, že nemali nič spoločné so mnou.

A tak som sa odhodlala spýtať sa ho. ,,Čo si to hovoríte?"

,,Rose, hovoril som ti, nevykaj mi! Som Zayn!" Prikázal mi nahnevaným tónom. Zobudil Nialla, ten sa s červeňou v lícach postavil na pevnú zem. Asi si uvedomil, že ho Zayn niesol celú cestu, zatiaľ čo on spal.

.Liam.

,,Hovorím vám to! Neviem, kde je alfa! Nezachytil som jeho pach!" Kričal som vyčerpaným a zachrípnutým hlasom. Nepríjemne stiahnuté povrazy sa ťahali navôkol môjho tela, čím ma uväznili na drevenej stoličke. Neskutočne som potreboval jesť alebo aspoň piť, no oni mi nič nedali. Ich argument bol vždy ten istý: ,,Povedz, kam šiel alfa a my ti dáme dostatok živín, vĺčik."

,,Vieš to! Vieš, kde je ten skurvený Niall, iba nám to nechceš prezradiť! No neboj sa, týmto ho neochrániš. Ak zomrie on, stane sa z teba omega. Osamelý vlkolak, ktorého skôr, či neskôr aj tak nájdu lovci a zabijú. Alebo tu je ďalšia možnosť. Nepovieš nám to, zabijeme ťa a Niall bude oslabený. Počuješ to? Ak nám nič nepovieš, tvoj osud sa aj tak zvrhne na zlý." Bradley na mňa počas celého rozhovoru nepekne zazeral. 

Bradley bol jeden z lovcov vlkolakov. Celý rod týchto lovcov sa po nociach potĺkal v zarastených húštinách a tmavých hrôzostrašných lesoch len preto, aby lovili rôzne mýtické tvory. Medzi ne patril druh upírov, vlkolakov, i strážcov. 

Porozprávalo mi o nich jedno nádherné dievča. Žiaľ, nepovedala mi svoje meno, iba tu tajne chodievala každý večer. Vždy mi doniesla krajec voňavého chleba a pohár vody, či mlieka. Vedela o možnom riziku, keby ju odhalili, ale neustále si stála za svojím a pomáhala mi prežiť.

Bolo to naozaj statočné dievča. Pripomínalo mi Rose. Nuž, tá bola asi zamilovaná do niekoho iného. Hoc som nechápal, prečo práve do násilníckeho a zlého Zayna Malika.

,,Povedal by som to, keby som vedel! No neviem, jednoducho ešte nedokážem ovládať svoje vlčie schopnosti. Jediné čo ovládam, je zmeniť sa na vlka." Šomral som, snažiac sa presvedčiť ho. Zvíťaziť v tomto ťažkom slovnom boji. Lenže nič ho neoblomilo a nepresvedčilo. Mal som chuť kričať, roztrhať ho v mojich vlčích zuboch a utiecť preč spolu s tým krásnym kučeravým dievčaťom.

,,Mám to! Premeň sa na vlka a možno sa ti zlepší čuch!" Zvolal, z čoho ma poriadne trhlo. Nebol som totiž pripravený na takú dávku radosti zo strany nepriateľa.

Povytiahol som obočie o kúsok vyššie než má byť a pozeral sa naňho, či mu nepreskočilo. 

,,Bradley, čo si mu to povedal? Si padnutý na hlavu? Nikdy nemôžeš dovoliť rukojemníkovi premeniť sa!" Do miestnosti vkĺzol ďalší lovec, zdalo sa, že ten bol o trochu skúsenejší. Mal veľké hnedé oči, podobné tým mojim a hnedé vlasy, ktoré mu siahali tesne pod uši. Bol veľmi vychudnutý, ako keby poriadne dlho nejedol. 

,,Cameron, prečo? Nedokáže zavetriť svojho alfu, a tak by sa mal premeniť. Inak sa mu to nepodarí. Je predsa vlkolakom pár dní," odvetil ryšavec Bradley. Cameron sa naňho zahľadel spôsobom: Robíš si zo mňa srandu?

,,On sa nemôže premeniť. A nechápem, prečo by mal vetriť alfu. To má očuchať samého seba?" 

,,Sám seba? Čo to znamená?" Opýtal som sa zmätene, prikrčil som obočie. Znovu som ničomu nerozumel. Cameron by mal hovoriť jasnejšie.

,,Ty si alfa, Payne. Niallovi sa nejako podarilo presunúť svoje schopnosti na teba." Povedal, mykajúc plecom. Prechádzal sa navôkol mňa s drzým úškľabkom na tvári. Znervózňoval ma. 

,,Vieš, Niall bol pravý alfa. A pravý alfa nemôže pohrýzť nevinného človeka. On ťa pohrýzol. Ty si nevinný. On stratil svoju moc. Takže si alfa vodca ty. Čím ťa automaticky pripravil o život. V našich lesoch sa nebudú potulovať nepripravení vodcovia. Zbohom, Liam. Poďakuj sa za to Niallovi."

Sakra. Kučeravé dievča, zachráň ma, prosím! Ja nechcem zomrieť!

// A/N //

Hi. :) Je tu nová časť, zo začiatku sa mi písalo úplne dobre, no potom prišla zo škôlky malá sestra a otravný brat -_- A takto to potom dopadlo... 

Všimla som si, že na minulej časti ste nezanechali ani jediný komentár :/ Viem, tá časť bola nezáživná, no skúste sa aspoň o jeden.. :) Vždy ma to vie nabudiť do písania novej kapitoly a nesmierne potešiť :) :3

V budúcej časti to bude asi viac- menej cesta do Rumunska a návšteva Draculu :) Rose zistí, ako skutočne vyzerá :OO Aj ja som zvedavá, ako ich popíšem. :D Premýšľala som niečo také, ako napr. upír zo Školy noci :D Aký máte názor? 

Ďakujem za 4300 reads! <3 

venujem @Roniexx za amazing cover ♥

vote, comment and draw a rainbow *_*

Lots of love and happines,

*Tamm*

Dark guardian《z.m》✓Where stories live. Discover now