Sklizeň

451 34 5
                                    

Kráčíme společně k náměstí. Z každé strany okolo nás jdou dva mírotvorci. Takže nás uzavírají v dokonalém čtverci. Když procházíme uličkou tvořenou z přihlížejících Haymitch mě chytá za ruku. Propletu naše prsty. Stoupáme si na pódium do vyznačeného prostoru. Sevřu Haymitchovu ruku jak nejpevněji to jde. Na pódium přicupitá nějaká kapitolská zrůdička.

"Vítejte na 75.ročníku Hladových Her!"zapiští do mikrofonu."A jak je zvykem první dámy."Přecupitá k osudí s mojím a Katnissiným jménem. Vezme jeden lísteček a přejde zpět k mikrofonu.

"A ženskou splátkyní pro dvanáctý kraj je....Effie Trinket-ová!"

Pouštím Haymitchovu ruku a jdu na své místo.

"A jako další m..."

"Jdu dobrovolně!"Přeruší ji Haymitch a automaticky si stoupá na své místo.

Zničeho nic Katnissina mladší sestra zvedne levou ruku se vztyčenými prostředními prsty. Poté i Katnissina matka, Gale a nakonec i ostatní. Také zvednu ruku. I Haymitch, Katniss a Peeta.

Někdo mě chytne za paži a táhne mě pryč.

"Effie?!"slyším za sebou Haymitche. Začnu se po něm otáčet.

"Haymitchi!"

Táhnou mě do vlaku. Zmítám se, ale je mi to k ničemu akorát mi ruce silněji kroutí za záda. Vhodí mě do mého kupé pro splátce a zamknou za mnou dveře. Zvedám se ze země a začnu pěstmi bušit do dveří.

"Pusťte mě ven!! Tohle nesmíte! Pusťte mě!"Ječím.

"Uklidněte se slečno Trinket-ová. Máte domácí vězení za to, že jste se bouřila proti Kapitolu!"Řekne mužský hlas zpoza dveří.

Ale...to přece nesmějí...Haymitch to nedovolí. Nenechá mě tu. Určitě ne. Sedám si na zem a záda si opřu o dveře. Kolena si přitáhnu až k bradě. Dřív nebo později mě musí pustit.

Hayffie in the GamesDonde viven las historias. Descúbrelo ahora