PULMAD❤️👰🤵

120 9 2
                                    

17.juuli..

Olen enda ema ja Hannaga, mulle tehakse meiki praegu ja siis oleme valmis kirikusse liikuma. Ma nii pabistan hehe. Saime meigi valmis ja ema vaatas mind ja võttis mu kätest kinni ja naeratas ning ütles "Kullakene täna on sinu päev, olen sünnitanud ilusa tüdruku ja sa saad õnnelikuks Markoga". Hanna ulatas mulle mu lillekimbu ning läksime autosse ja hakkasime liikuma.

Jõudsime kiriku ette ning, isa ootas meid juba. Teised on juba kirikus ning ema ja Hanna liiguvad ka sinna. Paari minuti pärast, peame meie isaga sisse minema ta saadab mu altari ette muusika saatel.

Astusime isaga kirikusse ning muusika hakkas mängima, Marko keeras end meie poole ja naeratas. Kõndisime ja lõpuks jõudsime altari ette. Isa läks istus enda kohale ning mina seisin Marko kõrvale.

Vaimulik: Oleme kogunenud täna Jumala palge ette Marko Mayluse ja Keity Lumbergi pulma, et paluda õnnistust sellele abielule.

Vaimulik: Kõigeväeline Jumal, taevane Isa, Sina lõid inimese meheks ja naiseks ning seadsid abielu meie õnne ja õnnistuse allikaks. Me täname Sind, et Marko ja Keity on leidnud teineteist. Õnnista seda pulmapäeva ja anna Kristus meie külaliseks, kes koos Sinuga Püha Vaimu ühtsuses elab ja valitseb igavesest ajast igavesti.

Vaimulik: Armas pruutpaar. Jumala sõna tunnistab, et abielu on Jumala and. Seepärast küsin ma kõiketeadva Jumala palge ees..

Vaimulik: Marko Maylus kas sina võtad Keity Lumbergi oma abikaasaks ning tahad teda armastada ja austada nii headel kui ka halbadel päevadel ja olla talle truu kogu eluaja, kuni surm teid lahutab?

Marko: Jah

Vaimulik: Keity Lumberg kas sina võtad Marko Mayluse oma abikaasaks ning tahad teda armastada ja austada nii headel kui ka halbadel päevadel ja olla talle truu kogu eluaja, kuni surm teid lahutab?

Mina: Jah

Vaimulik: *Võttis meie sõrmused kätte* Issand Jumal, õnnista neid sõrmuseid ja aita, et Marko ja Keity elaksid truuduses, Sinu rahus ja Sinu tahet järgides ning kannaksid neid sõrmuseid teineteist armastades. Seda palume Jeesuse Kristuse, meie Issanda läbi. Aamen *Ulatas sõrmused meile*

Marko: *pööras end minu poole ja pani mulle sõrmuse sõrme* Keity, kanna seda sõrmust minu armastuse ja truuduse märgina.

Mina: *panin ka Markole sõrmuse sõrme* Marko, kanna seda sõrmust minu armastuse ja truuduse märgina.

Vaimulik: Peigmees ja pruut hoidke kinni üksteise paremast käest. *Asetas enda parema käe meie kätele*

Vaimulik: Issand Jeesus Kristus ütleb: Mis nüüd Jumal on ühte pannud, seda ärgu inimene lahutagu. Te olete nüüd teineteist abikaasaks vastu võtnud. Seepärast kinnitan teie abieluliidu ja kuulutan teid abikaasadeks. Isa ja Poja ja Püha Vaimu nimel.

Vaimulik: Pruutpaar võite põlvitada, *Ta pani oma käed meie pea peale* Issand Jumal- Isa ja Poeg ja Püha Vaim- õnnistagu, hoidku ja kaitsku teid. Ta kinkigu teile rikkalikult oma armu, et te mõlemad oleksite talle meelepärased ihus ja vaimus, ning usus ja armastuses üheskoos elades päriksite igavese elu õnnistuse. Aamen

Vaimulik: Palvetagem nüüd üheskoos, et Jumal õnnistaks seda abielu.

Kõik: Meie Isa, kes Sa oled taevas. Pühitsetud olgu Sinu nimi. Sinu riik tulgu. Sinu tahtmine sündigu nagu taevas, nõnda ka maa peal. Meie igapäevast leiba anna meile tänapäev. Ja anna meile andeks meie võlad, nagu meiegi andeks anname oma võlglastele. Ja ära saada meid kiusatusse, vaid päästa meid ära kurjast. Sest Sinu päralt on riik ja vägi ja au igavesti. Aamen

Vaimulik: *ütles Markole* Võite pruuti suudelda!

Kõik plaksutasid, kõik oli nii imeline. Nüüd on saabunud hetk mil me kõik lähme minu ja Marko oststud majja. Me kolime veel poolenisti sinna aga enamus asjad on juba seal.

Sõitsime sinna ja liikusime hoovi kus hakkasime tähistama. Teised tõstsid klaasi šampust ja mina piirdun mahlaga. Meie seltskond käis meid õnnitlemas ja kõik teised külalised samamoodi ükshaaval.

Enda arust me ei kutsunud väga palju inimesi meie pulma Markoga aga kui nad ükshaaval tulid kätt suruma, kallistama ja õnne soovima siis tundus neid nii palju olevat.

Saabus hetk mil pidin pruudikimpu viskama, tegelikult olen tüdrukutega juba rääkinud, et nad saladust hoiaks aga jätan mulje nagu viskaksin ja viimasel hetkel annan selle ühele neiule kellele tehakse kohe abieluettepanek.

Tõusin laua tagant ja kutsusin kõiki tüdrukuid tühjale kohale seisma, et siis "kimp visata". Kõik olid õnnelikud. Laususin "3...2...1" kõik jätsid mulje nagu hakkaksid püüdma ja siis keerasin end nende poole ja kõndisin Hanna ette ja ulatasin selle kimbu talle. Siis tuli Kaspar kes laskus ta ette põlvile. Hanna ütles talle Jah ning tuli kallistama mind.

 Hanna ütles talle Jah ning tuli kallistama mind

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

______________________________

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


______________________________

Sellest tuli pikk osa, ning ma panustasin siia palju seega ma südamest loodan, et teile meeldib see osa👰🤵❤️

Armastus läbi pisarate [LÕPETATUD]Where stories live. Discover now