Capitolul 34

2.3K 282 33
                                    

"I don't want you to cry

Don't want us to say goodbye

But I know that we're falling apart

I don't need your lies

And if you don't sympathize

Tell me how will I know who you are"


Sunt atât de frustrată încât îmi trântesc telefonul pe comodă, cu intenția să-l fi aruncat pe pat, dar reușesc să sparg o ramă de sticlă, cioburile împroșcându-se până sub pat.

Grozav! Dar cui îi mai pasă de mizerie? Singurul lucru la care mă gândesc este că Jeykll este acum cu Paulina și nu-mi spune mai nimic despre ce se întâmplă în viața lui.

Mă aplec totuși să adun cioburile de lângă pat doar pentru a evita niște tăieturi în tălpile goale. Trag covorul plin de cioburi dar, sub pat, găsesc niște scânduri ridicate ce par că ascund ceva intenționat. Aprind lanterna telefonului și încerc să deslușesc ceva dar nu am acces suficient. Mă chinui și împing patul până reușesc să-l mut cu totul și, minune! Aveam dreptate.

Sub pat se află niște scânduri puțin ridicate care revelează o ascunzătoare. Trag cu greu scândurile, una câte una, și descopăr un geamantan mare și plin de praf. Nu ezit să-l scot. După ce-l scutur puțin și tușesc de la praful care s-a așezat acum pe mine, îmi fac curaj să-l deschid și sunt șocată de ceea ce găsesc. Geanta este plină de bancnote cu valori diferite de dolari și, deasupra lor, o folie transparentă cu ceva hârtii ce par a fi acte.

Pun mâna pe hărtii și le deschid temătoare. Prima poză pe care o văd este a mea. Cu un alt nume. Ce naiba înseamnă asta? Mai deschid un carnețel și găsesc o altă poză de-a mea cu nume diferit. De ce naiba am atâtea acte false de identitate?

Scormonesc toată geanta dar tot ce găsesc sunt actele și banii, iar într-un buzunar lateral găsesc o scrisoare. O deschid cu mâini tremurânde și recunosc scrisul bunicului meu.

Draga mea,

Dacă ai ajuns să citești scrisoarea asta, probabil am plecat din lumea asta mai repede decât am intenționat. Boala mea cruntă nu am vrut să te îngrijoreze. Tragi suficient de mult cu mama ta.

Știu că vei veni în Saint Louis, Missouri. Curiozitatea mereu te-a atras spre acest oraș păcătos deși ți-am interzis vehement să mă vizitezi de fiecare dată. Vezi tu, viața pe care o am, nu m-a făcut niciodată să mă mândresc cu ea și am fost nevoit să o ascund de tine. Iartă-mă. Dar să nu te îndoiești niciodată de afecțiunea mea sinceră și de faptul că tot ce am făcut a fost pentru binele tău.

Probabil l-ai cunoscut deja pe Jekyll. L-am crescut ca pe un fiu și te asigur că poți avea încredere deplină în el. L-am instruit ca în prima zi în care ajungi în casa asta, să-ți dea geamantanul și să pleci mai departe. 

Actele sunt pentru tine, ca să-ți iei ce viață dorești tu și ca să te rupi de trecutul rușinos al familiei tale, inclusiv de al meu. Nu vreau ca numele nostru să-ți păteze reputația sau să-ți adune dușmani. M-am asigurat că totul îți va fi bine. Că vei putea avea un trai decent departe de orice pericol. 

Floare de maidan !NEW!Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum