6

54 5 5
                                    


" Ne yapacaksın küple Optimus Prime?" diye sordu Novus

" Mars'ı yeniden oluşturacağım" dedi Optimus Prime "robotların da artık gerçekten kendisine ait bir gezegeni olacak"

Novus, Optimus Prime'ın yanınaa oturdu " Bizim de hayalimiz bu değil miydi? Küpü tekrar yapabileceğini bize niye söylemedin? Neden daha önce küpü yapmadın?"

" Geçen savaşın ana nedenini tekrar üretmek istemedim. Bu küp geçici olarak barış getirebilir, kalıcı olarak barış getiremezdi ama bu küpü elde etmek için olacaklar kalıcı hasara sebep olurdu. Ancak şimdi gerçekten geçici ya da kalıcı fark etmez bir barışa ihtiyacımız var. Bütün robotları buraya getirelim, insanların gezegeni insanlarda kalsın "

" Bütün Vindictalar buna karşı çıkacaktır ama ben şartlı olarak kabul ederim" Novus'un bu yanıtı Optimus Prime'ı çok şaşırtmıştı

"Şart mı?" dedi Optimus Prime "Ne şartı?"

"Küpü kendi içime koyacağım, bir gezegeni oluşturan enerjiyi kendimde istiyorum. Bu gezegeni sana söz veriyorum kendi başıma çok kısa sürede yapacağım"

" Neden ölme riski bu kadar fazlayken bunu yapmak istiyorsun?" Optimus Prime bunu deyince Novus kahkaha attı

" Sadece güçlenmek için"

Optimus Prime düşünmek için oturdukları yerden kalkıp boş, ıssız gezegende dolaşmaya başladı. Novus'da Optimus Prime anlaşma yapmazsa ne olacağını düşünmeye başladı. Aklına sadece savaş olasılığı geliyordu ve bundan dolayı Optimus Prime'ın teklifi kabul edeceğine emindi. Savaştan kaçırabilecek bir anlaşma yapılıyorsa Optimus Prime anlaşmayı yapardı, bu anlaşma düşmanını hayal bile edilemeyecek bir güce ulaştırma ihtimaline rağmen. Saatler sonra Optimus Prime yanına geldi "Teklifi kabul ediyorum" dedi " ama bu güce ulaştıktan sonra Autobotlara ya da insanlara saldırma olasılığından dolayı sana güvenmiyorum"

"Bir anlaşma daha yapalım" dedi Novus " Sen bir daha küp yapma, küpün nasıl yapıldığını da kimseye söyleme. Ben de ne insanlara ne de Autobotlara saldırayım. Küp yoksa savaşta olmaz. Kabul ediyor musun?"

Optimus Prime bu sefer düşünmek için başka bir yere gitmedi sadece kısa bir sessizlikten sonra teklifi kabul etti ve küpü Novus'a verdi.

"Vindictalara ne olacak?" diye sordu Optimus Prime

Bu sefer Novus kısa bir sessizlik arası verdikten sonra " Onlara da Autobotlar kadar iyi davran. Onların da bu gezegende Autobotlar gibi yaşamasını sağla."

Novus küpü göğsüne yavaş yavaş koyar koymaz çığlık atmaya başladı etrafı mor ışıklarla kaplanmaya başladı. Çığlıklarla ışıklar artık artamayacak bir seviyeye geldiklerinde büyük bir patlama oldu. Optimus Prime patlamanın etkisiyle yere savruldu. Kendine geldiğinde gezegenin değiştiğini görüyordu. Çöl kumları asfalta dönüyordu, kavrulucu sıcak hava dünyanın sıcaklığına düşüyordu. Optimus Prime istemsiz bir gülmeyle etrafına bakarken Novus'un olmadığını gördü. Novus'un nerede olduğunu aramak için yürümeye başlamışken yerde siyah bir karaltı gördü. Yanına yaklaştığında siyah karaltının yere yazılmış "Kazandık" yazısı olduğunu gördü.

Bütün robotlar kısa süre sonra Mars'a yerleşti. Vindictalar, Optimus Prime'a defalarca Novus'a ne olduğunu sorsada Optimus Prime her defasında Novus'un gittiğini söyledi. Akıllarda Optimus Prime'ın Novus'u öldürdü düşüncesi olsa da Optimus Prime bunu da her defasında reddetti. Novus'un ne olduğu sorusu bazıları için bir bilinmez olarak dururken robotlar Cyborg'dan bile daha iyi anlaşmaya başladılar. Autobot, Vindicta isimleri artık kullanılmamaya başlandı. İnsanlardan artık hiç bahsedilmemeye başlandı. Ne yaptıkları, sorunları ya da sevinçleri hiçbir şekilde ilgilerini çekmiyordu.


                                                                                 SON

Transformers: Savaş ArzusuWhere stories live. Discover now