3

63 4 0
                                    


  Vindictalar, Megatron'u denizde koruyan muhafızlara saldırdı. Muhafızlar ilk defa acil durum diye birilerine haber verdiler. Askeriyede

"Acil durum mu?" "Megatron'un olduğu yerde acil durum nasıl olur? Onlar düşmandılar. Hemen uçakları hazırlayın!" Robotların birleşmelerinin kendileri için iyi olmayacağını bildikleri için bu haberi ciddiye almışlardı. İnsanlık robotlara savaş açmış olsa da daha önce hiç uçaklara ihtiyaç olmamıştı. Pilotlar, ilk savaşı hatırlamayıp robotların kendilerine karşı gelmedikleri zamanı düşünerek rahat bir şekilde uçaklara bindiler. Gördükleri manzara ilk savaştaki manzara gibiydi ama bu sefer destekledikleri kaybediyordu.

"Acil durum, Megatron'u uyandırıyorlar! Megatron'u uyandırıyorlar! Uçaklar birkaç etkisiz bomba attıktan sonra paramparça oluyorlardı. Novus, küçükken uğrunda savaştığı Megatron'u ilk defa yakından görüyordu. Onu uyandırma işini başkasına vermeyip kendisi uyandırdı.

"Merhaba eski kral Megatron" dedi Novus.

"Sizler Decepticon değilsiniz" dedi Megatron ve kendini geri çekerek "Siz kimsiniz?" diye sordu

"Bizler Vindettalarız, ben de Novus'um. Robotların asıl düşmanı olan insanlara karşı özgürlük verecek olan robotlarız. " dedi Novus "Ve senin gezegenimiz Cyborg'a ve robotlar için yaptıklarının karşılığında küçük bir ödül verdik"

"Optimus Prime ve onun salak arkadaşları nerede?"

"Onlar robotlara ihanet etti ve savaşa katılmadılar. Bundan sonraki durağımız Washington'daki Custodia hapishanesindeki dostlarımız kurtarmak. Bu, özgürlük için savaşacağımızı bütün insanlara gösterecek. Bizimle misin Megatron?"

" Bu teklifi kabul edersem liderliğimi bırakmış olacağım. Decepticon'u tamamen bitirmiş olacağım ama önemli olan Cyborg gibi bir gezegene sahip olmak. Bu savaşta varım"

Megatron'un kurtarılması dünyadan saklandı,insanlar yakın geleceğin nasıl bir savaş geleceği olacağını hiç bilmiyorlardı. Sam'in yazdıklarına da inanmamışlardı. Sam'in tekrar eskisi gibi ünlü olmak için uydurduğu felaket haberleri olduğunu düşünüyorlardı. Kimse robotların efendileri olan insanlara zarar vereceğini düşünmüyordu. Vindictalar insanların düşüncelerini değiştirmek istedi, yarınki havanın gök gürültülü olduğunu onlara göstermek istedi.

Beyaz Saray'ın yanındaki en büyük ve en korunaklı robot hapishanesine gündüz vakti yüzlerce muhafız robota karşı saldırdılar. İnsanlar telefonlarıyla bütün dünyaya canlı yayın yapmaya başladılar. İnsanlar Megatron'u tanıdığı için onu yakından çekmeye çalışıyorlardı onu bu grubun da lideri sandılar. Çok geçmeden Novus'un kendilerini çekmelerini istedikleri profesyonel medya organları da geldiler. Bütün insanlık olayları izlemeye başladıklarında Vindictalar muhafızların neredeyse hepsini öldürdüler. Megatron, muhafızsız kalan medya organlarına ateş edecekken onu durdurdu "Bu kendimizi tanıtmak için büyük bir fırsat."

Tutsak olan robot arkadaşlarını kurtarmak için hapishane içerisine girdiler, medya çalışanları da kendilerini öldürmeyen düşmanlarının peşinden gitti. Daha hapishane içerisine giremeden hapishanenin duvarlarından robotlar özgürlüğüne kavuşmaya başladılar. İnsanlar hâlâ lider olarak sandıkları Megatron'u görmek için bekliyorlardı. Megatron düşündükleri gibi gelmemişti bir robotun arkasında duruyordu. İlk defa insanlarda Novus'a karşı merak duygusu uyanmıştı.

"Bizler kendi gezegenimizi kendimiz mahvettik" diye söze başladı Novus " Gezegenimiz için bir umudumuz vardı ama o umudu sizin dünyanızda gerçekleşen bizim savaşımızda kaybettik. Burası eskiden sizi gezegeninizdi şimdi ise hem sizin hem de bizim gezegenimizdi. İnsanlarla robotlar arasında böyle bir birlikteliğin yıllarca süreceğine inanan bir hayalperest olan Optimus Prime yüzünden bugün savaşın eşiğindeyiz. Sizi anlıyorum, bizi bir tehdit olarak görüyorsunuz ve bunda haklısınız. Biz bir tehditiz. İnsanoğlunun da uyguladığı kuralı uygulayacağız "Ölüme ölüm" İnsanlar bizi sadece makine olarak gördü, bizde insanları sadece av hayvanları olarak göreceğiz" Vindictalar oradaki bütün insanları öldürdü. Bütün insanlar bir anda yayının kesildiğini gördüler, ilk defa canlı yayında insanların öldürüldüğüne tanık oldular. Olay dünyaya bomba etkisi yapmıştı. Büyük güçler bu sefer hep beraber hareket ederek dünyayı korumada işbirliği yapmaya karar verdiler. Art arda topluca öldürülme haberleri her yerden gelmeye başladı. Muhafızlar ne yapıyordu? Muhafız robotlar kendilerini koruyacaktı ama Vindictalar karşısında çok güçsüz kalmışlardı. Aslınca Autobotlar insanları yanıltmıştı, büyük Autobotlar muhafızlarla savaşmamışlardı sadece kaçmışlardı. İnsanlar bunu anlamayıp muhafızlarına fazla güvenmişti. Ancak şimdi anlayabiliyorlardı muhafızların güçsüz olduğunu. Kendilerini korumaları için Optimus Prime'la görüştüler. Ona Vindictalar kaybetmesi halinde gezegeni bölüşebileceklerini söylediler. Optimus Prime'ın zaten beklediği ve istediği buydu. Bundan sonra insanların koruyucuları değil, bu gezegenin sakinleri olacaklardı. İnsanlık bu tekilfle de yetinmeyip bütün teknolojileri birleştirip Autobotlar isterlerse en yakın sürede Mars'ı Autobotlara uygun şekilde yapılabileceğini söylediler. Hem insanoğlunun hem robotların teknolojisiyle yeni bir gezegen yapılması ne kadar uzun sürek ki?

Transformers: Savaş ArzusuWhere stories live. Discover now