5

38 4 0
                                    


Novus'un Autobotları da Vindictalar gibi insanlık düşmanı gibi gösterme çabaları sonuç verdi. İnsanlar ölmek istemiyorlardı, insanlar bir çözüm istiyordu. Çözümü getireceklerin Autobotlarla ortak olmasına rağmen ölümlere engel olunaması insanlarda Novus'un haklı olduğuna dair söylentileri arttırdı. Autobotlarda düşmandır, onlar da bizi düşünmüyor bu yüzden bizim ölümlerimizi durdurmak için gereken çabayı vermiyorlar gibi düşüncelerle dolan insanlar daha şiddetli bir şekilde isyan etmeye başladılar. Kimseyi dinlemek istemiyorlardı çünkü kimseye güvenmiyorlardı. Dünya bir ateş topu gibi yanarken Optimus Prime bütün silahları yok ederek yeni bir küp oluşturdu. Her gün intikam ateşiyle motorları ısınan Vindictaları karşısında göreceğini düşündü ama bu gerçekleşmedi. Avustralyanın bu büyük çölüne bir tek Vindicta gelmemişti. Optimus Prime küpü bitirdiğinde bile bundan şüphelenmeyi bitiremedi. Nasıl oluyor da insanların en gizli belgelerini ele geçiren Vindictalar çöle gelmedi? Özellikle Novus'un insanlar ile Autobotların anlaşma yapmasını bütün insanlara söyledikten sonra korkusu daha da artmıştı. O toplantı da Avustralya'da olacağını da söylemişti düşmanları neden kendisini öldürmüyordu? Acaba küpü yaparak Vindictaların da planlarının bir parçasını mı yerine getiriyordu? Aklında bu tür soruların cevabını bilemeden küpü bitirmişti. Bütün silahları fark edilmeden uzaya çıkarabilselerdi yakalanmamasına şaşırırdı ama aynı gezegende yakalanmamasına çok şaşırdı.

Küpü nasıl kullanacağını bitirmeden önce düşünmeye başlamıştı ama hâlâ karar veremiyordu. Vindictaların ölümüne mi kullanmak, Cyborg gezegenini tekrar kurmak mı, yoksa Mars'ı robotlara uygun yapmak mı? Elinde küpü tuttuğunun farkındaydı ve hemen karar vermesi gerektiğini biliyordu. Bu sefer küpü bir silah olarak kullanmamaya karar verdi, Cyborg gezegeni yerine Mars'a harcanması gerektiğine karar verdi. Robotlar yeni bir gezegenle yepyeni bir sayfa açabilirdi. Artık ne Cyborg'dan gelen robotlardı ne de insanlarla dünyayı paylaşan robotlardı. Optimus Prime Yepyeni bir çağ için yepyeni bir gezegen istiyordu. Medyadan Vindictalara Mars konusunda konuşmayı düşündüyse de bunu saçma buldu. İnsanların sözlerini duymasını gerek görmedi. Sadece Vindictalara haber vermenin en kolay yolunun hiçbir şey söylemeden Dünyadan Mars'a gitmek olduğuna karar verdi. Adı gibi emindi ki Vindictaların kendisinin nerede olduğunu biliyorlardı ve onlara gitmekle mesaj vermiş oluyordu. Haklıydı, Optimus Prime'ın dünyadan Mars'a gittiği haberi hemen Vindictalara ulaştı. Zafer bağırışları yapılmaya başlanmışken Novus bir kez daha oyun bozanlık yapıp bunun da arkasında bir iş olduğunu düşünerek eğlenceye katılmadı. Mars'a gideceğini yanındakilere kararlı bir şekilde söyledi. Vindictalar, Novus'un kararlı suratını anlamsız bularak " Niye gideceksin ki Mars'a?" dediler

"Optimus Prime'ın ne düşündüğünü öğrenmem lazım. "

" Ne düşündüğünü ben sana söyleyeyim" dedi Ludum " Küpü Mars'ı oluşturmak için harcayacak sonra da Autobotlar'ı yanına çağıracak. Bu gezegen bize Mars'da Autobotlara kalacak"

"Emin olmamız gerekiyor. Siz nasıl bu kadar eminsiniz Optimus Prime'ın insanları terk ettiğine?" Novus, yanındakilerin bu kadar emin olmasından dolayı sinirlenmişti "Yalnız gideceğim "dedi

"Niye? Optimus Prime mecburiyetten yalnız gitti, senin yalnız gitme mecburiyetin yok. Biz de gidelim"

"Hayır olmaz. Autobotların liderini tek başıma yenip Vindictaların ve bütün robotların liderliğini hak ettiğimi kanıtlayacağım"

Novus, yanındakilerin ikna çabalarını boşa çıkartarak Mars'a gitti. Tek başına Optimus Prime'ın elinde küple öylece durduğunu gördü. 

Transformers: Savaş ArzusuWhere stories live. Discover now