13

64 7 0
                                    

LOUIS

Prišiel deň letu, bol som celkom nervózny, no prešlo ma to pri pomyslení na to že idem s mojimi najlepšími kamarátmi.

Do USA sme šli na týždeň, mali sme zariadený hotel aj let, a boli sme už jakž takž pripravený.

Po kratšom čakaní na letisku sme už sedeli v lietadle, Niall a Liam sa rozprávali, ja som znepokojene pozeral z okna.

"Hej Louis, si v poriadku?" opýtal sa ma známy hlas.

"Áno Liam, som. Ja len.. letím prvý krát. Vieš, moja rodina nikdy nemala veľa peňazí na dovolenky a podobne. A ja som sám ísť nemohol, od kedy som začal brigádovať, šetril som si len na vysokú a nechcel som míňať na iné veci" odpovedal som stručne.

Prišlo mi celkom smutno. Pri týchto slovách som si uvedomil ako sa kvôli mne moja mama naplakala. Vždy mi chcela dať ten najlepší život, chcela aby som spoznával svet, no bohužial sme si nikdy nič také nemohli dovoliť. Už to sú  2 roky čo nie je medzi nami, chýba mi každý deň a to že sme nikdy necestovali jej neberiem za zlé, nemohla za to.

"Ale no Loui, to bude v pohode, sme tu spolu, užijeme si tento týždeň a potom aj zbytok života, dúfam" povedal Niall unavený hlasom, akonáhle som na neho pozrel s plánom objať ho, už spal v Liamovom náručí. Len som sa zasmial, sluchátka som si nasadil do uší a zaspal som.

"Heeej Lou! Vstávaj! Už pristávame" kričal mi Niall do ucha, zamračil som sa a pomyslel som si z kade má ten chlapec toľko energie.

Vzali sme si batohy v ktorom sme mali len peniaze, elektroniku a ešte pár potrebných vecí. Taktiež sme vzali kufre a po pristátí lietadla sme si našli taxík. Šoférovi sme nadiktovali adresu a už sme boli na ceste. Vystúpili sme pred menším domčekom ktorý sme si prenajali na týždeň.

"Ďakujeme, dovidenia, pekný deň" pozdravil som staršieho pána ktorý šoféroval auto a podal mu peniaze. Vystúpil som z auta, a Liam a Niall hneď za mnou.

Od bránky ktorú sme odomkli až k dverám viedla užšia a kratká cestička. Odomkli sme dvere a vošli dnu. Niall skočil na pohovku ktorú bolo vidno už z chodby.

"Ach bože, jak malé decko" zasmial sa Liam a vzal Niallove veci do obývačky ktorá bola spojená s kuchyňou. Ja som ho len následoval.

Niall ležal a skúmal ovládač od telky. Medzitým som šiel s Liamom poobzerať izby. Boli tam dve s manželskou posteľou a jedna menšia s jednolôžkovou posteľou. Liam a Niall mali samozrejme spoločnú izbu, ja som sa teda rozvalil sám na manželskú posteľ v druhej izbe. Ležal som oblečený na posteli, počúval Niallov smiech a o pár minút som spal.

𝙩𝙖𝙠𝙚 𝙢𝙮 𝙝𝙚𝙖𝙧𝙩 / 𝙉𝙞𝙖𝙢Where stories live. Discover now