IV. Be Kind

2.7K 95 44
                                    

Történetünk pontosan a kilenc és háromnegyedik vágányon kezdődött, ahol minden nyári vakáció után a roxfortos diákok kipirulva és többnyire mosollyal az arcukon izgatottan várták, hogy életük legnagyobb kalandjában lehessen részük. Szereplőink nosztalgiázó tekintettel szálltak fel a Roxfort Expressz kabinjaiba. A folyosókat izzadt tizenévesek töltötték meg, amint barátaik ismerős arcát keresték és persze helyet is foglaltak egymásnak.  Az újoncok kacagása és megilletődött arckifejezése visszahozta azokat a régi szép éveket. Ginny Weasley a kedvese kezét fogva figyelte a környezetét, ajkain meleg mosollyal. Úgy érezte, hogy az utolsó éve talán mégsem lesz olyan lehangoló. Így, hogy a többiekkel végre egy évfolyamba járhatott egyszerűen repdesett az örömtől.  Vele szemközt Luna lapozgatott valami borzalmasan színes magazint mozgalmas képekkel és hatalmas címekkel a lapok tetején. Senki sem kérdezte meg tőle, hogy mit olvas, érthető okokból. Hermione Granger ezzel szemben feszengve mocorgott, ugyanis a szőke hollóhátas mellett a kabinban Ronald Weasley is ott ült. A vörös srác arca egészen egészséges színűnek tűnt az utóbbi hónapokban megszokotthoz képest. Amit még érdemes megemlíteni, hogy előző nap Molly Weasley sikeres anyai erőszakkal levágta fia haját, amelytől az egyből igényesebbnek látszott. Hermione viszont annak örült a legjobban, hogy Ron kivételesen nem hívta oda Lavendert a társaságukba. Így is kínosan kellemetlen érzés volt az egész szituáció. 

Indulás előtt hirtelen kinyílt az eltolható ajtó és egy szeplős fej nézett be, hatalmas vörös égéssel az orcáin. 

- Szevasztok srácok! Csatlakozhatok? Dean és Neville kitúrtak - biggyesztette le az ajkát Seamus Finnigan és reménykedve pislogott a többiekre. Ron elvigyorodott és intett, hogy jöjjön csak. Hermione egyből érezte, hogy a feszültség egy kicsit feloldódott. Seamus megjelenése rögtön beszélgetést indított, hiszen mindenkit érdekelt mit művelt legutóbb.

- Tipikus - mosolygott Harry. - Nagyon kedvesek. 

Ron rögtön piszkálódni kezdett. - Mi történt veled? Úgy nézel ki, mint aki most mászott ki egy kemencéből.

Seamus elröhögte magát és leült a vörös mellé egy prospektust szorongatva a kezeiben. - Anyámék kitalálták, hogy menjünk el egy "megtisztító" üdülésre a nyáron, így Albániában kötöttünk ki. Úgy leégtem a parton, mint a roston csirke. 

Hermione kuncogott és a fiúnál lévő prospektusra bökött. - Onnan hoztad? 

- Aha - bólogatott. - Haver olyan nők voltak! - fordult egyenesen Ron felé, mivel Harry mellett ott ült Ginny. - Azt hittem nem látok jól. 

- Mégis mi a bajod az angol lányokkal? - nézett rá szkeptikusan a Weasley lány. Ám Ron kajla vigyorral bólogatott Seamus szövegére, Harry pedig az orra alatt mosolygott. Erre Luna is felnézett, csendben pislogott egy darabig, aztán folytatta a magazinja lapozgatását; nem tudott érdemi hozzászólást fűzni a témához.

- Semmi, de nem is ez a lényeg - terelte el a témát kezeivel legyezgetve az ír griffendéles. - Anyámék amúgy is a nyakamon voltak. 

Aztán egy sokatmondó pillantást vetett a fiúkra, amolyan "Ezt később még részletezem" félét. Hermione nagyon humorosnak találta a szituációt és Ginny aggódása is igazán komikus volt. Végül Ron és Harry elkezdtek beszélni az egyik legutóbbi kviddics mérkőzésről, amelyhez a vörös lány már nem kívánt hozzászólni. Szeretett kviddicsezni, de a játékosok iránti rajongása nem volt kiemelkedő, ezért csak az ablakon bámult ki az elsuhanó tájat fürkészve. Hermione kicsit unta, hogy kimarad és még a barátnői se ültek mellette, ráadásul Luna is mással foglalatoskodott, így Seamusszal próbált beszélgetni. A fiú érdeklődéssel fogadta Hermione igyekezetét és őszintén lenyűgözte, hogy a lány mennyire könnyedén és fontoskodás nélkül teszi mindezt. 

Breathe  (Dramione Fanfiction )Where stories live. Discover now