8. Megnyíló kötelék

120 9 2
                                    


|I know I took the path that you would never want for me | 
| I know I let you down, didn't I? |
| So many sleepless nights where you were waiting up on me. |
| Well I'm just a slave unto the night. |


_______________| ➤ Y.u. 23 |_____

Ben Solo kezdte elveszteni az eszét.

Óvatosan terelte hajóját, egy megkopott, öreg X-szárnyút a bolygó felszíne felé, de elméjének megtisztítására tett próbálkozásai kudarcba fulladtak. Egyre növekvő képtelensége rá, hogy elkülönítse és szabályozza, mondhatni kompartmentalizálja érzéseit megőrjítette, mi több, a Snoke-kal való interakcióira mindez még egy rétegnyi komplexitást és veszélyességet húzott.

Az igazat megvallva azt feltételezte, hogy néhány nap távol a Yavin 4-től majd elegendő időt és teret biztosít számára, hogy visszanyerje darabjaira hullt kiegyensúlyozottságát, és újra teljesen a kiképzésre fókuszálhasson. Az élete egy újragondolt pokollá változott mostanság, és miután kihúzott így két teljes hetet, készen állt elmenekülni előle.

Nem arról volt szó, hogy utált volna a templomban élni. Még ha folyamatosan kóstolgatták is egymást Sywalkerrel, a Jedivé válás mindig egyfajta vonzerővel bírt az ifjú Solo számára. Sőt, az utóbbi időkben jelentősen csökkent az elhagyatottság és elszigeteltség érzése, az irracionális haragja, amik meghatározták életének elmúlt tíz évét, vagy még többet. Mintha a gyermekkora óta sötét árnyként ráboruló elítéltség-érzet oszlani kezdett volna körülötte, ezzel mindent összevetve elviselhetőbbé téve napjait.

Illetve, elviselhetőbb lett volna, ha nincs Skywalker legújabb tanítványa, aki folyamatos figyelemelterelést és zavart jelentett. Rey.

Megmagyarázhatatlan módon borzolta kedélyét a lány. Amikor egy helyiségben voltak, úgy érezte magán a tekintetét, mint egy madár szárnyának könnyed simítását. Ha távol kerültek egymástól, még rosszabb lett.

– Solo, van egy szirt a településtől északra – reccsent fel Serai hangja az adó-vevőben. – Ott szállunk le, kövess!

Morgással válaszolva Ben megkezdte a leszállás előkészítését. Serai jó harcos volt, de igazán nem volt szüksége a folyamatos főnökösködésére. Az X-szárnyúak kvartettje áttört a felhők függönyén, látóterükbe pedig újabb réteg tiszta fehérség került: hó. A Csilla jeges éghajlatáról is ismert volt, ennek ellenére Bent meglepte a bolygó elsöprő pusztasága. Nem volt szokatlan, hogy Skywalker olykor diplomáciai vagy békefenntartói küldetésre küldje idősebb tanítványait, de korábban sosem merészkedtek ilyen messzire otthonról.

– Luke Mester kontaktjával délben van találkozónk, szóval sietnünk kell – hangzott fel ezúttal Kora hangja egy kis sercegéssel vegyülve. Ben hullámzó ívben vezette járművét a Serai által kijelölt helyre, erős, biztos szorítással tartva a kormányrudat.

Két nappal korábban hívatták Skywalker dolgozószobájába, ahol osztályának többi tagja várta már elhelyezkedve az íróasztallal szembeni székekben. Skywalker felpillantott és a hatodik szék felé biccentett, amit neki szántak.

– Nagyszerű – mondta. – Azért vagytok most itt, mert nemrégiben felkeresett a Chiss Birodalom. Jelenleg egy terrorista sejttel van problémájuk, amely a bányásztáboraikat szemelte ki. Úgy számolják, hogy egy kis csoport a tettes, rajtaütés-szerűen támadnak, ezért a chissek nem tudják beazonosítani a bázisuk helyét. Habár azt gyanítják, hogy a bolygófelszínen bujkálhatnak. Egy öreg barátom felvette velem a kapcsolatot remélve, hogy segíthetek... a szavaiból ítélve a Chiss győzelem legfőbb akadálya nem a tűzerő hiánya, hanem az információé. Így hát szerintem ez remek lehetőség sokatoknak, hogy teszteljétek a képességeiteket egy csillai felderítő küldetésen. Megtalálni a terroristákat, jelenteni a Birodalomnak, és hagyni, hogy ezután a kormány kezelje a helyzetet.

Tüzekről álmodvaWhere stories live. Discover now