14. - Silverfinger

99 5 2
                                    

Jakmile se za Stilesem zavřely dveře, Derek neváhal. Ihned začal vyhledávat a shromažďovat veškeré informace, které mohl o Nogitsune najít. Slíbil mu, že ho toho zbaví. A svůj slib chtěl dodržet.

"Mladej Stilinski?" ozvalo se od schodů, které se točily směrem do horního patra. "Co ti chtěl?"

"Neříkej, že jsi to neslyšel," zabrblal mladší Hale, zatímco otevíral notebook.

Jeho strýc se usadil na pohovku. "Obyčejně rozhovory neposlouchám, Dereku. Co si o mně myslíš? Myslel jsem, že si věříme."

"Věřit? Tak přestaň rýpat a radši mi řekni, jak mám Stilese zachránit!"

Peter Hale ladně pozvedl obočí. "Páni, vážně se ti dostal pod kůži. Ale možná se ti ani nedivím. Takový pěkný hnědý očka, nesnesitelně otravnej. Ale jo, ten zadek-"

"Petere," zavrčel Derek výhružně. "Přestaň vyjmenovávat Stilesovy části těla a mluv."

"Musíš ho zachránit."

"Ale jak?!"

"Přes jeho srdce, Dereku. Dokonce i já, naprosto neschopný jakéhokoliv citu, vím, že by se neměla nikdy podceňovat síla a nepopiratelná moc lásky. Přečetl jsem si to ve tvém srdci již dávno. A to, jak nyní reaguješ, mi vše jen potvrzuje. Ty sis musel nejprve všechno tohle prožít a ztratit jej, aby ti došlo že k němu něco cítíš."

Derekovy oči se zaleskly. Mohla to snad být pravda? Musel nejprve o Stilese takhle přijít, aby to konečně vyšlo najevo? "Co budeme dělat?"

"Teď? Musíme se připravit. Japonské lišky nejsou stvořeními, se kterými bychom si měli zahrávat. Jsou nebezpečné, proradné."

"Ale Stilese zachránit musíme."

"To je mi naprosto jasné. Ale musíme myslet i na tu horší variantu."

"Jakou?"

Peter si teatrálně povzdechl. "Že ho ten duch ovládne. Pak už to nebude Stiles, ale jen Nogitsune se Stilesovou podobou. Pokud by duch Stilese ovládl, není jiný způsob než zabít."

Derek se rychle kousl do rtu a podíval se na plochu notebooku. Věděl, že v tomhle má Peter pravdu. Pokud Nogitsune Stilese ovládne, už to nebude Stiles. "Kolik času máme?"

"Možná pár dní, víc ne."

"Dobrá. Pak musíme začít. Dej vědět Scottovi, že sraz je na veterině za hodinu." S těmito slovy Derek vyšel do svého pokoje.

*
Sotva se všichni na veterině sešli, jak se sluší řádně ospalí na tuto pozdní hodinu, Derek už vytahoval notebook.

"Dereku, víš sám, že děláme co jen můžeme," zamumlal mezi zíváním Scott.

"Ale ne dost. Stilesovi jde o život, Scotte."

"Ano, to víme."

"Existuje totiž jeden svitek. A na tom svitku je napsané, jak se Nogitsune zbavit," vyhrkl Hale. "Ale nevíme kdo nebo kde je schovaný."

"Já ano," odvětil Chris Argent klidně. "Setkal jsem se s člověkem, kterému říkají Stříbrný prst. On by měl vědět kde ten svitek je. Ale je těžké se k němu dostat, nevěří lidem."

"Ale něco udělat musíme," namítla Allison. "Stiles je náš přítel." 

Scott se dlaněmi opřel o stůl. "Přišla za mnou dvojčata. Že by chtěla do smečky. Mohli by nám pomoct."

"Jsi si jistý, že nás nezradí? Nezapomeň, že předtím nás prodali Deucalionovi," namítl Isaac.

"Nyní to jsou Omegy. Pochybuju o tom, že by nás znovu zradili. Dejme jim šanci," ozval se Derek. "Minimálně by nám mohli pomoct se získáním toho svitku." 

"Dobrá. Já, Kira, Allison a dvojčata půjdeme pro ten svitek. Isaac a Derek s Peterem mezitím udělají všechno pro to, aby zjistili všechno o Nogitsune. Je to jasné? Tímto končím schůzku."

Okej, po dlouhé době jsem zase tady. Nejsem si vůbec jistá jak dlouho mi bude blok trvat, ale snad těm věrným tato kapitolka potěšila dušičku...



You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Oct 19, 2020 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Fullmoon  (Teen Wolf, Sterek CZ)Where stories live. Discover now