(9)

8.5K 361 75
                                    

Söndag, 7 December 2014.

[[ OMAR ]]

"Helt ärligt?" Jag nickar och ser tveksamt på Oscar som håller min mobil i handen.

"Du suger på det här Omar, skämten, och att du faktiskt nästan avslöjade dig?" La han till. Jag såg ner på mina händer och skrapade bort lite smuts från naglarna. Fan jag har förstört allt..

"Man, du måste träna på att tänka innan du aggerar." Han log snett innan han gav tillbaka mobilen. Jag nickade förstående. Åh, hoppas att hon inte får reda på vem jag är. Inte än.

"Ska vi dra? Jag vill till Footlocker." Frågade och påstod han sedan. Jag påbörjade ett leende som sedan bara växte sig större. Niki skulle ju till stan. Jag kanske får se henne.

"Fler sneakers?" Svarade jag. Han höjde på axlarna och skrattade lågt. Jag följde hans exempel och skrattade jag med.

+

Inne på Footlocker satt Oscar och velade mellan två par Jordans som han tydligen har kollat på under ett bra tag. Båda paren är snygga och det har vi nog båda två insett. Därför blir valet inte enklare heller.

"Jag vill ha båda" Utbrister Oscar och kramar om båda paren i sin famn. Han kollar förtvivlat på prislapparna om och om igen. Han har även provat skorna ett flertal gånger för att bli övertygad om vilket par som passar bäst. Men enligt hans åsikt så är båda paren lika perfekta trots deras olikheter.

"Vad kostar dem då?" Undrar jag och sätter mig ner på motsatt sida av honom. Han ser på mig med en orolig blick och skrattar lite generat.

"1899kr styck..."

"TVÅ TUSEN SPÄNN STYCK?" Brister jag ut. Han lägger skorna bredvid sig och kliar sig i nacken med ena armen.

"Jag vet!! men de är ju så jävla snygga!" Oscar svingar ut armarna och berättar ivrigt om detaljerna kring de olika skorna och hur han skulle kunna matcha dem med sina outfits. Som om han försökte övertala sig själv om att de var värda pengarna.

"Jag har bara en sak att säga till dig Oscar."

"Vad?" Han ser oroligt på mig med ett sting av ledsamhet i blicken.

"Köp dem om du nu så gärna vill ha dem. Det är inte precis så att du inte har råd och du kan ju se det som en julklapp till dig själv." Han spricker upp i ett leende och nickar för sig själv.

"Jag tar dem!"

+

Oscar ler som ett fån och har gjort det enda sen han fick kvitto på att skorna äntligen var hans. Tydligen hade han mer än en gång gått in på Footlocker och tittat på skorna för att sedan besviket gå där ifrån utan dem. Han förklarade för mig ett flertal gånger att hans humör nu skulle vara på topp hela veckan.

"Nu då?" Frågar Oscar och kollar på mig. Jag funderar ett tag innan jag svarar:

"Lunch? På Jensens?" Hans mage ger i från sig ett ljud som avslöjar hans hunger.

"Jag tar det som ett ja." Vi skrattar båda två och börjar gå mot utgången av gallerian.
Undra när Niki kommer till stan?

Mitt i allt får jag mitt svar.

Jag har fått en bild skickad till mig.

I följd av ett sms:

Niki: Okej, Daniel säger nej. Jag vill ha den, men vet inte riktigt om jag skulle passa i den. Vad säger du?

TEXTING HER | o.r.Där berättelser lever. Upptäck nu