006

749 24 1
                                    

Enthousiast stapte Seva de auto uit.

Naar twee maanden was ze eindelijk weer bij haar ouderlijk huis. Frenkie mocht iets eerder naar huis dan haar. Ze miste zijn gezelligheid enorm. Daarom waren ze ook constant aan het appen geslagen.

Seva van der Kamp

Aaah, ik ben weer thuis!

Frenkie de Jong

I know

Seva van der Kamp

Huh, wtf, hoe dan?!

Frenkie de Jong

Voor mij staat een mooi meisje :))

Door zijn opmerking werden Seva haar wangen weer warm. Binnen een seconde draaide het meisje zich om. Frenkie stond lachend voor haar met zijn telefoon in de hand. Naast hem stond ook een blonde jongen.

"Frenk!" gilde ze en vloog hem om de hals. "Ook leuk om jou weer te zien. Heb je me zo gemist naar ander halve week?" grinnikte Frenkie en omhelsde haar.

"Zeker heb ik je gemist." knikte Seva en Frenkie moest weer lachen. De jongen naast Frenkie schraapte zijn keel en de twee draaide zich om.

"Mag ik me nu even voorstellen?" graptte hij en ze schoten alle drie in de lach. "Donny van de Beek." hij stak zijn hand uit richting Seva. "Seva van der Kamp." glimlachte ze verlegen.

"Wat leuk om je eindelijk eens in het echt te zien. Frenk sleepte me half mee. Hij moest me laten zien wie je was." Frenkie gaf Donny een schop en deze grijnsde zelf voldaan.

"Insgelijks." zei Seva verlegen door Donny's antwoord. "Willen jullie binnen iets drinken? Mijn ouders en beste vriendinnen zijn er ook." voegde ze er snel aan toe.

"Prima, wat mij betreft. Om vijf uur ga ik pas uit eten met mijn vriendin Céline." glimlachte Donny. "Ik heb alle tijd van de wereld tot morgen elf uur. Trainen." knipoogde Frenkie naar Seva.

"SEV!!!" riepen haar beste vriendinnen in koor. Deveny en Nikki waren de eersten die haar omhelsden toen het drietal naar binnen liep.

"Au, het zou me niks verbazen als we straks klachten krijgen van de buren." Joris legde zijn handen over zijn oren.

"Niet zo overdrijven, laat die meiden even hun gang gaan, wil je." zei Estelle grinnikend om het statement van haar man.

"Dev, Nik, dit zijn Frenkie en Donny. Frenkie heb ik leren kennen in het ziekenhuis. Donny speelt bij hem in het team." legde Seva kort uit.

Terwijl het viertal zich aan elkaar aan het voorstellen waren liep Seva naar de keuken om fris te pakken. Ze schonk de bestellingen in van haar vrienden en haar moeder maakte kleine hapjes klaar.

"Tast toe, jongelui." zei Estelle toen ze de schaal op tafel zette. Hij stond vol met lekkere dingen. Met stokbroodjes, kaasjes, worstjes en zelfs gehaktballetjes.

Haar moeder had er weer eens een hoop werk van gemaakt. Dit was wel vaker zo. Van Seva hoefde het eigenlijk niet. Ze vond het wat overdreven allemaal. Maar het meisje was allang blij dat ze weer heelhuids thuis was.

"Wil je een rondleiding door het huis?" vroeg ze aan Frenkie, toen ze de drukte even zat was. "Lijkt me enig, mevrouw van der Kamp." grapte hij en ze moest erom lachen. Wat een gekke jongen was het soms ook.

"En ik dan? Ik ben hier ook voor het eerst." pruilde Donny. Deveny gaf hem een schop en beledigt keek Donny haar aan. Maar naar een blik van Seva's vriendinnen snapte hij het eindelijk.

Seva had niks meer door want zij liep al naar de gang. "Je familie en vriendinnen zijn hartstikke aardig." vond Frenkie terwijl ze de trap op liepen naar boven. Seva had gelijk maar haar spullen gepakt om ze vervolgens op haar slaapkamer te dumpen.

"Soms kunnen ze wat overdreven reageren. Maar nu snap ik het wel." antwoordde Seva. "Dit is mijn slaapkamer welke ik sinds kinds af aan al heb." vertelde ze Frenkie en zette haar koffer neer.

Seva liet Frenkie even rond kijken. "Je bent niet veel verandert." stelde hij vast toen hij haar jeugd foto's zag. Ze nam het maar aan als een compliment en glimlachte zacht naar hem.

Na een korte rondleiding kwamen de twee uit op het balkon van familie van der Kamp. Het was net groot genoeg om met zijn allen op te zitten en keek uit op het Sapihra park in de Zuid-As.

"Jullie hebben echt een mooie plek." vond Frenkie. "Bedankt." antwoordde Seva en schoof wat ongemakkelijk met haar voet over de grond.

"Uhm, zou je het morgen misschien leuk lijken om bij de training te komen kijken?" Frenkie draaide zich om en krabde achterin zijn nek.

"Natuurlijk! Dat lijkt me hartstikke gaaf." besloot Seva zonder twijfelen te zeggen. Door haar vriendinnen was ze ondertussen veel meer over Ajax te weten gekomen. Ze had filmpjes op YouTube bekeken en wedstrijden.

"Morgen om elf uur begint het. Zal ik je het adres door appen?" vroeg Frenkie, opgelucht.

"Lijkt me handig, de Jong."grijnsde Seva en Frenkie werd rood.

𝓥𝓮𝓬𝓱𝓽𝓵𝓾𝓼𝓽✔Where stories live. Discover now