17- İnfaz

23.1K 2.3K 6K
                                    


Selam canlarım ciğerlerim,

(Kitap bitti ama bu açıklamayı yapma gereği duyuyorum bu yüzden lütfen okuyun!

GELECEKTEN GELEN ÖNEMLİ NOT: Biliyorum, hikayede yaş sınırı olmasına rağmen çok fazla 18 yaş altında okuyucum var ve bir çoğunuz çok daha küçük. Bu nedenle olaylara 27 yaşındaki birinin(Jimin'in) gözünden bakamıyor olabilirsiniz. Bu çok normal. Yeterince empati yapamıyor olabilirsiniz o yüzden size olayı biraz daha yazar gözünden anlatmaya çalışacağım.

Jimin, hikayenin ilk bölümünden 15.bölümde o mektubu bulup okuyana kadar, Jungkook'a onlarca defa gerçekleri anlatması için yalvardı. Defalarca ayağına gitti anlatsın diye. 4 yıldır birlikte olduğu nişanlısına inanmaktansa Jungkook'un ağzından duymak ve ona inanmak için onlarca kez çabaladı ama Jungkook her seferinde konuyu kapamak için işi cinselliğe vurdu ve asla konuşmadı. Jimin'in çabalarını, Jungkook'a bir çok kez kendini anlatması için şans vermesini görmezden geliyorsunuz. Kendi nişanlısındansa gerçekleri Jungkook'dan dinlemeyi istedi ama Jungkook ona hiçbir şey anlatmadı. Sürekli bir gizem, sürekli bir çelişkide bıraktı Jimin'i. Soyeon'un bile ayağına kadar gitti belki o anlatır gerçekleri diye ama o da kafasını daha çok karıştırmaktan başka bir şeye yaramadı. Şimdi bunca şeyden sonra kendi çabalarıyla (doğru ya da yanlış) bir şeyleri öğrenmişken ve Jungkook da sırf Jimin o gerçekleri öğrendiği için onunla konuşmaya çabalıyoken neden ona inansın? Neden zamanında anlatmadı da Jimin mektubu okuduktan sonra paçaları tutuştu? (Jimin'in düşüncesi bu ve böyle düşünmekte de oldukça haklı)

Lütfen biraz geniş bir pencereden bakın olaylara artık. Empati yapın. Siz olsanız 4 yıldır birlikte olduğunuz, sizi çok sevdiğini düşündüğünüz adama inanmayı mı seçerdiniz yoksa bir anda ortaya çıkan, abisinden nefret eden, dengesiz, sırlar saklayan ama sürekli kafanızı karıştıran birine mi? Kitap Jikook kitabı diye körü körüne Jungkook haklı gözüyle bakmayın. Ortada bir "aldatma" varsa, bunu Jimin tek başına yapmıyor. Biraz adaletli olun ve Jungkook'un da "abisinin nişanlısını" ayartmaya çalıştığını unutmayın.

Ve asıl konu şu; ben karakterlerim hakkında yapılan acımasız yorumlardan çok rahatsızım. Özellikle de Jimin'e. Küfürler hakaretler vs. Ben ince ince işlediğim hikayemde, yazdığım bir karakter için bunları görmek istemiyorum. Elbette ki size uymayan, kızdığınız, sinirlendiğiniz şeyler olacaktır. Tatlı tatlı sövenlere bir lafım yok. Zaten hatasız bir insan olamayacağı için, kusursuz karakterler yazmıyorum. Gerçeğe yakın şeyler yazmaya çalışıyorum. Aldatmak, aldatılmak, güven sorunları, duyguları inkar etmek, ikilemde kalmak.. hayatımızın içinde olan şeyler ama bazen öyle yorumlar okuyorum ki, kendimi tutamamaktan korkuyorum. Ne bu kin, ne bu nefret yani ne oluyoruz?

Lütfen bu söylediklerimi dikkate alın. Kimsenin kalbini kırmak istemiyorum ama çok ağır yorum yapanları, empati yapmadan acımasızca eleştirenleri engelleyeceğim artık. Çünkü cidden tahammülüm kalmadı.

Evet, hepsi bu kadardı. Okuduğunuz için teşekkür ederim.)

Bölüm sonu görüşelim, İyi okumalar bebeklerim

"Hemen evlenelim Taehyung."

Her şeyi bitireceğimden tamamen emin olarak geldiğim bu yerde, onunla yeni bir başlangıç yapmaya karar vermiştim. Çünkü Taehyung, bana tüm gerçekleri en ince ayrıntısına kadar eksiksiz bir şekilde anlatmıştı. Kendini gözümde tamamen aklayıp, ona olan güvenimin yıkılmış tuğlalarını teker teker yeniden dizerek, rahat bir nefes almamı sağlamıştı.

Anlattıklarına inanıyordum. Güveniyordum ona, çünkü bana olan sevgisi de, göz yaşları da sahte değildi. O, Jungkook gibi sahte değildi. Tamamen gerçekti.

Charm | JikookHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin