16. BÖLÜM PART 2

237 14 10
                                    

Hastahane kapısından çıktığı anda derin bir nefes alan Hayal, duyduğu 

-"Görende yıllar sonra ilk defa hastahaneden dışarı çıkıyorsun sanacak." cümlesi ile kaşlarını  çattı. Ardından da 

-"Kavga mı etmek istiyorsun?" diye sorduğunda bocalayan sevgilisi ile dudaklarının yukarı doğru kıvrılmasına engel olamadı. Birkaç saat önce sevdiği adam açık açık 'Benim zayıf noktam, sensin!' demişti ve bunun tadını çıkarmak için sabırsızlanıyordu.

-"Hayır! Sadece abarttığını düşünüyorum." diyen sevgilisinin sesindeki ciddi ton genç kadının geri adım atmasına sebep olurken, kendisini arabaya doğru ilerlerken buldu.

-"Hastahaneleri sevmiyorum. Ne yapabilirim?"

-"Hastahaneleri bende sevmiyorum!"

-"Hiç inandırıcı değilsin!" diyen alaylı ses tonu ile kaşlarını çatma sırası genç adama geldiğinde 

-"Bana olan bu tutumunun sebebi doktorunun seni utandırmasından kaynaklanıyor olabilir mi acaba?" diye sormaktan alıkoyamadı kendisini. Genç adamın sorduğu soru ile doktorun kendisine gebelik testi yapmayı önerdiği saniyeleri hatırlayan Hayal, kızarmaya başlayan yüzünü diğer tarafa doğru çevirdi. 

-"Bu konuyu konuşmak istemiyorum. Fazlasıyla utanç vericiydi!"

-"Bence çok hoş bir duyguydu." diyen sevgilisi ile arabanın yanına vardıklarını fark eden Hayal, kendisine beklenti ile bakan Karan'a döndü.

-"Beni sinir etmek için yapıyorsun, değil mi?.. Sana küçük bir hatırlatma yapmak istiyorum. Midem hala bulanıyor ve ben birkaç saniye sonra senin arabana bineceğim."

-"Gerçekten beni bununla mı tehdit ediyorsun?"

-"Evet."

-"İşe yaradığını söyleyemeyeceğim... Bende sana küçük bir hatırlatma yapmak istiyorum. Ben bir avukatım. Tehditlere boyun eğmem kolay kolay." dediği gibi arabasının yolcu koltuğunun kapısını açan Karan, sevgilisinin koltuğa yerleşmesi üzerine kapıyı kapatacağı sırada duyduğu 

-"Daha önce hiç tehdit edildin mi?" sorusuna cevap vermeden kapıyı kapatsa da arabasının sürücü koltuğuna yerleşmesiyle sevgilisi tarafından sorunun tekrar edilmesi bir oldu.

-"Birkaç kere." 

-"Ne yaptın peki?"

-"Umursamadım. Bildiğim yoldan şaşmadım."

-"Ama bu tehlikeli!"

-"Evet ama 'Ben avukat olacağım!' dediğim gün bu durumu göze almıştım."

-"Keşke başka bir mesleğin olsaydı, daha güvenli."

-"Mezun olduktan sonra babamın yanında çalışmaya başladım. Babamla aldığımız ilk dava öğrencisinin velisi tarafından  şiddete uğrayan bir öğretmendi." dediği an yüzünü buruşturan sevgilisinin yüzünü ellerinin arasına alan Karan "Yaşadığımız dünya güvenli değil, Hayal'im. Şanslıyız ki bu hayatta bizi tüm zorluklara karşı ayakta tutabilecek insanlar var. Her insanınki kendine özel." dediği gibi sevgilisinin burnunun üstüne küçük bir öpücük kondurup önüne döndü. Daha sonra da "Karnınız aç mı, Öğretmen Hanım?" sorusunun dudaklarından dökülmesine izin verdi.

-"Değil."

-"Bugün midene çubuk krakerden başka bir şey girdi mi?"

-"Hayır."

-"O zaman açsın." dediği gibi arabasını çalıştıran genç adam

-"Yemek yiyebileceğimi sanmıyorum." itirazlarını duymazdan gelirken 

Aşkımızdaki DüşmanWo Geschichten leben. Entdecke jetzt