15.fejezet

283 15 0
                                    

Sadie

     A tanév végének közeledtével, Carterék teljesen begörcsöltek. Heti ötször próbálnak, két órát. A Dulay testvéreknek kezd fájni a torkuk. Basnak felhójagosodott a keze, ahogy Carternek is. Már szinte minden adásra megtervezték, milyen számokat játszanak.
Kezdenek beleőrülni az idegességbe, tudják, hogy ezen múlik minden. Tönkre teszik magukat, emiatt Katenél betelt a pohár. Kényszer szabadságra küldte őket. Úgy nézett ki ez, hogy letakarta a hangszereket a házában, és kirakott rájuk egy üzemen kívüli feliratú papírlapott, amit hat darab szikszalaggal ragasztott oda. Még egy játékboltba vett rendőrségi szalaggal is elkerítette a tárgyakat.
     Ezután leültetett minket a nappaliba, csinált vagy egy tucat tál popcornt. Csaptunk egy filmes hétvégét.
Leginkább marvelt néztünk, mivel kiderült, hogy Carter egyet sem látott. Azt mondta amikor apával utazgattak még néha rendes fürdőszoba sem volt a hotelszobájukban nemhogy tévé. De volt olyan alkalom mikor egy idézem: ,,havernál" szálltak meg, viszont akkor sem nagyon filmeztek, inkább játszottak a kertben.
Bevallom nem hittem volna, hogy a bátyámnak volt egy rendes barátja. Ezen Zia is meglepődött.
Viszont nem sokáig volt ez a téma miután Fred bekapcsolta az Amerika kapitány első részét.
A hétvégét ott töltöttük. Életemben nem mulattam még ilyen jól. Az összes filmet kivégeztük, majd közösen sírtunk a végjátékon. Jó a fiúk nem (bár Carter bekönnyezett). Nekünk lányoknak pedig volt egy elég érdekes vitánk:
-Tom Hollandnak van a legjobb segge a világon - jelentette ki Doreen.
-Nem - kötöttem bele. - Szerintem Chris Evansnek jobb. Ő Amerika segge.
-A felsőteste sem hátrány - pacsizott le velem Kate.
Zia aranyos mosollyal az arcán dőlt előre.
-De Tom olyan cuki.
-Nem mondtuk, hogy nem az - védett minket Kate. - Csak szerintünk Chris Evans.... - kereste a jó szót.
-Kidolgozottabb? - ajánlottam.
-Kidolgozottabb, igen - helyeselt. - De Tom tényleg cukibb.
-Ebben mind egyetértünk - támasztottam meg az állam a kezemen és a könyökömet a térdemre tettem.
-Ezt tényleg végig hallgattuk? - kérdezte Fred.
-Jaj, mintha ti nem nyáladzottatok volna Scarlett Johansson után - gúnyolódott felháborodva Doreen.
-Igaza van és nem vagyok rá büszke - adott nekünk igazat Carter, Walt pedig kelletlenül bólogatott.
-Jogos - látta be Bas.
Ezzel az érvvel Fred sem tudott vitatkozni.

A pihenős hétvége után hat héttel elérkezett a tanévzárás. Sem Carter, sem pedig én nem vettünk részt az év végi előadáson vagy úgy az egész eseményen (és nem csak azért mert egy idióta szfinx elszabadult). Aznap volt az első felvétel. Mentünk forgatni. A Steiner Studio felé vezető úton vagy hatvanszor átvettem a szövegem. Közben Carteréket idegesítettem.
-Sadie - kezdte Zia elvesztve a türelmét - nem fogod leégetni magad! Oda-vissza tudod a szöveged, nekem elhiheted hisz ha nem mondtad fel öt milliószor akkor egyszer sem.
-De.... - kezdtem volna.
-Nem - vágott közbe a bátyám.
-D..
-Még egy de és belelöklek a folyóba - mutatott a tőlünk nem messze csörgedező East Riverre. Gyalog fél óra az út és meglehetősen kellemes idő van. Jaz azt mondta, jót fog tenni egy kis séta az idegeimnek. Hát nem nagyon működik.
-Úgy sem mered - kötöttem bele.
-Ez igaz - látta be a fiú. - Viszont Zia igen.
A lány helyeslően bólogatott. Belőle kinézem, hogy tényleg képes rá szóval befogtam. Walt mindeközben szemöldök ráncolva a gondolataiba mélyedt. Mióta visszajött Seattle-ből furcsán viselkedik. Alig szólal meg és folyton idegeskedik. Hetek óta próbálom kideríteni, mi zavarja, de egyszerűen nem hajlandó mesélni a problémájáról. Kikerüli a kérdéseimet és olyan szemekkel néz rám mint aki fél, hogy elveszít, ha megszólal. Gyakran észre veszem, hogy csak úgy bámul rám mintha emlékezetébe akarná verni arcom minden egyes vonását nehogy elfelejtse.
-Jól vagy? - szorítottam meg a kezét. Ijedten kapta rám a fejét. Szerintem el is felejtette, hogy mellette vagyok.
-Bocs, csak elbambúltam - eröltetett magára egy félszeg mosolyt.
Felhúsztam a fél szemöldököm.
-Ugye tudod, hogy addig nem foglak békén hagyni amíg nem mondod el mi bánt?
-Majd elmondom csak nem most - sóhajtotta megadva magát.
-Walt....
-Nézd megjöttünk - állt meg hírtelen.
És valóban. A hatalmas beton épület előtt megannyi autó parkolt. Az utcáig kihallatszott a munkák zaja. Alkalmanként pedig fülsüketítő csengő jelezte, hogy az egyik épületben felvétel kezdődik vagy ér véget. Emberek százai tolongott, kiabált. A látvány olyan szinten lenyűgözött engem és a barátaimat, hogy mind tátott szájjal, kikerekedett szemmel bámultunk magunk elé. Megmozdulni sem tudtam. Ebben a pillanatban az összes idegeskedésem elpárolgott mintha nem is lett volna. Csak álltam ott döbbenten.
Ha egy díszlet szállító kocsi nem dudál ránk, hogy menjünk arrébb, szerintem egész nap ott szobroztunk volna.
-Mit kerestek itt, kölykök? - kérdezte a sofőr. - Nem szabadna egyedül kószálnotok a stúdió területén. Különösen a nap ezen időszakában. Ekkor van a legnagyobb tömeg.
-Az új krimi sorozat forgatására jöttünk - magyaráztam. - A Brooklyn-ra. Én játszom a főszereplő lányát. {Ne jutott eszembe jobb, na. Viszont érdeklődve várom a javaslatokat.}
     Ennek hallatán a sofőr meglehetősen felvidult.
-Sadie Kane? - bólintottam mire a férfi felkurjantott. - Sam mesélte, hogy felvett egy újoncot a régi sulijából. Gondolom friss húsra vágyott. Na szálljatok fel! Elviszlek titeket az ötös stúdióba. Sam jókat mondott rólad, az ő barátai az enyémek is - intett maga mögé.
     Összenéztem a srácokal, ezután Zia egy vállrándítás kiséretében felkapaszkodott az első utánfutóra a három közül. Őt követte Carter és Walt végül engem is felhúztak. A férfi enyhén túlsúlyos volt, mégis erősnek tűnt. Ha jól sejetem a sok itteni munkától megizmosodott valamelyest. Szürke overált viselt rajta a Steiner Studio logójával. Pár nappal elmaradhatott a borotválkozással mert egy dúsabb fajta borosta díszítette arcát. Alapból egy motoros banda vezérének nézne ki, ha nem lenne olyan aranyos az arca. Szürke szeme körül nevetőráncok futottak végig. Pisze orra és pajkos mosolya nem igazán illett a teste többirészéhez, de ez csak cukibbá tette. Ha felvenne egy piros zubbonyt, megnövesztené a szákállát és hohohózna bizonyára összekeverném a Mikulással. - Charles Cross - mutatkozott be. - De hívjatok nyugodtan Charlienak.
-Rendben Charlie - mosolyogtam rá. - Ő a bátyám Carter. Mellette Walt. Az ijesztő lány pedig Zia.
-Mért nevez mindenki ijesztőnek?
-Ezt úgy mondod mintha nem lenne egyértelmű és nem élveznéd - állapította meg Carter.
-Mondtam én, hogy zavar? - vágott vissza. - Csak kérdeztem.
A fiú röhögve nyomott egy puszit Zia homlokára.
-Vicces kölykök vagytok - jegyezte meg Charlie miközben bekanyarodott egy mellék utcába. Egy nálam háromszor magasabb és ötvenszer szélesebb ajtó mellett parkolt le amire egy nagy fehér ötös volt mázolva. - Meg is jöttünk. Sok sikert Sadie Kane és ne akadj ki azon, ha elsőre nem megy minden tökéletesen. A legnagyobb színészek is hibázhatnak. Majd magad is meglátod ha nekem nem hiszel - mondta mielőtt sietve elhajtott.
Remegő térdekkel léptem be a hangárszerű építménybe. Időm sem volt körbe nézni mivel egy nő aki a fején lévő mikrofonba kiabálva megállt előttem.
-Nem azt mondtam kilencre legyen meg! - ordította, majd felém fordulva felhajtotta a mikit. - Sadie Kane? - reagálni sem tudtam azonnal húzni kezdett maga után. Carterék felocsúdva a döbbenettől sietősre vették a lépteiket így még időben beértek minket mielőtt eltűntünk volna a tömegben. - A nevem Sarah én vagyok Sam aszisztense. Kérlek legközelebb tíz perccel hamarabb érj ide. A barátaid nyugodtan elkísérhetnek a jövőben is amennyiben aláírnak egy nyilatkozatott amelyben megigérik, hogy semmilyen infót nem szivárogtatnak ki a sorozattal kapcsolatban, emellett nem lesznek útban és forgatás alatt síri csöndben vannak. Megértettétek? Rendben - hadarta a válaszunkat meg sem várva. - A többi szereplő a tárgyalóban vár, arra a túránk végén kerül sor. Te nagyrészt itt fogsz szerepelni - mutatott egy nappalinak kinéző díszletre. - Habár előfordulhat, hogy az utcán, parkokban vagy más helyszíneken is szükség lesz rád, ez idővel kiderül. Az a büfé asztal, folyamatosan újra töltik szóval azt vesztek el róla amit akartok, de a mértékekre azért figyeljetek. Viszont ne nagyon nyúljatok máshoz. Nem tudhatjátok mi fontos díszlet. A mosdókat arra találjátok. Gal megengedte, hogy az ő öltözőjében öltözz át ezért nem kell a szertárt használnod.
-Tessék? - kérdeztem mert a hadarása miatt és mert figyelnem kellett, hogy ne essek fel a sem a saját lábamban, sem az utamba kerülő dolgokban -vezetékek, könyvek, macskák(?)- nem értettem minden szavát.
-Arra van az udvar ott leginkább néhány bűnügyet fogunk felvenni szóval az téged nem érint. Viszont ha kimész és az első lehetőségnél jobbra fordulsz eljutsz a lakókocsikhoz. És meg is érkeztünk a tárgyalóhoz. Most magatokra hagylak titeket, nekem rohannom kell. Sok sikert, sziasztok - ezzel elviharzott.
-Azta - szólalt meg előszőr Walt. - Ez gyors volt.
-Aha - motyogtam magamnak, ezután benéztem a tárgyaló egyik ablakán, majd azonnal el is húzódtam tőle amint megláttam kik vannak bent Samen kivűl. - Istenek.
-Mi a baj? - lépett mellém azonnal Zia. - Elsápadtál.
-Jól vagy? - kérdezte Carter miközben Walt csak átölelt és próbált nyugtatni.
-Nem, nem vagyok jól mivel odabent Gal Gadot épp Sammel beszélget. George Clooney kávét iszik. Alexandra Daddario Lizzy Caplannel pirospacsizik. Tim Kang, Alex O'Loughlin és Daniela Ruah pedig társalgás közben sütiznek.
-Bocs, de kik? - ráncolta a homlokát Carter. Zia sem ismerte mindannyiukat, hisz ő az Első Nomoszban nőtt fel, de néhánnyal tisztában volt, a sulinak és a tanoncok ak hála, így neki csak egy keveset kell majd bepótolnia. Carter nem a szociális felzárkózással foglalkozott ez idő alatt. Jó a nomoszt vezetni nehéz lehet, meg suliba járni sem könnyű, mellette mágiát tanítani és edzeni meglehetősen fárasztó tud lenni, de néha igazán leülhetne és használatba vehetné azt a hülye tévét ami a szobájában lóg. Mindenkinek szükséges egy kis pihi.
Mind értetlenül néztünk rá, viszont Walt két perc bámulás után homlokon csapta magát.
-Tényleg, te nem vagy képben. A lényeg, hogy ők nagyon jó és nagyon híres színészek. Majd a nyáron felzárkóztatlak - veregette meg a srác vállát. - Értem Sadie, hogy ideges vagy amiért sztárokkal találkozhatsz, de ugye tudod, hogy ők is emberek? - ölelt mégjobban magához Walt.
-Igen, de ők profik - nyafogtam. - Le fogom magam égetni.
-Na ide figyelj Sadie Kane - lépett elém Zia. - Te vagy Egyiptom hercegnője, fáraók vére, Ízis szeme. Szembe néztél Szethtel, a gonoszság istenével, találkoztál Nuttal, Gebbel, Nephtysszel, az apád maga Ozirisz, megszerezted Anubisztól az igazság tollát, megküzdöttél nem is egy nálad tapasztaltabb mágussal, lyukat beszéltél Neith hasába, miközben gumicukrokról és nutellákról hadováltál. Megküzdöttél Nekhbettel és Babival akik megszállták a nagyszüleidet közben pedig meg tudtad védeni két haladó barátnődet is. És ha ez még nem lenne elég Carterrel legyőztétek Apophoszt, a káosz kígyóját, szóval ne gyere nekem azzal, hogy nem mersz szembe nézni néhány színésszel!
-Ezeket nélkületek nem tudtam volna megtenni - vallottam be.
-Most se vagy egyedül - nézett rám enyhén lehajtott fejjel a bátyám (az az idióta képes volt hat centivel magasabbra nőni mint én).
-Köszönöm, hogy eljöttetek - öleltem át azt a barmot.
-Ugyan - ölelt vissza. - Addig sem kell Logan irritáló képét bámulnom órákon át.
     Nevetve engedtem el. Logan Fitz igéretéhez híven tényleg megkeserítette Carternek az elmúlt fél tanévet. Büszke vagyok a bátyámra, hogy kibírta. Néha már attól féltem elbőgi magát.
-Gyere - fogta meg a kezem Walt. - Menjünk be.
    Mielőtt kérhettem volna még pár percet, bekopogott.
-Szabad! - kiáltotta vagy hat ember egyszerre.  
    Mélylevegőt véve léptem be a terembe magamután húzva Waltot.
-Hello - intettem lehajtott fejjel, mire páran felkuncogtak (köztük a barátaim is, amiért később még kapnak).
-Sadie - ölelte át fél kézzel a vállam Sam. - Jó hogy végre újra találkozhattunk. Az arcodat elnézve gondolom nem kell bemutatnom a többieket.
    Még mindig a cipőmet bámulva ráztam meg a fejem. - Azért az illem az illem - mosolygott le rám. - Hölgyeim és Uraim hadd mutassam be Sadie és Carter Kanet - muttott rám és a Walt mellett ácsorgó bátyámra aki mosoylogva intett egyet. Ja persze, neki könnyű nem tudja kikkel néz szembe. - A nagydarab srác, Walt Stone, illik rá a neve - erre a megjegyzésre a teremben mindenki elnevette magát. - Az ijesztő, mégis szépséges lány pedig Zia Rashid - zárta a sort, mire a lány csak megforgatta a szemét. - Srácok, nagyon örülök, hogy elkisértétek Sadiet. De folytassuk a bemutatást mert még sok dolgunk van. Az asztalfőn nem más ül mint Amerika Csodanője Gal Gadot, mellette a lélegzet elállítő harcias szépség Daniela Ruah - a két nő barátságos vigyorral köszöntott minket. - A mogorva ábrázató ám aranyszívű úriember Tim Kang, kinek jobbján a srác aki ki tudja verni bárkiből még a szart is, - bár ezt sosem tenné komoly indok nélkül - Alex O'Loughlin foglalhelyet. Gallal szemben megtekinthető az a vén szamár George Clooney, aki ámulatba ejtett már több száz nézőt. Hozzátok legközelebb található varázslatos képességekkel rendelkező szinésznőnk Lizzy Caplan. Végül de nem utolsó sorba pedig a sportos bombázó Alexandra Daddario.
-Sziasztok.
-Hello.
-Nayon örülök.
    Mind nagyon kedvenek tűntek, én mégsem tudtam teljesen felengedni. Ellentétben Carterrel.
-Örölünk, hogy itt lehetünk. Emellett én külön köszönetet szeretnék mondani maguknak amiért csodát tettek és élérték, hogy a húgom ne tudjon megszólalni - mondta, a könyököm pedig közelebbről is megismerkedhetett a bordáival.
-Nyugodtan tegez minket fiam, nem vagyunk még olyan öregek, habár a többiek nevében nem beszélhetek - jegyezte meg George Clooney, mire Lizzy Caplan megdobta egy teasüteménnyel, amit a férfi a szájával el is kapott. Ezt a teremben ülők üdvrivalgással díjjazták.
A jó hangulatnak egy csengő vetett véget.
-Menjetek öltözni - mondta Sam. - Húsz perc múlva veszük az első jelenetet. Sadie az a tiéd lesz. Ne izgulj ez nem élő, ha elrontod újra vehetjük.
-Rendben - motyogtam. ~ És mi van akkor ha folyamatosan elrontom? Ötvenszer is hajlandóak lennének újra venni vagy kicsapnának és keresnének valaki mást? ~ kérdeztem magamban.
-Gyere Sadie - fogta meg a válla Gal Gadot. - Megmutatom hol tudsz átöltözni.
-Köszönöm - mosolyogtam zavartan.
-Ti addig várjatok itt - fordult a barátaim felé Sam. - Majd Sarah szól ha kezdünk. Addig elmondja mit csináljatok, akarom mondani mit ne csináljatok a forgatás alatt.
-Értettük - bólintott Zia.

Kane Krónikák fanfictonWhere stories live. Discover now