Ce e DNR

283 17 0
                                    


DNR: "m-am oprit din citit aici (citat) pentru că (explicație)". Cărțile respective nu primesc mai mult.

Nu e cu supărare, nu are sens să comentez o carte care nu e pentru mine. Nu înseamnă că e proastă sau că urăsc autorul. Nu o să fie despre gramatică sau vreo eroare minoră, ci probabil o idee filosofică despre care nu mai vreau să aflu detalii sau vreo eroare de logică a acțiunii, că nu mai înțeleg ce se petrece (it's not you, it's me). De asemenea sunt sensibilă la tortură și goriciuni, cel mai probabil nu o să apreciez cum trebuie noi moduri de pune violul pe pagină. Accept unde e parte din lumea prezentată (dacă ai scris GOT 2 o să accept că probabil viața e crudă și lumea moare degeaba) și dacă e necesar în marea schemă a lucrurilor (un capitol de tortură care duce undeva, nu doar la un alt capitol de tortură). Also nu e definitiv, dacă autorul ține cont și modifică (pentru că și el/ea/both/neither e de acord, evident, sau poate nu am ghicit unde se ducea povestea, deși așa părea) se poate reînscrie ori cu aceeași carte, ori cu alta. Această regulă s-a născut de când a trebuit să comentez două capitole de ex-Nazi + POC romance pentru un cerc literar, și mi-a fost rușine să refuz când am realizat ce e, de asemenea cred cu tărie că libertatea de a scrie ce vrei trebuie îngrădită doar de cea de a nu citi ce nu vrei.

Deși o să mă leg public de tot ce găsesc negativ, faptul că ai review de la mine înseamnă că cred că e o carte merituoasă, altfel ai DNR.

Da, ai DNR și doar că nu-mi place. Sincer, e cel mai bun tip de DNR: nu e pentru mine și nici nu și-a propus. E mult mai important să fie autorul mulțumit de ceea ce a creat decât să impresioneze o femeie random de pe net.

Recenzii GratisTahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon