17.

85 3 1
                                    

Je to logické už neví co je nebo kdo je reálný a kdo ne. Jen se bojí. Já jsem teda pokračovala v lhaní.,, To je sice pěkné, ale já opravdu nic nemám." On kývl a řekl,, Věřím ti. Doufám, že mě nezklameš" Vešla jsem za obraz. Teď mám chvíli na útěk. Tony tam stále stál a řekl,, Mám tě přečtenou jako knihu. Mazej zpátky" Já jsem zalezla za obraz. Tak radši už nebudu dělat nic. Šla jsem na dívčí pokoje a lehla jsem si do svojí postele. Už jsem unavená. Takže no jdu spinkat.

Všichni smrtijedi a Lidi z bradavic stály naproti sobě. Byl tam Voldemort. Mladá ředitelka, Hermióna i Harry. Ale Harry byl v náručí obra na straně zla. Všichni z bradavic byly plní beznaděje. Voldemort se začal smát,, Harry Potter je mrtvý, " Smrtijedi se smály s ním. Otočil se na bradavice,, A nyní je tu čas, aby jste se vyslovily." Všichni mlčely. Stála jsem mezi nima. Můj táta nemůže být mrtvý... Ne! To je blbost. Stékla mi slza po tváři. Voldemort s otevřenou náručí zařval,, Předstupte a připojte se!!... Nebo zemřete! " Nikdo nehnul ani brvou až na úplně zničeného kluka. Kulhal z davu. Já vyjekla,, Proboha ne!" Voldemort řekl pobaveně,, Musím říct, že jsem doufal v někoho lepšího." Smrtijedi se začaly smát. Voldemort se zeptal,, Kdo vlastně jsi mladíku?" Má čelo celé zkrvavělé až teď jsem si všimla, že je po bitvě. Rychle s očima v zemi řekl,, Neville Longbotom" Proboha to je děda Lissy. Smrtijedi se smály a on se k nim přidal?? Proboha.!!! Nevím, proč se smějou, ale Voldemort pobaveně řekl,, No Neville... Určitě se mezi námi najde místo." Nevill hned řekl,, Chtěl bych něco říct." To by mě zajímalo co? Všichni stichly a Voldemort vypadal naštvaně. Dal ruku v pěst,, Jistě Neville určitě nás všechny přímo uchvátí co nám chceš povědět. "Mluvil tak slizce a ironicky. Neville začal,, Nevadí, že je Harry mrtvý." Nějaký kluk na něho šeptl,, Pojď zpátky! "Jen se na něho letmo podíval do davu,,... Lidé umírají denně.... " Mám chuť ho praští dělá jakoby Tátova smrt byla nic.,, Přátelé.... Rodina.... Jo... Ztratily jsme Harryho, ale je s námi. " Zatajil se mi dech. On smutně řekl,, Tady" Ukázal svou ohořelou rukou na srdce.,, Taky Fred a Remus, Tonksová" Jmenoval, asi padlé a někteří i brečely a Neville se na ně koukal,, Všichni... Nezemřely zbytečně..." Podíval se na Voldemorta, který na něho celou dobu mířil hůlkou.,, Ale vy Ano!!" Křičel na Voldemorta. Ten se tomu jen smál a Nevill řval,, Nic nevíte! Harryho srdce tlouklo pro nás! Pro nás všechny!!! Ještě není konec!!" Vytáhl z hadru nějaký meč. Ten samý meč, co byl na stole. V tu chvíli někdo spadl. Byl to Harry stál před Voldemortem a zakouzlil,, Konfringo!" Tím zapálil hada vedle Voldemorta. Ten to pak odrazil a byl dost zmatený. Bradavice se začaly usmívat. Harry běžel mezi budovou a a Voldemort na něho sesílal kouzla, které spíše ničily budovu. Nechápal jak je to možné. Taky mě zajímá jak žije? Jakto, že přežil? " Smrtijedi začaly utíkat a nějaká žena po nich řvala,, Jak chcete!!! Vraťte se!!!" V tu chvíli začaly všichni bojovat.

Já se probrala s rychlým dechem. Tak hrozně se mi ulevilo, když jsem zjistila, že jsem na komnatě. Padla jsem do peřín, ale už jsem nemohla usnout jako ostatní kolem. Sešla jsem dolů a sedla si na gauč. Koukala jsem se do krbu.,, Kde by mohl můj táta zažít nejhorší okamžik? Jak ožil? Kdo byl prvním ředitelem Bradavic? Jak s tím souvisím já? "Zhluboka jsem se nadechla a promnula si tvář. Někdo si ke mě přisednul. Podívala jsem se n tojo člověka. Byl to Ryan.,, Proč ještě nespíš?" Já jsem odfrkla,, Nemůžu usnout. " On se usmál,, Taky nemůžu spát." Podíval se mi do očí. Skoro jsem se až topila v těch jeho modrých.,, Víš Sofie... Hrozně se omlouvám za to co jsem provedl. Nechtěl jsem, aby si to vzala takhle." Pak se ušklíbl,, Počkám si az se s někým vyspiš a já pak budu hned v závěsu. " Já se uchechtla,, Jen mě nevyužívej a nelži mi! " On se ušklíbl,, To samé platí i pro tebe." Já se zeptala,, Takže mír?" On kývl,, Mír." Svalila jsem se na bok gauče.,, Proč nemůže být něco jednoduché?" Ryan řekl,, Jednoduchost je nuda.." Jen jsem se uchechtla,, Pravda, ale tady jde o kouzelnický svět. Hodily by se mi odpovědi." On se zeptal,, Jaké přesně?" Já jsem vydechla,, Jestli je ten příběh s kameny skutečný? Jaký je Harryho Pottera nejhorší okamžik? Jak může někdo zemřít a ožít? Kdo je prvním ředitelem školy? Jak to všechno se mnou souvisí? " On se uchechtl,, Nevím sice všechno, ale pár věcí ano. Prvním ředitelem školy byl Albus Brumbál a nemám tušení jak to s tebou souvisí, ale myslím, že jenom to, že jsi Potterová s tebou souvisí." Já vyjekla,, Počkat Brumbál. Jaký byl?řekni mi něco o něm? " Dala jsem se do sedu. On se zarazily,, Dobře... Ehm... Byl to jeden z nejsilnějších kouzelníků. Byl mnohem silnější než Gonagallová. Byl takový otec nás všech a s jeho smrtí se vše zhroutilo." Já se zeptala,, Jak zemřel? " On řekl,, To fakt nevím, Hermióna by to mohla vědět nebo Mcgonagallová."Já jsem se zeptala,, Je na mě naštvaná?" Zadíval se do krbu,, Dost o tobě přemýšlí. Nikomu neřekne, co přesně, ale dostala ses jí hodně do hlavy. " Já jsem se uchechtla,, To vím... Nejradši by mě vyhodila, ale Hermióna na ní spoléhá. Nechce jí zklamat a já už taky ne." Ryan řekl,, Být tebou za ní zajdu a já půjde s tebou, protože jsem kvůli tobě byl na koberečku." Kývla jsem a s úsměvem řekla,, Půjdeš se mnou prosím na jedno hodně tajné místo? "On kývl,, No... Dobře."

Sofie PotterWhere stories live. Discover now